Skocz do zawartości
Yak

PixelView Play TV Pro + nicam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ma ktos moze jakies dobre sterowniki pod XP do tego cuda ??

jam mam niby oryginalne ale jak odpale borga Tv i komp pochodzi jakies 3 godzinki to mam samoistnego reseta :/ - oriętuje się ktos czy to jest wina borga czy moze sterownikow ( wydaje mi się ze stery soa do bani )

jak ktos mial podobny klopot i sobie z nim poradzil to bym prosil o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Borg nie korzysta ze sterów.

2. Borg jest jednym znajgorszych programów do obsługi tunera, szczególnie pod win xp i to on restartuje kompa.

a jaki jest ten najlepszy twoim zdaniem ??

pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prolink (przynajmiej moj) ma lg kompatybilne z philipsem:)

to ladnie tylko ze philipsow to mi tam wyskakuje ze 7 roznych do wyboru ;]

A tak nawiasem to mi JTV zresetowaj juz 3 razy kompa podczas samej konfiguracji wiec temu programikowi juz podziekowalem...

jaikies inne sugestie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj sciagnalem jtv dscalera moretv i jak dla mnie to sa do niczego uzywam borga - tez ma bledy ale w porownaniu do tych programow jest lepszy

Co do resetow xp to nie wina programu tylko samego xp ktory niechetnie wspolpracuje z tunerami tv przynajmiej tymi na bt878 848 - nie zaleznia jaka karte mialem (askey, aver media, pixelview czy lifeview) mam od czasu do czasu resety - tzn niebieski ekran i komunikat irq_driver_not_less_itd :) czy jakos tak :)

Wiec tak borg obsluguje pilota czego dscaler i moretv nie potrafia a w jtv nie moglem uruchomic swojego :/

dscaler wcale nie ma dobrego obrazu - troche lepszy niz na oryginalnym programie od karty ale np do tego uzyskanego pod linuxem mu daleko.

More tv to wogole porazka poza tym ze dekoduje c+ i do tego miernie to nic dobrego nie moge o nim powiedziec nie obsluguje duzej liczby kart w wiekszych rozdzielczosciach obrazu sie kaszani :/

Borg za to ma dobry teletext, intuicyjny interfejs, niezly obraz :)

a z minusow to po przelaczaniu kilkudziesieciu kanalow sie wywala tzn trzeba go resetnac ale ja sobie zmapowalem w griderze przycisk do wlaczania pilotem wiec dla mnie nie jest to problem borg radio to najlepszy program do radia z karty tv naprawde polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komunikat irq_driver_not_less_itd :)

ten komunikat wsakuje na problem z przerwaniem radze przelozyc karte do innego slotu pci moze pomuc...

Wiec tak borg obsluguje pilota czego dscaler i moretv nie potrafia a w jtv nie moglem uruchomic swojego :/

tu klania sie bremote lub btremote :)

More tv ...  nie obsluguje duzej liczby kart

obsluguj wszystkie karty na bt8xx ale trzeba wiedziec jak je ustawic :) zapraszam na http://moretv.prv.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do resetow xp to nie wina programu tylko samego xp ktory niechetnie wspolpracuje z tunerami tv przynajmiej tymi na bt878 848

Bardzo ciekawe. Mi się na moretv jakoś jeszcze nigdy XP nie zawiesił ani nie zrestartował(obecnie na win2003, również działa bezproblemowo). Na oryginalnym oprogramowaniu tak samo. A wystarczyło uruchomienie borga i bsod.

Wina leży tylko i wyłącznie po stronie borga.

Co do jednego masz racje, bradio jest jest dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eureka !! ;]

DScaller zapowiada sie naprawde sooper :)

tylko mam 3 pytanka:

- jak w nim ustawic syganł audio na line in ?? - probowalem w mixerze ale nie dziala.

- na jakim kraju najlepiej szukac polskich stacji ?? z moich prob Niemiecki jest prawie dobry ale nadal brakuje kilku stacji... a niechce mi sie ich recznie dodawac...

- idzie zapisać do pliku spis kanalow jakie sie juz ma wyszukanae co by ich w razie formata od nowa nie szukac ??

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spis kanalow znajduje sie w pliku tekstowym program.txt C:Program FilesDScaler, chyba żę wybrałes inną lokalizację

ja zeskanowalam Eastern European Cable, zawsze można dać tez Full Frequency

W mikserze ma ustawione

Mixer device: Via Audio

Mixer Line: Line In

Sprawdz tez czy masz w regulacji glosnosci zaznaczoną opcję Line in

w opcjach nargrywania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi