BassMan-SND Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Mam taki problem poniewaz czeto korzystam z witryny windows update a nie korzytsam z IE tylko wlasnie z MYIE2 za kazdym razem gdy klikne na ikone aktualizacji to zamisat otwierac sie MYIE otwiera sie IE.Dodam ze MYIE jest ustawiona jako przgladarka domyslna i zaden program juz jej nie wywyluje za kazdym razem otwiera sie MYIE tylko w tym jednym przypadku jest inaczej.Czy mozna to jakos zmienic. System to WinXP Pro + SP1.Mam jeszcze takie pytanie czy IE mozna zupelnie wykurzyc z XP bo slyszalem ze jest taka mozliwosc ale nie wiem jak to zrobic czy to jest raczej nie mozliwe. Z gory dzieki za wskazowki. pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 z tego co mi wiadomo to IE jest integralną częścią Windy. Słyszałem kiedyś ploty na nacie że istnieje jakiś program do usówania niueORT: ORT: ORT: kturych programów z Windy (tych zintegrowanych), ale jaki to program i czy istnieje to niewiem. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Jeżeli wchodzisz na windows Update korzystając ze skrótu w menu start to normalne ze otworzy się IE. Ten skrót prowadzi do programu który wywołuje strone przez IE. Gdy wpiszesz ręcznie do przeglądarki adres strony powinno działac przez MyIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Domyslam sie, ze klikasz na skrot do WU w Menu Start. Nie mam juz tego skrotu, ale skoro robi sie tak a nie inaczej to podejrzewam, ze skrot jest w postaci "iexplore.exe http://windowsupdate.microsoft.com", wiec chcac nie chcac odpala sie IE.. WU smiga z powodzeniem na MyIE, wiem bo sam uzywam. A jesli poprawisz skrot i nadal nie bedzie sie chcialo w MyIE odpalac to poprostu wpisz w MyIE bezposrednio adres WU i wtedy napewno zadziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 a tak poza tym nie rozumiem uzywasz mie2 i chcesz usunac IE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Silnika IE nie usunie... ale moze usunac/zmienic nazwe iexplore.exe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BassMan-SND Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Teraz wrzucilem jako skrot do ulubionych i jest wszystko OK.Tamten skrot po prostu odnosil sie do jakies aplikacji wupdmgr.exe ktora wutomatycznie uruchamiala IE. A jezli chodzi o odinstalowanie IE to mzoe lekko zle sie wyrazilem bo doinastlowac nie moge bo MYIE2 korzysta z engine IE.Chodzi mi o to ze czasami na niektore strony jak sie wchodzi to otwiera mi sie wxpolrer nagle z jakas reklama.Nie wiem czym to jest spowodowane. Wilekie dzieki za rady.Pozdro All Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BassMan-SND Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 jak zmieniam usuwam nazwe to zaraz sie tworzy nowy plik iexplorer.exe o takim samym rozmiarze.Chyba ze jest jakas inna metoda usuwania tego pliku tak zeby sie nie tworzyl od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 u mnie sie nie tworzy... choc pojawia sie monit systemu, ze "jeden z plikow systemowych zostal ..... czy chcesz go przywrocic?", daje nie i mam spokoj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BassMan-SND Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 A u mnie zaden monit sie nie wyswietla usuwa go bez zadnego zapytania i za chwile go tworzy z powrotem.Nie wiem chyba jakis odosobniony przypadek.Natretny ten IE. pozdro all. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Windows przechowuje kopie pliku i ją przywraca. Usun najpierw plik z windowssystem32dllcache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BassMan-SND Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 usunalem z windowssyste,32dllcache i skasowalem iexplorer zaraz sie utworzyla kopia tu i tam z powrotem juz nie amm sily czy ten plik jest ni usuwalny.Zmiana nazwy tez nie pomogla i nie zmienia tu nic fakt ze kasuje go z dllchche i tak zawsze powraca jak bumerang. pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Spróbuj z trybu awaryjnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...