Lisek^ Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Mam takie pytanie - czy da się zadeklarować zmienne globalne w Javie Script? Jeżeli istanieje taka możliwość to proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Tak, deklarujesz je po prostu poza wszelkimi funkcjami i od tego miejsca w dol beda one widoczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Dokładnie chodzi mi o to aby przekazać zmienną do innej strony. W PHP da się to zrobić bezproblemowo a z wykonaniem tego w Javie mam sporo problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Po pierwsze nie Java tylko Javascript (roznica jest zasadnicza), po drugie JS to jezyk client-side (wykonywany po stronie przegladajacego), wiec teoretycznie sie nie da tego zrobic. A praktycznie zeby przekazac zmienna na inna podstrone musialbys dokleic ja do linka, tak jak to sie robi w php metoda GET, czyli "..../index.html?zmienna=99" Potem mozesz to odczytac z drugiej podstrony. Nie pamietam jednak jak i nie mam teraz czasu, zeby w to wnikac, wiec musisz sobie sam poszukac, pozatym do nauki JS polecam www.blatek.25.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 albo cookiesami...... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 A co jak je ktos wylaczy? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...