tlasz Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Witam. Mam pytanie: Czy Radeon 9500 128MB firmy Power Color model R95V-C3LM da sie zmodowac? Pamieci w tej karcie sa w ukladzie I http://www.power-color.com/r95v-c3lm.htm Przy tesowaniu karty w 3dmarku 2001/2003 komp mi sie restartuje albo wychodzi do windowsa. W grach jest podobnie :(. Nie wiem co moze byc przyczyna tego. Komp: AMD 2100XP, 512DDR, pl. gl. Gigabyte GA-7VAX, zasilacz 300W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskuła Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Było już wałkowane na forum. Jeżeli potoki są o.k. to będzie można zrobić jedynie Radka 9500PRO (8 potoków, 128-bit szyna pamięci). P.S. Jako, że jesteś nowy to dam Ci dobrą radę: Używaj komendy "szukaj" w górnym panelu forum. Pozdrawiam. P.P.S. Zwiechy kompa są zapewne wynikiem zbyt słabego zasilacza - ta karta wymaga min. "prawdziwych" 300W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlasz Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Wczoraj zanioslem ta karte do kuzyna i o dziwo dziala i sie nie wysypuje. Kuzyn ma kompa: AMD 2000XP, 256 RAM (nie DDR), pl.gl Shuttle (tylko 4x AGP), zasilacz 300W (takiej samej firmy co ja -- tylko nie pamietam jakiej, cos na L). Wgralem zmodowane sterowniki omegi 3.10 i w 3dmarku 2001 nie mialem artefaktow :). Naczytalem sie na Tweak.pl ze jak sie ma radeona 9500 z pamieciami u ukladzie I to nie da sie ich zmodowac a tu niespodzianka :) Z tego wszystkiego mysle ze ta karta gryzie sie z moja plyta glowna. Trzeba bedzie zmienic plyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 wez od kuzyna zasilke i zobacz u siebie, jakos mi sie nie widzi zeby sie grafa gryzla z plyta :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlasz Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Wczoraj zrobilem upgrade biosu plyty glownej i wszystko chodzi jak zloto :) Odblokowalem 8 potokow i nie mam artefaktow :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zalozylem nowy temat a tu znalazlem cos podobnego ;). wiec topic skasowalem a tu powtorze pytanie. http://www.powercolor.com.tw/page2/product...1&sn=33&temp1=7 Podobno radki 9500 128MB byly 256 bit jak pamieci byly w L a nie I. Dlatego pytam producent klamie czy to jakies inne kostki? Jesli jednak jest 256 bit to czy sa szanse na przerobienie jej na 9700? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 to jest blad na stronie mam te kartem identyczna jak na zdjeciu tylko ze ma tzn miala czarny radiator i szyna to 128bit i sie za chiny ludowe nie da odblokowac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...