kielbu Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Wiatm, mam pytanko. Kupiłem kare taka jak w temacie, pracuje na chipsecie GeForcea FX 5600 128-bit. Karty z tym chipsetem pracują z taktowaniem 325/550MHz zaś ten Gainward ma ustawione fabrycznie 300/400MHz. Dlaczego tak jest i czy można tą kartę podkręcać.Pytanie to kieruje do osób które posiadają tą kartę bądz mieli coś do czynienia z podobnym problemem.Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedz :))))) (jeżeli ma ktoś tą karte to na jakich sterownikach pracuje)??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 po1. po co Ci 256DDR? po2. Wszystko da sie podkrecic po3. Instaluj sobie Forceware 52.16 po4. Ile za nia dales i dlaczego tak przeplaciles? Pozdrowka, MicJes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbu Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Za karte zapłaciłem 650zł wiec nie jest to drogo!!!(biorąc pod uwage producenta!!!)Prosiłbym tylko o odpowiedzi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 No przeciez Ci odpowiedzialem co do sterownikow. A to ze ma zanizone taktowania, to juz Gaiwarda sie pytaj. Pamieci ma zanizone, bo 256DDR dobrych pamieci by troche go drogo kosztowalo. A jezeli masz sam radiator na GPU to juz wiesz czemu masz nizsze taktowanie na nim. Moze i 650pln nie jest drogo, ale za te pieniazki mozna dostac lepsze karty graficzne.(np. R9500 -> http://sklep.benchmark.pl ) Co do podkrecania to polecam Riva Tuner. Prosty i ma dozo funkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbu Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Na GPU mam wentylator z radiarorkiem zamontowanym do okola, radka bym nie kupil poniewaz mam z nimi zle wspomnienia,a karta wyniosla mnie tyle poniewaz jest prosto z hurtowni i to jeszcze po znajomosci:) Napialem to pytanko dla osob ktore posiadaja taka karte i jakie osiagi uzyskali w podkrecaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outofspace Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Ja mam z kolei Gainward Ultra 780TV/DVI 256 mb ddr ale na szynie 256 bitowej. 350/500 mhz tyle najwiecej poszlo w experttool dolaczonym do karty. Ciekawy jestem kiedy widze w niektorych bechmarkach zamiast 500 np 700 u mnie wtedy na ekranie pojawiaja sie kolorowe pola... heh Cos zle robie czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Ja mam z kolei Gainward Ultra 780TV/DVI 256 mb ddr ale na szynie 256 bitowej. 350/500 mhz tyle najwiecej poszlo w experttool dolaczonym do karty. Ciekawy jestem kiedy widze w niektorych bechmarkach zamiast 500 np 700 u mnie wtedy na ekranie pojawiaja sie kolorowe pola... heh Cos zle robie czy jak? po pierwsze FX 5600 nie ma szyny 256-bitowej :? po drugie wreszcie zapamietajcie Gainward Ultra 780 nie jest wersja ultra dodatkowo ma nizsze taktowanie standardowe (zblizone do cienkiego FX5600XT). Ultra 2 to GAinward 760 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outofspace Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 rzeczywiscie 128 bit cos mi sie p.. :)ale ogolnie rzecz biorac jestem zadowolony, jak dobrze pojdzie pod koniec lutego przesiade sie na 5700 tylko poszukam w cenie do 850 zlrzeczywiscie 128 bit cos mi sie p.. :)ale ogolnie rzecz biorac jestem zadowolony, jak dobrze pojdzie pod koniec lutego przesiade sie na 5700 tylko poszukam w cenie do 850 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 no ale przeciez: '256MB pamieci.... wow' powie klient i kupi. a potem zadaje pytania na forum tak to jest z mlodoscia - nie lubi czekac, nie lubi sluchac starszych. moim zdaniem nie masz sie czym martwic, w koncu zaplaciles za nia okazyjnie i to po znajomosci (u nas w detalu sa po 680). A wydajnosc nie jest zla - mozna pograc w wszystkie nowe gry. A ze jest nizej taktowana - w koncu ma 256MB pamieci a takie karty zazwyczaj sa nizej taktowane bo cena lepszych pamieci jest znacznie wyzsza. To, ze masz mniej punktow w 3dmarku od kolegi ktory kupil wersje 128MB, nie jest wiec dziwne. zawsze mozesz wykazywac przewage w bardzo duzych rozdzielczosciach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathEvil Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 coz ci moge powiedziec :roll: karta ktora sobie kupiles to najwieksze gowno gainwarda jakie wysral do tej pory wiec wielkie wspolczucie dla ciebie karte testowalem i nie dosc ze ze taktowania ciach!owe jak barszcz to oc zalosne ehhh trzeba bylo poczekac i kupic nv5700,ati9600 albo jak bys mial wiecej to najlepszy wydatek to 5900xt no ale ty <span style="color:red;">[ciach!]</span>a kupiles po znajomosci to sie ciesz z tej padliny :lol: PS.wiem ze jestem okrutny ale takie sa realia chlopczyku nastepnym razem najpierw sie pytaj a pozniej biegnij do sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outofspace Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 no coz edwarciku gram obie w lock ona na najwiekszej rozdzielczosci , gram sobie w CODuty i wiesz co nie narzekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...