Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj rano padl mi wiatrak od vulcano 7 :evil: i komp piszczal z 10 godzinek ale niestety nikt mi go niewyłaczył :!: .A celek smigal na magistrali 150 i zasilaniu 1.675v.Jak wrociłem ruszam myszka, patrze chodzi ,czyli sie nie zwiesił,zagladam do winbond hardware doctor i patrze temperaturka na procku 63C na chipsecie 51C a obroty wiatraka 0.Mysle sobie ze jak sie nie zjaral to sobie zapuszcze 3dmaraka .I go pieknie przeszedł.Temeraturka wzrosla tylko do 65C na procku. Czyli celekT 1000 to zajebista bestia bo moze chodzic bez wiatraka nawet dosc mocno podkrecony :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, spoko. Ja dla proby zrobilem tak, ze wylaczylem wiatrak na 10 minut i temp wzrosla do 50st C i spoko chodzil sobie :)

A w jaki sposob padl ten wiatrak na V7, robiles jakies modyfikacje czy tak sam z siebie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padł termistor.To fakt ze przedłuzylem kabel z termistorem i wsadzilem go pomiedzy socketa a radiator ale to nie przez moda padl tylko tak z siebie.Musze zakupic w elektronicznym podobnego albo dac potencjometr bo halas vulcano z 5200 obr/min mnie dobija :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padł termistor.To fakt ze przedłuzylem kabel z termistorem i wsadzilem go pomiedzy socketa a radiator ale to nie przez moda padl tylko tak z siebie.Musze zakupic w elektronicznym podobnego albo dac potencjometr bo halas vulcano z 5200 obr/min mnie dobija  :x

Potencjometr liniowy 22 kO. Dziala zaskakujaco dobrze.

Reguluje sobie obroty 1400-5200 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zapewne Duron by wytrzymal chwile ale napewno nie 10 godzin.A jakby padl to by mi go wymienili na nowego :D

A co do potencjometru to prawie o kazdej omowości dobrze dziala wiec nie ma problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...