jonzi Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 No tak, bardzo piknie, a macie jakieś namiary czy po tym modzie działa wypalanie DL ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 narazie bedzie z tym ciezko bo nosniki drogie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=95861 Troche do poczytania na ten temat. Po angielsku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=95861 Troche do poczytania na ten temat. Po angielsku. chlopcy jakos strasznie tam zamieszali z EEPROMami z tego co wywnioskowalem to progs do flashowania ,ktorego wczesniej linkowalem,wgrywa "na beszczela" bios ktory mu sie wskazuje i nie trzeba podmieniac EEPROMu z 700A no ale orlem nie jestem w tej dziedzinie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Właśnie, baaardzo zamieszali. W każdym razie poczekam, aż sobie załatwisz tą wypalarke i sam spróbujesz :) Jak to będzie już pewne i sprawdzone to materiał nadaje się na FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 z tego co wyczytalem to wgrywaja przerobiony bios od 700A i maja jazdy z DVD-R :lol: Ja bacznie obserwuje dyskusje na cdrinfo.pl i jak beda jakies fakty to sie podziele :D UPDATE : LiteOn 812S@Sony 700A :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Ktos narzekal na ceny 812S. To jest najtanszy sklep w wawie jaki znam ale trzeba wczesniej zadzwonic czy maja na stanie i ewentualnie poczekac dzien lub dwa na dostawe: http://www.lijo.pl/cennik/cennik.asp?selec...ct_producent=32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 :arrow: Luigi - wielkie dzięki, to ja marudziłem bo ceny jakie można spotkać w niektórych sklepach powalają ... sprawdzałeś ten sklep - jak z ew. reklamacjami, wymianami itp ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 kupilem u nich 812S, musialem czekac jeden dzien na dostawe. niestety nie mieli OEM wiec musialem doplacic za BOX nagrywarka dziala, narazie nie wypalilem zbyt duzo plyt zeby moc ja ocenic, czas pokaze co jest warta. co do reklamacji to wiem tylko ze mam 24miesiace gwary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Jesli ktos chce kupic LiteON'a 832s z DL to niech sie wstrzyma :D Liteon SOHW-812S@832S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Uwazaj! Cos czuje ze AleX69 pojdzie z kontra i zapoda linka softu NECa 2500A@DL! :wink: P.S. AleX69 Czekamy! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Uwazaj! Cos czuje ze AleX69 pojdzie z kontra i zapoda linka softu NECa 2500A@DL! :wink: P.S. AleX69 Czekamy! 8) na co mam uwazac :D mam ten soft pod jednym kliknieciem myszy 8) gdyby mnie interesowal NEC to bym zapodal linka,ale jakos nikt sie nie prosi.Dzieju pytal o 812s i ma :wink: ale jak chcesz czekac to czekaj :D UPDATE: zeby nie bylo ze jestem stronniczy :D wszystko o 2500A@2510A : http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=66772 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Jak ja lubię giełde !! No i mam LiteOn 812s za .. 370zł 8) Wiadomo jak się spisuje 812@832 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 testy trwaja :D 812S@700A vs 812S@832S Sa to testy w kprobe wykonane przez user'a Turboni.nagrywany byl ten sam plik .iso z filmem jak widac na biosie od 700A wypala minimalnie lepiej (mniej bledow PO i PI.Normy mowie ze max PO powinno wynosic 280,a max PI =8.IMHO jednak niewarto z tego robic nagrywarkowego 3dsmarka,a raczej traktowac jako zrodlo informacji ,ciekawostke.) a tu tescik 812S@700A z plytami DL : http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=67600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Tak sobie czytam i mysle, ze moze dacie komentarze za roczek, jak wam ta nagrywary troche pochodza i zobaczymy :P Na poczatku to zawsze jest cacy a testu nagrywary po pol roku to juz nikt nie robi ;P Wyszlo by szydlo z worka co sa warte. Czasem warto wziazc pod uwage, ze nie wszystko zloto co sie swieci - co z tego, ze mi taki Liteon pochodzi na poczatku swietnie jak za 6 miechow bedzie ledwo zipal czytajac plytke :P Takze kto wie, moze madrzej dolozyc do Toshiby albo NECa, ktore moim zdaniem to przezyja pewnie n Liteonow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Tak sobie czytam i mysle, ze moze dacie komentarze za roczek, jak wam ta nagrywary troche pochodza i zobaczymy :P Na poczatku to zawsze jest cacy a testu nagrywary po pol roku to juz nikt nie robi ;P Wyszlo by szydlo z worka co sa warte. Czasem warto wziazc pod uwage, ze nie wszystko zloto co sie swieci - co z tego, ze mi taki Liteon pochodzi na poczatku swietnie jak za 6 miechow bedzie ledwo zipal czytajac plytke :P Takze kto wie, moze madrzej dolozyc do Toshiby albo NECa, ktore moim zdaniem to przezyja pewnie n Liteonow :P Proszę bardzo niech się psuje za 6 miechów albo 18. 2-letnia gwarancja i jak padnie całkowicie to dostanę nową. Podobnie było ostatnio z nagrywarką cd Lite-On - padła po niecałym roku (padła=co jakiś czas psuła płyty podczas nagrywania, reszta chodziła normalnie) i na gwarancji dali nowiutki i lepszy model. Z drugiej strony można też poprostu dbać o napęd: czysto w komputerze, używać regularnie płyty czyszczącej, oraz nie wsadzać zakurzonych płyt. IMHO jest troche sposobów na oszczędzenie kasy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 kiedys tak bylo faktycznie,ze np.byl podzial rynku na lepsze i sporo gorsze napedy.Teraz np.LiteON ma w srodku bebechy od Sony lub na odwrot :D .Zreszta NEC tez nie jest znowu taki bezawaryjny,chyba nic nie jest :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Jest moze jakis nowy sofcik do Nec 2500A@DL ? Z ciekawosci pytam, bo moze jakis maly update hardwaru sobie zrobie. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Zmodowalem swoja nagrywarke teraz jest 812S@832S. Uzylem 832S.VS01.patched-812S@832S-burnadj_r2-autobs.exe, szkoda ze nie moge przetestowac DL. Przed modem nagralem 15 plyt DVD-R Vobis z czego 7 wyladowalo w koszu, 17 DVD-R MediaStore z czego 1 poszla do kosza, 12 DVD-R Intenso z czego 5 bylo do dup.y, no i po jednej Liteona DVD-R i DVD+R, ktore nagraly sie bez zarzutu. DVD+RW VAKOSS nagrywalem kilka razy tez bez problemu. Rezultat testu 1/3 plyt DVD-R z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a. Natomiast po wgraniu firmware od 832S narazie nagralem 8 DVD-R Intenso i wszystkie sa ok i w kprobe wypadaja znacznie lepiej niz te dobre sprzed moda. Mam nadzieje ze tak bedzie dalej bo mam ich jeszcze troche. Kurcze jak mi sie skoncza to sie przesiadam na DVD+R mniej z nimi problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Kolejny napęd Lite-On'a i kolejny minus dla tych napędów. Jak dotąd spotkałem się z wieloma CD-RW Lite-On'a i wszystkie nie chodziły tak jak powinny. Teraz na kilka dni dostałem DVD 851s. Płytke DVD nagrał bez problemu, płytki cd nagrywane 24x tez nagrane bez problemu, na płytce nagranej 32x juz pod koniec posypał błedami. Chciałem na tym wypalić Cd-RW 80mm płytke odczytał, chociaz cos dzwinie pracował, ale skasowac zawartosci juz się nie da. Zaczyna skrzeczeć, brzęczeć i nic. Włozyłem zwykłą płyte cd-rw, tej to juz nawet przeczytać nie potrafił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Kolejny napęd Lite-On'a i kolejny minus dla tych napędów. Jak dotąd spotkałem się z wieloma CD-RW Lite-On'a i wszystkie nie chodziły tak jak powinny. Teraz na kilka dni dostałem DVD 851s. Płytke DVD nagrał bez problemu, płytki cd nagrywane 24x tez nagrane bez problemu, na płytce nagranej 32x juz pod koniec posypał błedami. Chciałem na tym wypalić Cd-RW 80mm płytke odczytał, chociaz cos dzwinie pracował, ale skasowac zawartosci juz się nie da. Zaczyna skrzeczeć, brzęczeć i nic. Włozyłem zwykłą płyte cd-rw, tej to juz nawet przeczytać nie potrafił. do wiekszosci litkow mozesz wgrac firmwere z analogicznych modeli SONY co poprawia takie krzaczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 A takie coś się da: 451S@812S@832S ??? Albo takie coś 451S@812S@700A ??? :) No, bo skoro da się 451S@812S (sam mam) to wynika teoretycznie z tego, że w/w mod też wyjdzie! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 A takie coś się da: 451S@812S@832S ??? Albo takie coś 451S@812S@700A ??? :) No, bo skoro da się 451S@812S (sam mam) to wynika teoretycznie z tego, że w/w mod też wyjdzie! :) nie da sie narazie :cry: :cry: :cry: sam o to pytalem na cdrinfo.pl i niektorzy zaryzykowali i wgrali tak, ale potem w najlepszym przypadku musieli wrocic do poprzedniego biosa(a innnym wogole nie wstala nagrywara)....poczekamy na inne biosy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 No, ale może ktoś zmoduje jeszcze tego biosa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Borys Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 A co myslicie o TEJ NAGRYWARCE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 jako palnik - naprawde super jako naped - sredni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Borys Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Poszukuje wlasnie nagrywarki tajiej zeby dobrze wypalala i obsluga DL i z dobra korekcja bledow. NIe zalezy mi za bardzo na predkosci odczytu ani nagrywania. Myslicie ze ten NEC sie nada??? Z tego co wiem to ona ma bufor 2MB. To nie za malo??? Update: Jesli macie na mysli inne nagrywarki lepsze (i z obsloga DL) od w/w to piszcie. Z gory wielkie dzieki Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Borys Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Moze jeszce zadam pytanie z innej beczki. Czy odtwarzacz DVD z mozliwoscia odczytu filmow w divix i Xvid potrafi odczytac kilka filmow na jednej plytce DVD? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Poszukuje wlasnie nagrywarki tajiej zeby dobrze wypalala i obsluga DL i z dobra korekcja bledow. NIe zalezy mi za bardzo na predkosci odczytu ani nagrywania. Myslicie ze ten NEC sie nada??? Z tego co wiem to ona ma bufor 2MB. To nie za malo??? Update: Jesli macie na mysli inne nagrywarki lepsze (i z obsloga DL) od w/w to piszcie. Z gory wielkie dzieki Pozdrawiam Jesli odczyt Cie nieinteresuje zabardzo to mysle ze aktualnie nic lepszego nie kupisz Moze jeszce zadam pytanie z innej beczki. Czy odtwarzacz DVD z mozliwoscia odczytu filmow w divix i Xvid potrafi odczytac kilka filmow na jednej plytce DVD? Jest to wykonalne,ale IMHO odtwarzacze divx to jednak kiszka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Oj Vip :D :arrow: Przecież kolega wyrażnie mówi o dobrej korekcji błędów. Czyli jak najbardziej odczyt potrzebny ... _Borys :arrow: jako palnik - naprawde super jako naped - sredni czyli dobrze nagrywa a kiepsko odtwarza ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...