Skocz do zawartości
Pulsar

Najlepszy blok wodny

Rekomendowane odpowiedzi

najlepszy "blok" jaki widziałem, to cudeńko, które ktoś kiedyś zmontował na P4 Northwooda. Obdarł proc z heatspreada, obudował jądro plexą dookoła brzegu podstawki. Zamontował do tego bardzo zgrabnie wyglądający układ dyszek i w ten sposób osiągnął granicę możliwości chłodzenia wodnego procka :) Może ktoś się z tym też zetknął i ma jakieś linki ? Ja niestety gdzieś je zgubiłem, a szkoda. Było na co popatrzeć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepszy "blok" jaki widziałem, to cudeńko, które ktoś kiedyś zmontował na P4 Northwooda. Obdarł proc z heatspreada, obudował jądro plexą dookoła brzegu podstawki. Zamontował do tego bardzo zgrabnie wyglądający układ dyszek i w ten sposób osiągnął granicę możliwości chłodzenia wodnego procka :) Może ktoś się z tym też zetknął i ma jakieś linki ? Ja niestety gdzieś je zgubiłem, a szkoda. Było na co popatrzeć.

widzialem to kiedys (z pol roku temu albo dalej) na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mysle, ze nie mozna jednoznacznie stwierdzic, ze ktorys jest najlepszy.

no chyba, ze ktos mial je w domu i potestowal solidnie kazdy z nich w

najrozniejszych warunkach :)

gdybym nosil sie z zamiarem kupienia nowego bloku to rozwazalbym

zakup uriela albo nukleona, a gdybym mial siana duzo to pewnie zakozaczylbym

kupujac rbx :) te 3 bloki wykonane sa na bardzo wysokim poziomie

i nie sadze, zeby byly miedzy nimi kolosalne roznice warte wywalania grubej

kasy na rbx'a.

oczywiscie kazdy ma swoja kase i swoj wybor :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydajnosciowo trudno stwierdzic (w kazdym badz razie podobna bardzo wysoka [nukleon,CFD i RBX]) ale IMHO Nukleon N2 +otwory na diody(nibieskie) + czerwona nakładka rozwala je wszystkie wygladem a dla mnie to tez sie liczy. (zwlaszcza ze wydajnosc prawie rowna to trzeba wybrac inne kryterium wyboru) jest jeszcze cena :wink:

Sam mam Zalmana i nie nazekam ale te wloty (o boshe masakra , wkrotce sie miejmy nadzieje z nimi rozprawie na 12mm zew. ale to inna historia)

RBX jak dla mnie wyglada kijowo oczywiscie to wszystko kwestja gustu , nie mowiac juz o wersji z mosieznym topem [blah!]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.procooling.com w dziale forum to było napewno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi