_Vip_ Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 juz niebede nic pisal o tak wczesnych porach jak 8:04 rano :D a tak BTW to wszystko ma swoje + i - ,niestety niema palnikow idealnych ,ale IMHO to 812S@832S i 832S syci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Borys Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Z ta korekcja bledow to chyba troche przesadzilem. Chcialem uzywac tej nagrywarki do archiwizacji danych bo juz na dysku prawie nie mam wolnego miejsca. Wezme tego NEC'a za jaks tydzien albo dwa. _Vip_ Outlander wielkie dzieki za zainteresowanie i szybka odpowiedz. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Witam wszystkich ... Niedługo planuje zakup nagrywarki : Nec DVD-R +/- 8x 2500A / 370 zł Myślę że cena jest dobra ... Zdecydowałem się na nią po czytaniu roznych for miedzy innymi tego :) Mam tylko pytanie - szczegolnie do tych osob ktorzy ja posiadaja ... A mianowicie - nagrywarke kupuje szczegolnie do nagrywania filmow i odtwarzania ich na stacjonarnym odtwarzaczu (JVC) ... Chcialem sie dowiedziec jak ta sprawa wyglada ... czy odtwarzacze te chca je czytac itp. ? Ogólnie radzicie mi ja wybrac czy moze cos innego w tej cenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianus Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Jawor_ Za 390 masz Litka 832S, który wypala DL... więc się zastanów jeszcze raz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Ten NEC rowniez wypala DL (po zmianie biosa) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Za 390 masz Litka 832S, który wypala DL... więc się zastanów jeszcze raz!No tak tylko ze rozne rzeczy slyszalem o LiteOnach ... a tak jak poprzednik napisal po przerobce neca tez nagrywa DL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianus Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 No tak tylko ze rozne rzeczy slyszalem o LiteOnach ... a tak jak poprzednik napisal po przerobce neca tez nagrywa DL No tak... jak się lubisz bawić w przerabianie to spoko... też będziesz miał DL. A jak nie to dołóż parę groszy i masz już to od razu, bez żadnego bawienia i możliwych komplikacji. Chyba utrata gwarancji tutaj wchodzi w gre... NEC i LITEK to moim zdaniem doobre palniki... ja w najbliższym czasie kupuje 832S i liczę na 100% satysfakcje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabmen Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 A jest w stanie ktoś powiedzieć jak nagrywarki DVD np LiteOn812S radzą sobie z nagrywaniem zabezpieczonych płytek CD (SafeDisc, Securom) Mam teraz dylemat czy kupić taką nagrywarkę ale wiązało by się to ze sprzedaniem mojej nagrywarki CDRW LiteOn LTR-52327. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Czy jest jakis nowy ciekawy biosik do NECa ND-2500A na wersje DL? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Grabmen - ładny teścik tej nagrywarki jest na www.cdrinfo.pl. Model ten zgrywa SafeDisc ale wolno, i ma problemy z LaserLockiem. Polecam poczytać. Chyba nawet banerek do artykułu na stronie głównej jest. Mam pytanie, widzieliście gdzieś nośniki DL taniej niż 50zł za sztuke??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Hejka. Tak czytam i czytam i zglupialem :? Co mozecie polecic z tego zestawu: http://www.arest.pl/index.php?inc=cennik&katid=11 jak widac maja tam te modele ktore tu opisujecie i jest nawet czarny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 SOHW-832S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 ok. dual layer to przyszlosc, a co z LITEON SOHW-1213S - 12x/8x BOX + SOFT gorszy czas dostepu ale szybsze +R , czy to nie jest warte wiecej niz DL :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Nie jest, bo różnice w czasie są niewielkie a w DL masz 2x większą pojemność. Powiem Ci jednak, że IMHO lada moment pojawią się wypalary x16 + DL i wtedy te 1213S będziesz modował na 1614S (pewnie tak się będzie nazywać). :) Tak więc ja bym łykał 1213S!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Nie jest, bo różnice w czasie są niewielkie a w DL masz 2x większą pojemność. Powiem Ci jednak, że IMHO lada moment pojawią się wypalary x16 + DL i wtedy te 1213S będziesz modował na 1614S (pewnie tak się będzie nazywać). :) Tak więc ja bym łykał 1213S!!! a ja jednak na dzien dzisiejszy bralbym 832S.1213S jest nadal dosc nowym palnikiem i nie dokonca sa znane jego wady czy zalety,natomiast 832S jest juz rozpracowany bardzo dokladnie i wiadomo czego sie mozna po nim spodziewac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 ... :? i znow jestem w kropce, [ tera wyjezdzam na urlop 8) i jak sie zostanie cosik kasy :?: to sie skusze na spaware] a jak te modele sie maja do obsugi zabezpieczen ? (sorki jesli bylo, ale jade na modemi i szukajka 'gryzie' mnie po kieszeni :cry: ) No i co z cenami ? Mozna sie spodziewac jakichs spadków :?: Moge poczekac ze 2 miechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 to lepiej poczekaj,moze bedzie cos wiadomo o palnikach 16x z DL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Czekać to można w nieskończoność, bo za dwa kolejne miechy znowu cena spadnie. Kupuj 812S lub 832S a nie czekaj na nowinki typu DL 16x bo płytek do tego i tak prędko nie kupisz (chyba że nie masz na co kasy wydawać). Na płytki DL 8x/4x jeszcze sporo poczekasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 jesli moze poczekac te dwa miechy,to niech poczeka. Ewentualnie NEC 2510,ale nie jesli mialby byc jedynym napedem optycznym w kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 A co sądzicie o Pioneer DVR-107 ? Nie chcę Liteon'a i nie zależy mi na DL. Kupiłbym Nec'a 2500, ale jest u mnie aktualnie niedostępny. Potrzebuję dobrej nagrywarki do 400zł, będę nagrywał głównie cd, a czasami dvd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kpt_Proton Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Dobry jest też NEC ND2510A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Dobry jest też NEC ND2510AWiem, ale Nec 2510 = około 490zł. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kpt_Proton Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Nec 2510A = Nec 2500A a ten kosztuje u mnie 349zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Nec 2510A = Nec 2500A a ten kosztuje u mnie 349zł :) Kupiłbym Nec'a 2500, ale jest u mnie aktualnie niedostępny.:cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kpt_Proton Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Z tego co widze to u nas jest aktualnie dostępny, wysłać na śląsk też można bez problemu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Nie ma jak dobra reklama. :wink: A wracając do tego Pioneera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kpt_Proton Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Pioneer DVR-107D to też dobry napęd (372zł dla zainteresowanych :) ale ja wziołem nec'a bo dużo ludzi go polecało, a i możliwość nagrywania DL (zmiana firmware) za pół roku może się przydać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 a ja mam pytanie tez odnoscie NECA2500A tak przy okazji, otoz mam ja w domu i zauwazylem ze gdy naped sie uruchamia sa takie 3 trzaski ciche o ile tak to mozna nazwac to samo jest gdy otworze i zakne tacke czy to jest normalne bo jak narazie mam ja dla testow i zawczasu wole sie upewnic ze wszystko jest ok, byc moze tak ma byc ale jestem uczulony na rozne tzraski i dglosy tego typu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...