Skocz do zawartości
Gość Wintereq

Przypinanie wentylatora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam sprawę, chciałbym podpiąć wyczyszczony wentylator Gainwarda na kartę graficzną. Obecnie na karcie mam założony radiator Zalmana ZM80HP-A, chciałbym wentylator podpiąć z części frontowej czyli z dołu, bo wiadomo że u góry ciepło przeniosłoby się do CPU i kicha.

Próbowałem przypiąć wentylek do radiatora za pomocą gumek ale nie trzyma się on zbyt dobrze. Klej termoprzewodzący raczej odpada, po uruchomieniu wentylka pewnie odkleiłoby się, klejek by wyszechł

co polecacie zatem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykręcić go na jakimś ramieniu z blaszki, odpowiednio wygiętym, przykręconym np. śróbką mocującą kartę/śledza PCI, czy gdzie tam Ci się uda... Coś a la zalman 6000

Ewentualnie na plastikowych opaskach samozaciskowych, jeżeli na grafice są otworki dookoła GPU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem przypiąć wentylek do radiatora za pomocą gumek ale nie trzyma się on zbyt dobrze. Klej termoprzewodzący raczej odpada, po uruchomieniu wentylka pewnie odkleiłoby się, klejek by wyszechł

e tam, trzeba umieć i wszystko sięda. u mnie przez pewien czas cały radiator z wentylkiem na GF3 był przymocowany na 2 gumki (od rzodkiewek chyba :lol: ) i nie było problemu, kwestia dobrego kombinowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...