Jarek Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Miałem Codegena 300 W. Napięcie 5V spadało nawet do 4,65 (wg MBM 5). Chyba to właśnie powodowało restarty zasobożernego WindowsXP (przy w2k nie miałem tych problemów). Wrzuciłem stary zasilacz, bodaj 200W lub 230W- minimalna wartość 4,73 i koniec z restartami xp! Jedank stary wojak już mi się wysłużył. Szukam czegoś nowego. Renomowany Enligh był najlepszy, nie spadało poniżej 4,79, ale za dużo by kosztował jak na taką słabą obsługę napięć 5V (z forum na amdmb.com wiem, że stabilne napięcie, zwł to, jest ważne). Czy ktoś bawił się w sprawdzanie napięć i może polecić naprawdę stabilny zasilacz? Czy coś wiecie o marce 'feel'- facet ze sklemu reklamował jako lepsze od Codegenów? Jarek Dodam, że mam Ep8kha+, Athlona 1700+ i BIV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 tylko enermax stary, zasilacz na lata, polecam bo widzialem jak chodzi i co potrafi wytrzymac, drogi ale absolutnie wiesz za co placisz, www.pc-tuning.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Na tym co mam ponizej nie mam żadnych problemów !!! 8) A mam Codegena 300W "P4300X1" ( model ) ! 8) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 ja kupiłem sobie ostatnio obudowe modecom angel w której zainstalowany jest zasilacz HUNTKEY 300W jest rewelacja szczerze polecam super cichy wiatrak radiatory w śodku a jak trzyma super napięcie mam razem 9 coolerów i jest jeszcze zapas mocy!!! :roll: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 ja kupiłem sobie ostatnio obudowe modecom angel w której zainstalowany jest zasilacz HUNTKEY 300W jest rewelacja szczerze polecam super cichy wiatrak radiatory w śodku a jak trzyma super napięcie mam razem 9 coolerów i jest jeszcze zapas mocy!!! :roll: :roll: ale nie w polaczeniu z bara 4 bo bedzie piszczalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 dlaczego huntkey z BIV ma piszczeć? czy sprawdziłeś 5V u tego enermaxa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Temat był wałkowany 10x wystarczy nie byc leniem i użyć takiego inteligentnego przycisku "SZUKAJ" Polecam HuntKey 300w Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 ja kupiłem sobie ostatnio obudowe modecom angel w której zainstalowany jest zasilacz HUNTKEY 300W jest rewelacja szczerze polecam super cichy wiatrak radiatory w śodku a jak trzyma super napięcie mam razem 9 coolerów i jest jeszcze zapas mocy!!! :roll: :roll: ale nie w polaczeniu z bara 4 bo bedzie piszczalo Dlaczego ma piszczec ? Mam BIV i nie piszczy ? 8O Fakt mam tylko dwa wentylki standardowe, ale na 5V mam podczepione 3 x 92mm wentyle (3 x 1,6W) na chlodnicy, i smiga spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Zasilacz do obudowy Hunt Key ATX 300W wysokiej klasy zasilacz o mocy 300W Hunt Key, regulowane obroty w zależności od temperatury; do obudów w standardzie ATX; spełnia wszytskie standardy; nominalnie posiada 300W!!!!!! Pod Athlona, Celerona; PIII oraz PIV Cena 127,- A z resztom masz link http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?prod=135 Polecam porządny sklep no i zasilacz przedewszystkich no i cena nie powala na kolana :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Dlaczego ma piszczec ? Mam BIV i nie piszczy ? 8O Fakt mam tylko dwa wentylki standardowe, ale na 5V mam podczepione 3 x 92mm wentyle (3 x 1,6W) na chlodnicy, i smiga spox mam kupla który ma bIV i mu piszczy, ale wątpię by to było związane z zasilaczem, on nie ma żadnych dod. wentyli a obudowa to codegen6013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 w zasilaczach piszcza kondensatory, moze to oznaczac ich przeciazenie albo zestarzenie, ja mam codegena od roku i przy 5v mam 4,97 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...