Pulsar Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Który blok jest najlepszy ??? Zalman ZM-WB2 Danger Den Maze4 AMD 1/2" Danger Den RBX AMD 1/2" Chrome fittings Nukleon 2 Uriel v.2.0 Z góry dzięki za pomoc Pozdro Pulsar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 RBX choc to jeszcze zlaerzy do czego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 IMO Danger Den RBX AMD 1/2" Chrome fittings Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Wszystkie są bardzo dobre. Danger Den RBX AMD 1/2" Chrome fittings, chyba najlepszy, ale różnice temperatur będą bardzo małe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Titus Fox Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 najlepszy "blok" jaki widziałem, to cudeńko, które ktoś kiedyś zmontował na P4 Northwooda. Obdarł proc z heatspreada, obudował jądro plexą dookoła brzegu podstawki. Zamontował do tego bardzo zgrabnie wyglądający układ dyszek i w ten sposób osiągnął granicę możliwości chłodzenia wodnego procka :) Może ktoś się z tym też zetknął i ma jakieś linki ? Ja niestety gdzieś je zgubiłem, a szkoda. Było na co popatrzeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 najlepszy "blok" jaki widziałem, to cudeńko, które ktoś kiedyś zmontował na P4 Northwooda. Obdarł proc z heatspreada, obudował jądro plexą dookoła brzegu podstawki. Zamontował do tego bardzo zgrabnie wyglądający układ dyszek i w ten sposób osiągnął granicę możliwości chłodzenia wodnego procka :) Może ktoś się z tym też zetknął i ma jakieś linki ? Ja niestety gdzieś je zgubiłem, a szkoda. Było na co popatrzeć.widzialem to kiedys (z pol roku temu albo dalej) na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phase Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Koolance CPU-200G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Titus Fox Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Birdman : jakaś podpowiedź, za czym szukać - słowa kluczowe, autor wątku, orientacyjny czas ? :)) Narazie błądzę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 slowa kluczowe brzmia: krotka zywotnosc proca (niestety). strumien wody negatywnie wplywa na strukture rdzenia = niszczy ja mowiac po ludzku. a mialo byc tak pieknie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Niestety woda niszczy rdzen, a to jest wielka bolaczka direct-die. Answer: CASCADE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 ja mysle, ze nie mozna jednoznacznie stwierdzic, ze ktorys jest najlepszy. no chyba, ze ktos mial je w domu i potestowal solidnie kazdy z nich w najrozniejszych warunkach :) gdybym nosil sie z zamiarem kupienia nowego bloku to rozwazalbym zakup uriela albo nukleona, a gdybym mial siana duzo to pewnie zakozaczylbym kupujac rbx :) te 3 bloki wykonane sa na bardzo wysokim poziomie i nie sadze, zeby byly miedzy nimi kolosalne roznice warte wywalania grubej kasy na rbx'a. oczywiscie kazdy ma swoja kase i swoj wybor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Ja bym sie sklonil ku DangerDen RBX, ale nasze Polskie wyroby tak bardzo nie odstaja wydajnoscia od nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Wydajnosciowo trudno stwierdzic (w kazdym badz razie podobna bardzo wysoka [nukleon,CFD i RBX]) ale IMHO Nukleon N2 +otwory na diody(nibieskie) + czerwona nakładka rozwala je wszystkie wygladem a dla mnie to tez sie liczy. (zwlaszcza ze wydajnosc prawie rowna to trzeba wybrac inne kryterium wyboru) jest jeszcze cena :wink: Sam mam Zalmana i nie nazekam ale te wloty (o boshe masakra , wkrotce sie miejmy nadzieje z nimi rozprawie na 12mm zew. ale to inna historia) RBX jak dla mnie wyglada kijowo oczywiscie to wszystko kwestja gustu , nie mowiac juz o wersji z mosieznym topem [blah!] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Dla mnie tez RBX kijowo wyglada. Najlepiej prezentuje sie jak dla mnei Nukkleonik2 ale bez tej kolorowej naklaki ;) IMHO miedz z pleksa najlepiej sie prezentuje :D Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3X3R Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 najlepszy "blok" jaki widziałem, to cudeńko, które ktoś kiedyś zmontował na P4 Northwooda. Obdarł proc z heatspreada, obudował jądro plexą dookoła brzegu podstawki. Zamontował do tego bardzo zgrabnie wyglądający układ dyszek i w ten sposób osiągnął granicę możliwości chłodzenia wodnego procka :) Może ktoś się z tym też zetknął i ma jakieś linki ? Ja niestety gdzieś je zgubiłem, a szkoda. Było na co popatrzeć. www.procooling.com w dziale forum to było napewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 jak dla mnie RBX ale nie wiem czy warto pakowac sie w wieksze koszty skoro nasze produkty rodzime prezentuja tez bardzo wysooki poziom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 hehe , a Danger Den szykuje juz wersje RBX-a ze srebra :) Ciekaw jak ta wersja bedzie wygladac (i kosztowac) arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soobaroo Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 srebrny CASCADE od Cathara TO JEST TO ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...