elmaniako Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 W sumie to wszystko jest ok do momentu włączenia jakieś gry np. cs'a, normalnie mam temp. koło 42 stopnie, ale jakieś pięć minut po włączeniu gry temperatura skacze do 60 a czasami trochę ponad 60. biosa upgrade'owałem, wiatrak mam standardowy z P4, do tego dochodzi jeszcze mój problem z podniesieniem napięcia, pomimo zwiększenia go na np. 1.6v dalej pokazuje mi 1.49/1.50v!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 1. Sprawdz powierzchnie styku radiatora z procem, jaka pasta ? jeśli chcesz poprawić odbieranie ciepła to przeszlifuj radiator na lustrze. Te Boxowe wcale nie są gładko wyszlifowane! 2. Mój też przy obciążeniu dobija do 62C 3. Zmień mobo/ sprzedaj póki ma jeszcze jakąś wartość, moje MSI na 845E poprostu któregoś dnia umarło i do dzis niewiem co było tego przyczyną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmaniako Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 dzięki wielki, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Żniwiarz Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 60°C to jeszcze nie tak dużo. :) Jak miałem box-cooler, to pokazywało nawet 70°C i nic przykrego z kompem się nie działo. :) Firmowy radiator dobrze jest zdjąć, oczyścić z taśmy termo, wygładzic i zastosowac dobrą, srebrną pastę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 eee....., podstawa to zmiana coolerka w twoim przypadku ! Ja kupiłem niedawno Zlamana 7000Cu i na napięciu 1.7 tem dochodzi mi do 55*C po 2 godzinach grania, po 3 godzinach spada na 54-53 (dziwne ale real). Polecam tego zlamana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmaniako Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 coolerka ostatnio czyściłem, mam pastę srebrną, martwi mnie tak szybki i dosyć duży wzrost temperatury, a tak wogóle to planuje wodne bo jeszcze bym chciał schłodzić kartę graf. Najgorsze jest to że nie jestem w stanie podnieść napięcia na procku ??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Mialem podobne temperatury, do momentu az otworzylem bude. Temperatura w stresie poszla w dol o jakies 7-8 stopni. Nie piszesz czy ty masz bude otwarta ew. czy masz jakies wiatraki wyciagajace powietrze na zewnatrz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmaniako Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 mam wiatraki wpychające i wyciągające, o temperaturę w budzie się nie martwię bo jest tam ok 35 stopni (czasami troszku mniej czasami więcej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Jeżeli chcesz mieć zamkniętą budę i brak jakichkolwiek wiatraków to musisz kupić lepszy wentyl z regulacją obrotów - normalnie dajesz na LOW i chodzi cichutko a w grach dajesz MID lub HIGH i masz hałas+chłód :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 wiec mialem taka plyte i powiem ze to dno ... przegrzewal mi sie nb wywalalo przez to z 3d. Plyta ta standardowo zawyza temperature o 10 stopni chyba ze masz najnowszego biosa - ten pokazuje wmare poprawnie ale ma za to inne bledy - np najnowszy bios nie reagowal mi na zmiane cas latency moglem ustawic nawet najagresywniejsze timingi i nic pamiec nadal dzialala podczas gdy na oryginalnym zmiana z cas3 na cas 2 powodowala ze system nawet nie wstawal :) Byc moze z vcore jest tak samo ???? jeli tak sproboj z starszym biosem. A tak wogole to wymien ta plyte bo jest niestety slaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 A ma ktoś jakiś pomysł jak wymienić płytkę na nową (innej firmy) bo mam jeszcze gwarancje, a skoto te MSI są takie słabe :(.. to bym wymienił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 A ma ktoś jakiś pomysł jak wymienić płytkę na nową (innej firmy) bo mam jeszcze gwarancje, a skoto te MSI są takie słabe :(.. to bym wymienił na allegro sprzedaj ta i kup np. Abita IC7 lub Asusa P4P800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 a ja mam master cooler - everest (jak w podpisie) oraz paste OCZ Ultra II - ktora dsajka mi jakies 3,4 st. C mniej temp. w normalnej pracy to ok. 33-34 st. C a w maksymalnym stresie, granie kilka godzin na full detelach w call of duty, czy nfs: underground mam 49 st. C !!! :) dodatkowo cooler chodzi na zmniejszonych obrotach do 4000 - normalnie ma 6000, ale wtedy wyje jak odkurzacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 A jakś lepszy pomysł :)? Bo na Allegro są bardzo tanie :(... nie opłaci się sprzedawać, bo za dużo trzeba dołożyć do nowej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 zmień cooler na coś miedzianego o niezłej wydajności oraz daj lepszą pastę np. AS Ceramique, w intelu nie da się źle założyć coolera więc po prostu masz cienki radiator i wiatrak. płyta nie ma nic do temp a może jak podnosisz to już zasilacz siada ?? jeśli jest taka opcja na płycie to musi działać, może bios ci źle pokazuje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...