Fallout Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 no na forum sapphire też się skarrzyli że nie mają overdrive, A jak ty sobie włączyłeś ta funkcję??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Fallout czy do ciebie nie dociera? Przeciez wyraznie napisalem, ze zaznaczylem taka funkcje na zakladce overdrive a ze ty nie masz tak owej to ja nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 WItam Pytanko troche z innej beczki. Czy te karty 9600XT mają na pokładzie układ Rage Theater? Widziałem recke na www.in4.pl karty HIS 9600XT i na innym serwisie chyba ASUSA i na zdjeciach jakos nie moglem sie dopatrzec tego układu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 no ale zapraszam tutaj.. i powiedz co o tym myślisz.... http://www.sapphiretech.com/forum/topic.as...946&whichpage=3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Przeczytalem i jedyna mysl jaka mi sie nasowa to taka ze pewnie nie masz najnowszego ATI Control Panel. Bo jak widac czesc osob w 9600xt ma ta funkcje a czesc nie. Wiec moze ci co nie maja, musza zainstalowac ATIcp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 aha... no a na ile udało Ci się podkręcić tego sapphire?? bo ja mam problem hehe ... na standartowym chłodzeniu idzie rdzeń około 540-550 a pamięć około 350 bo jak wezme wyżej to pokazują się artefakty ale w windowsie!!! a nie w grach 3d.. no i juz nie wiem ... czy radiatorki na pamiątkach załatwiłyby sprawe??? jak srawdzić jakie mam pamięci na tej karcie?? chodiz mi o czas dostępu ... bo nigdzie nie jest napisaen no a wydaje mi się że 2.8ns wiem że to SAMSUNGi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Jak masz napisane 2A to masz 2.8, a grafe udalo mi sie podkrecic gpu555, ram 339 bo w grach 3d i 3dmarku pojawialy sie juz drobne artefakty. To czy uda ci sie dobrze podkrecic nie sprawdzaj w windowsie bo on jest 2d tylko odpal giere albo 3dmarka i tam nie moze byc artefaktow, jak beda to zmniejszaj czestotliwosc. Jak ustawilem gpu na 560 i wzwyz to nie przechodzil 3dmarka po prostu sie zawieszal. : P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 konraf: tak maja uklad rage theater, to jest uklad od tv outu no nie? : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 no mui sie udało jeszcze nieoficjalnie gpu 560 ram 355 no to jest to dobry wynik ??? chłodzenie standart.... ???? jak myślisz??? jedna rzecz, która chodzi mi po głowie : koleś jakiś z tweaka też pisze gdzieś tam że podkręcił swojego r9600pro pamięci na 750 to coś chyba dziwne... wyp[owie się ktos na ten temat?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 a na pamięciach mam napisane dokładnie tak: SAMSUNG 340 K4D263238E - GC2A to 2A na końcu oznacze że pamięci to 2.8 ns ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 konraf: Z tego co dalej popatrzylem to taki uklad ma chyba tylko model z VIVO czyli np ASUS: http://www.gamersdepot.com/hardware/video_...600xt/shot2.htm model Sapphire nie ma czegos takiego bo jest bez vivo: http://www.tweaktown.com/popImg.php?img=s9600_back.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Dobry wynik, jednak watpie by ramy dzialaly bez artefaktow. Nawet najmnijsza kreska arefaktu eliminuje takie podkrecanie. ; p A co do 750 mhz na ramach, to wyglada to tak ze nominalna wartosc mhz ramow mnozysz razy 2 czyli "ten ktos" ma ramy pracujace na 375mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Jak masz napisane 2A to masz 2.8 Umiesz czytac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 ja wiem doskomale, że mnoży się x2 :D:D no ale i tak jak my możemy max 355 lub coś w tym stylu to x2 wychodzi 710 a mamu xt a ten koleś na pro ma 750 ??????? coś raczej nie gra.... jeżeli wrzuce radiatorki na pamiątki to możliwe że będe mógł więcej wykręcić ?? jakie ty masz chłodzenie na tym sapphire?? standardowe ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 konraf: Z tego co dalej popatrzylem to taki uklad ma chyba tylko model z VIVO czyli np ASUS: http://www.gamersdepot.com/hardware/video_...600xt/shot2.htm model Sapphire nie ma czegos takiego bo jest bez vivo:http://www.tweaktown.com/popImg.php?img=s9600_back.jpg Hmm....no dziwne. Moja, jakby nie patrzec starsza grafa Radek 8500 ma RageTheater a nie jest karta VIVO. Dzieki niemu mozesz (wlaczajac w sterownikach opcje Theater Mode) np. ogladac na TV film z kompa a na monitorze robic sobie cos innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 konraf: to nie wiem czemu tak jest. : ) Ja i tak tv outa nie wykorzystuje. Fallout ja mam standartowe chlodzenie, a jak zalozysz radiatory na pamieci to pewnie przekroczysz 750. : P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 uwierz mi fallout ze to wcale nie jest dziwnee..... Rozne chipy sie roznie kreca(te same modele ale inne serie), to jest loteria tak samo jak z procami. Wogole zadajesz pytanie czy radiatory ci cos dadza, pomysl chwile.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 ale nie wiem tylko jednej rzeczy... czy po zamontowaniu radiatorków możliwe jest, że artefakty znikną i będzie można przekręcić wyżej bez ich oglądania ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 ale czatowski topik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 jeżeli teraz przy częstotliwości taktowania pamięci 360 mam artefakty, to czy możliwe że jak założe jakieś porządne radiatorki to nie będzie już problemu ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Mozliwe acz niepewne. ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kal-el Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Fallout czy do ciebie nie dociera? Przeciez wyraznie napisalem, ze zaznaczylem taka funkcje na zakladce overdrive a ze ty nie masz tak owej to ja nie wiem. siemano tez mam edycje FireBlade od sapphire i w 3.10 i tez w nowcyh 4.1 nie ma takiej funkcji overdrive w ustawieniach :roll: p/s mozesz nuttie dac od siebie screena :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Nie dam screena, chociazby dlatego ze daje wam na to moje slowo i to powinno wam wystarczyc, po co mialbym wasz oszukiwac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Nawet wczoraj przeinstalowalem na Omegi 3.10 i ta funkcja ciagle jest dostepna... Zreszta i tak nie wiem jak i czym zrobic screena w windowsie. : ( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Nawet wczoraj przeinstalowalem na Omegi 3.10 i ta funkcja ciagle jest dostepna... Zreszta i tak nie wiem jak i czym zrobic screena w windowsie. : (A czym robisz w MacOSie :?: :wink: Daj "print screen" i wklej to do Painta, wrzuc na jakis serwer (albo stronke, cokolwiek) i zamiesc na forum :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Nuttie -> weź chłopie używaj opcji "zmeń". Walnąłeś 5 innych postów pod rząd, dawno takiego rekordu nie widziałem. Opanuj się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 No nie wiem już sam co myśleć o tym OVERDRIVE. Jak możecie to napiszcie na ile podkręciliście tą karte (bez overdrive) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 kucyk: yes sir! Problem w tym, ze gdy daje print screen to nic sie nie dzieje. ; p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 konraf: Z tego co dalej popatrzylem to taki uklad ma chyba tylko model z VIVO czyli np ASUS: http://www.gamersdepot.com/hardware/video_...600xt/shot2.htm model Sapphire nie ma czegos takiego bo jest bez vivo:http://www.tweaktown.com/popImg.php?img=s9600_back.jpg Na kartach bez VIVO nie ma czegoś takiego bo one mają zintegrowany Rage Theather z rdzeniem od r9000 wzwyż 9 pomijając 9100 oczywiscie) na nowych kartach z VIVO jest Rage Theather 200 młodszy brat układu o który pytasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Nuttie, a spobuj ALL (lewy) + Print SCRN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...