MeHow Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zainstalowalem sobie Slacka 9.1, wchodze na konto root, wpisuje haslo, pierwsze co robie, to wpisuje startx, pojawia sie pierwsze okienko i zwis. :/ co zrobic? To jest swiezutka instalacja. Pozdr MeHow :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 kurde bele :] zrozumialem o co chodzi :] znaczy sie zrozumialem, ze nie rozumialem. Sprawa taka, ze system nie wisi, tylko mi klawa i mysz nie dzialaja pod KDE :]. Jakies pomysly jak zrobic, by dzialalo? (W miedzyczasie zabieram sie za przeszukiwanie forum). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 skonfiguruj porzadni x'y ja uywam polecenia xf86config jest tez xf86cfg ale mu nie ufam :] w xf86config masz na poczatkupytane o mysz - dla mojej USB daje Auto rezygnuje z emulacji 3 klawiszy i jako device usawiam /dev/mouse - to zalatwia problem myszy monitor to juz sam musizz sprawdzic co twoj potrafi grafika wybierasz z listy, potem ustala sie tryby graficzne no i na konczu zapisuje plik configuracyjny - wtedy mozesz odpalic startx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 hm, pojawil sie problem :] czy znasz jakis program, ktory pod winda odczytalby mi te wszystkie parametry monitora potrzebne do jego poprawnej konfiguracji? pozdr MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 a owszem znam - nawet dziala pod linuxem - www.google.pl - i wpisz co masz za minit po czym szukaj dokumentacji - program jako taki chyba nie odczyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 no to slicznie :] monitor marvin EX7SE :/ nigdzie nie mozna tego znalezc :/ :/ :/ napisalem nawet maila do gostkow od www.marvin.pl ; ale odpisali, ze onie tego monitorka nie produkowali i nie znaja danych technicznych. google wywala po szukanku... ah z reszta sam sprawdz :/ :/ :/ To co ja mam do ch... misia zrobic teraz? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 znajdz jakis podobny i spraw zeby dzialal ;] sposob zazwyczaj dziala :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 nie, no... zmieklem... zainstalowalem jeszcze raz slacka i teraz mi klawa juz nawet nie dziala w konsoli :[ :[ :[ jak nie urok to sraczka :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 klawe masz na usb czy co ? przeciez domyslnie w jajku dawanym z systemem jest obsluga klawiatury ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 no wlasnie nie mam ;] i tego nie rozumiem lol lol lol lol ;] ;] ;] chyba musze slacka jeszcze raz instalnac, bo cos sie skopalo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 moze ktorys z pakietow jest ustrzelony - sam ju znie wiem - nidy nie mialem takich problemow :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 no wlasnie jakas bzdura. zastanawiam sie, czy aby mandrake'a 9.2 nie postawic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 osobiscie to juz wolalbym winde :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 osobiscie to juz wolalbym winde :]i z powodu drobnego niepowodzenia ma wybierac gorszy system ? =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 hehe - mowilem to do przypadku "to moze zainstaluje mandarynke 9.2" przesiadka ze slacka na mandarynke to dla mnie absurd :] no ale o gustach sie nie dyskutuje - poprostu uwazam ze to juz zbyt windowe sie zrobilo hmm ale wracajac do tematu - MeHow - udalo ci sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 no nic mi sie nie udalo :/ sproboje przeinstalowac tego slacka jeszcze, a w miedzyczasie sciagam 1cd od mandrake'a bo moj qmpel wypalil jakos tak te plytki, ze mi sie nie botuja :/. mysle, ze wyzwanie podejme dopiero w piatek, gdyz czeka mnie teraz powtorka do matury z pola :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Co do monitora to o ile obsługuje DCC to power stripem odczytasz jego parametry. Jeśli jest to 17 cali to śmiało możesz wpisać poziomo 31-70kHz a pionowo 50-100Hz. Są to ustawienia bezpieczne i monitorek musi je wyrobić - na 800x600 bedzie 100Hz a na 1024x768 bedzie 85Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Felson: tyle to na slabej 15" wyciagnie :P (czyt. mojej - dop. red.) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 To są parametry najcieńszych 17. Podałem je z premedytacją. Przy wyższych częstotliwościach jeśli monitor ich nie obsługuje to: a) jesli jest cyfrowy to by się nie włączył B) jeśli jest analogowy to by się spalił :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Tyle bylo topikow o ustawianiu odswiezania i konfiguracji X Window, ze kolega MeHow naprawde moglby sie wysilic... Swoja droga proponowalbym poczytac przyklejone topiki i poczytac troche ciekawych artykulow PO POLSKU o instalacji i konfiguracji systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 oj bigfan ;] uwierz mi, ze szukalem ;] pytalem sie ;] nawet zostalem okrzyczany przez mama ;] ze nie ide na obiad, tylko szukam czegos w necie ;] ;] ;] poza tym szukalem ;] pozdr MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...