zari Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Czy ktoś z Was widział moze przejsciówke wentylatorów 70 na 80mm? Są 60->80 albo 80->120 a czy taka też jest? Szukałem sporo i nie znalazłem nic. A po to mi to zeby zamontowac jakis cichutki wentylek 80mm na miedziany radiator od titana ttc-cu5tb. A jeżeli nikt nic takiego nie widzial to moze podrzuci jakies pomysly jak taką przeóbke zmontowac. Cooler wygląda tak: http://www.3dnews.ru/cooling/athlon-cooler...2q3/index02.htm Myślałem by poprostu przyczepić wentyl do radiatora gumowymi pręcikami które odpowiednio "wygną" się i dadzą się włozyc z jednej strony w gwint radiatora a z grugiej coolera. W takim przypadku tracić sie jednak bedzie na wydajności chlodzenia bo część powietrza nawiewającego bedzie wychodzila bokami, szczególnie dlatego ze na górze radiatora (nad żeberkami ) jest aluminiowa nakładka z wyciętym otworem o srednicy 65mm. Wiec zacząłem coś myśleć z konstrukcją tuby na kształt własnie takiej przejsciówki 70->80 mm. Ale chyba nic sensownego nie wymyslilem. Wiec wdzięczny bede za wszelkie pomysly i sugestie jak ten problem rozwiązac. [/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 tez szukalem takiej przejsciuwki,ale nic nie znalazlem.zrobilem ja sobie sam :) uzylem butelko od helleny,heh,wygladalo smiesznie ale dzialalo! jak cos wymyslisz to napisz.pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 ... Wiec wdzięczny bede za wszelkie pomysly i sugestie jak ten problem rozwiązac... BYLO :P najlatwiej (skoro masz cooler z ktrego nie mozna zdjac tej srebrnej ramki na wentyl) to tak jak tu http://www.filestorm.de/workshop/fanad.html ale sam musisz wszysko pomierzyc bo tam sa te standardowe 50/60 i 60/80 butelki i inne odpadaj bo maja zbyt pochyle scianki - za duze opory powietrza i raczej sie pogarsza AirFlow niz polepsza :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...