turzol Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Sasiad wykupil sobie u naszego providera zewnetrzne IP i od tego czasu o nie widzi mnie w otoczeniu sieciowym, ja zreszta tez go nie widze. Ponadto on ma calkiem inne komputery w otoczeniu niz ja...Przed tym jak mial wew.IP bylo wszystko ok. Co sie dzieje i jak zrobic zeby bylo tak jak dawniej :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 albo sobie wykupisz zew IP, albo on wroci do wew.... inaczej sie nie bedziecie widziec w otoczeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 To licho....admin sie upiera jednak ze powinnismy sie widziec tylko ktos z nas nie ma zainstalowanego protokolu NETBEUI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 To licho....admin sie upiera jednak ze powinnismy sie widziec tylko ktos z nas nie ma zainstalowanego protokolu NETBEUI Faktycznie - zewnętrzne IP to nie tylko jakiś tam numer !!!! jeśli on ma je właśnie takie - to zapewne jest w zupełnie innym węźle sieci (podpięty do innego interfejsu na routerze). Jedynym wyjściem jest zainstalowanie sobie dwóch serwerów WINS - które będą między sobą wymieniały informacje o klientach podpiętych do sieci Microsoft Windows Network - aczkolwiek wątpię by koputer który stoi w internecie mógł zaglądnąć do sieci wewn (można to też obejść na routerze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...