Skocz do zawartości
Pioterek

Zła jakość obrazu na karcie TV

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu na jednym programie (TVP2) przez monitor przebiegają z góry na dół pasy, a w głośnikach słychać trzaski. Na innych programach jest lepiej ale czasem też można to zaobserwować. Karta to Pixel View Play TV a system XP Pro. Karta odbiera sygnał z anteny szerokopasmowej. Jakość sygnału jest dobra.

Czy ktoś miał podobne problemy i jak temu zaradzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta tv potrzebuje mocniejszego sygnalu niz tv ale zeby poprawic odbiorsprubuj :

1 sprawdzic caly kabel antenowy i wszystkie koncówki to bardzo ważne!

2 skorzystaj z jtv i moretv.prv.pl bo one dają jakby lepszy obraz :)

3 mozesz sprubowac z wzmacniaczem sygnalu ale nie wiem czy to pomoze

4 kiedys widzialem jak koles zrobil sobie z pudelka po kasecie VHS i folii aluminiowej ekran na karte tv ale ze wzgledu na mozliwe zwarcie nie polecam tej metody ale mozesz sprubowac :)

5 wejdz na tvinpc.prv.pl (moja stronka :D) i zadaj to pytanie na foprum moze ktos mial taki problem i ci pomoze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za rady.

Dziwne jest to że jeszcze niedawno wszystko działało bez zastrzeżeń. A teraz się zaczyna psuć. Boję się że to może się jeszcze pogorszyć. Mam też pewne podejrzenia co do zasilacza. Ale to jest Hunt Key i to jeszcze na gwarancji. Spróbuję go wymienić na chwilę i sprawdzę co będzie. Czy ma ktoś jeszcze jakieś sugestie. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...