Skocz do zawartości
tanaka

120x120 wentylator

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem ci tak, nie laduj sie w tanie i badziewne sunony i inne.

Za 60 pln nabylem cudo 120x120x38 Papst. Chodzi firmowo do 16V.

puszczony na 12 wieje jak huragan i nie jest taki glosny - o wiele cichszy niz delta. A na 7v nieslyszalny i nadal super przeciag :)

Kupilem na WGE w Warszawie i szczerze polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam papsta 120x120... na 12V bardzo cichy i wydajny... qpilem na allegro za 20zł + wysyłka... wszystkim polecam to cacko... Ma tam jakis układ stabilizujący obroty... przynajmniej tak mi sie wydaje ze to jest to... ten moj ma jeszcze jakąs diode prostujacą i nie działa w dwie strony po zmianie + z - w kazdym razie fajny, tani, wydajny ;)... Jesli cos pokrecilem to mnie poprawdzie bo ze mnie taki elektronik jak z koziej ... trąbka.. ale tak mi sie wydaje ze dobrze napisałem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam papsta 120x120... na 12V bardzo cichy i wydajny... qpilem na allegro za 20zł + wysyłka... wszystkim polecam to cacko... Ma tam jakis układ stabilizujący obroty... przynajmniej tak mi sie wydaje ze to jest to... ten moj ma jeszcze jakąs diode prostujacą i nie działa w dwie strony po zmianie + z - w kazdym razie fajny, tani, wydajny ;)... Jesli cos pokrecilem to mnie poprawdzie bo ze mnie taki elektronik jak z koziej ... trąbka.. ale tak mi sie wydaje ze dobrze napisałem ;)

Ta dioda jest wpięta szeregowo czy równolegle do went.?

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Probowal ktos moze chlodzic kompa wiatrakiem 20cm srednicy? Ja jesli tylko dorwe bok obudowy sam to wytne duza dziure, kupie uzywany 20cm wiatrak na Wolumenie i zrobie test ;) Takie wiatraki sa dosc ciche, mozna nawet by zrezygnowac z wielu wiatrakow w srodku, rowniez z tego na CPU. Niedawno bawilem sie w chlodzenie kompa wiatrakiem biurkowym 20cm i efekty byly zachecajace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xon widzilem kiedys na Allegro za 90 pln wentyl na 220v o srednicy

300 mm x 50mm szeroki.

Przeplyw podobo 400-500 CFM.

Chcialem nawet kupic ale stwierdzilem za za duzo roboty i za malo komp by byl mobilny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio znowu goraco moj xp @1900 ma ponad 50 stopni  potrzebuje duzy  wentylator do swojej budu dobrze by bylo jakby kosztowal ok 30 zl znacie jakies tani sklep internetowy ?

Moge Ci dac Panaflo 120x120x40 na 12V. Fajny ma wymiot... I jest cichutki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xon widzilem kiedys na Allegro za 90 pln wentyl na 220v o srednicy 300 mm x 50mm szeroki.

Przeplyw podobo 400-500 CFM. Chcialem nawet kupic ale stwierdzilem za za duzo roboty i za malo komp by byl mobilny :)

Roboty to raczej niewiele, dziure zrobic zamontowac, przelacznik jakis zrobic z 2 predkosciami i tyle. Mobilnosc mysle ze bedzie dobra. Ja sie skusze na jakis Panaflo z Wolumenu pewnie ale to jeszcze nie teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...