Gość MATRIX5000 Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Jak moge wyciszyć zasilacz. Bardzo bym prosił o pomoc strasznie mi głośno chodzi juz nie moge od tego wytrzymac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 primo jaki zasilacz Duo http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=29974 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MATRIX5000 Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Czyli mam przedstawic dokładen parametry tego zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MATRIX5000 Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 to mam jeszcze jedno pytanie czy moge zmniejszyc obroty wiatraka w zasilaczu aby ciszej chodził Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Jak zmniejszysz obroty w zasilce to moze sie okazac ze bedzie sie zbytnio grzal i moze sie cos spalic. Wyjsciem moze byc albo wymiana wentyla a zasilce na cichszy albo przedobienie go na wersje z dwoma wentylatorami i wtedy mozesz oba spowolnic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strohs Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Teoretycznie możesz ale zmniejszając obroty możesz doprowadzić do spalenia się zasilacza. Szczególnie dotyczy to bardzo wyżyłowanych konfiguracji zasilanych słabej jakości zasilaczem. Dodatkowym minusem tej metody jest podniesienie się temperatury w obudowie, zmniejszasz przecież przepływ powietrza. Moim zdaniem powinieneś wymienić wentylator w zasilaczu na "cichy" - ideałem byłby tutaj PAPST ale jest on dość drogi. Można jednak znaleźć na allegro zupełnie przyzwoite pod kątem głośności wentylatory. Dodatkowo zrobiłbym porządek w budzie tj. kable, napędy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 wydaje mi sie, ze dobrym rozwiazaniem jest dolozenie wentyla od spodu - najlepiej najwiekszego jaki sie miesci czyli 120mm (wzorem np huntkey'a) ma to 2 zalety - spory dmuch przez zasilacz i wentylacja budy. oczywiscie na 7 lub nawet 5v. mozna wtedy nawet zrezygnowac z tylnego mniejszego wyjca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebullankaYgrzanka Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 A co sądzicie o tym aby do mojego dwuletniego CODEGENa 300W założyć ten wiatrak zamiast standardowego?? Bardzo zależy mi na ciszy a ten wyje jak cholera. Da rade ten wiatraczek?? POd zasiłką jest: ASUS A7V8X, Athlon 1,7 JIUHB, GF3 Ti 200 128MB Gainward, SB Live!, Seagate U6, DVD Pioneer i jakiś CDROM CTX NA procu mam już bardzo fajny Coolerek Spire FridgeRock. Może to nie jest szczyt ekstrawagancji, ale spokojnie daje rade z procem na 2200MHz, a bez OC skręciłem mu obroty kontrolerkiem Zalmana do minimum i słychać go tylko z 5cm. I takiego efektu życzyłbym sobie również z zasiłką i grafiką. No właśnie grafiką... To ona robi teraz najwięcej hałasu. Szukałem trochę na forum i znalazłem, że benek do Gainwarda przyczepił radiator od P4. no nawet bym zniósł strate tych dwóch PCI, ale musiałbym skręcić Megaherce na karcie, a czasami lubię sobie pograć. Myślałem o tym Arctic Cooling VGA Silencer , ale 75zet... troche drogo. Może coś tańszego i do tego kontrolerek obrotów zalmana za 15zet?? To by mi odpowiadało. Tylko co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 ten arctic 1 szt moze nie wydolic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 a mam pytanie ;) jakos sie wczesniej nie spotkalem : czy jezeli zasilacz jest na zewnatrz obudowy (i ew zdjeta obudowa, zasilacza ;) ) to czy musi miec wentylator ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 owszem. badziewne zwykle radiatorki w zasilaczu wymagaja aktywnego dmuchu na nie inaczej ryzykujesz przegrzanie. a praca z otwartym zasilaczem - coz - dla hardkorowcow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 a gdyby tak "przerobic" :twisted: :twisted: :twisted: owe radiatorki ??? troche kombinacja, ale tak tylko pytam moze juz ktos robit ;-) czego to czlowiek nie zrobi dla odrobiny <dB :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 jesli w zasilaczu nie ma jakiegos ruchu powietrza to i monstrualny radiator niewiele da. sama konwekcja nie da rady chocby z powodu poziomego ulozenia. ale robi ktos (firma jakas) zasilacze z radiatorem umieszczonym na zewnatrz zasilacza i obudowy kompa i nie maja wiatrakow. szczegolow nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 www.silentmaxx.de - wykorzystuja heatpipe sam radiator to za malo- cieplo musi wychodzic na zewnatrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 heatpipe to nie jest panaceum. wciaz potrzebujesz ruchu powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 wlasnie kupilem sobie fajna rzecz na allegro(mozna ja obejrzec na www.plexicomp.com) mianowicie 'dodatkowa scianke do zasilacza'ktura ma otwur na wiatrak 80x80 i jest zrobiona z plexi. bez zabawy w ciecie zalilacza itp mam o wiele ladniejszy zasilacz :) z dwoma wiatrakami i jest o wiele ciszej.naprawde polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...