Yak Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Witam Ma ktos moze jakies dobre sterowniki pod XP do tego cuda ?? jam mam niby oryginalne ale jak odpale borga Tv i komp pochodzi jakies 3 godzinki to mam samoistnego reseta :/ - oriętuje się ktos czy to jest wina borga czy moze sterownikow ( wydaje mi się ze stery soa do bani ) jak ktos mial podobny klopot i sobie z nim poradzil to bym prosil o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 1. Borg nie korzysta ze sterów. 2. Borg jest jednym znajgorszych programów do obsługi tunera, szczególnie pod win xp i to on restartuje kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yak Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 1. Borg nie korzysta ze sterów. 2. Borg jest jednym znajgorszych programów do obsługi tunera, szczególnie pod win xp i to on restartuje kompa. a jaki jest ten najlepszy twoim zdaniem ?? pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 jesli chodzi ci o dekodowanie c+ to moretv + bbb jesli o tv to polecam jtv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yak Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 jesli chodzi ci o dekodowanie c+ to moretv + bbb jesli o tv to polecam jtv a mozna prosic jakiegos linka do zassania tego stuffu ? lub prosic na maila ? pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 mam o tym strone http://tvinpc.prv.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yak Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 a moze mi ktos podac jaka mam wybrac glowice tunera przy ustawieniach JTV ?? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 prolink (przynajmiej moj) ma lg kompatybilne z philipsem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yak Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 prolink (przynajmiej moj) ma lg kompatybilne z philipsem:)to ladnie tylko ze philipsow to mi tam wyskakuje ze 7 roznych do wyboru ;] A tak nawiasem to mi JTV zresetowaj juz 3 razy kompa podczas samej konfiguracji wiec temu programikowi juz podziekowalem... jaikies inne sugestie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edyta_mia Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Dscaler www.dscaler.com Świetny obraz, co prawda prawie 100% zuzycie procesora, ale coś za coś. U mnie działa pod W2k, ale warto chyba sprawdzic pod XP, bo na stronie jest info, ze chodzi pod XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 wczoraj sciagnalem jtv dscalera moretv i jak dla mnie to sa do niczego uzywam borga - tez ma bledy ale w porownaniu do tych programow jest lepszy Co do resetow xp to nie wina programu tylko samego xp ktory niechetnie wspolpracuje z tunerami tv przynajmiej tymi na bt878 848 - nie zaleznia jaka karte mialem (askey, aver media, pixelview czy lifeview) mam od czasu do czasu resety - tzn niebieski ekran i komunikat irq_driver_not_less_itd :) czy jakos tak :) Wiec tak borg obsluguje pilota czego dscaler i moretv nie potrafia a w jtv nie moglem uruchomic swojego :/ dscaler wcale nie ma dobrego obrazu - troche lepszy niz na oryginalnym programie od karty ale np do tego uzyskanego pod linuxem mu daleko. More tv to wogole porazka poza tym ze dekoduje c+ i do tego miernie to nic dobrego nie moge o nim powiedziec nie obsluguje duzej liczby kart w wiekszych rozdzielczosciach obrazu sie kaszani :/ Borg za to ma dobry teletext, intuicyjny interfejs, niezly obraz :) a z minusow to po przelaczaniu kilkudziesieciu kanalow sie wywala tzn trzeba go resetnac ale ja sobie zmapowalem w griderze przycisk do wlaczania pilotem wiec dla mnie nie jest to problem borg radio to najlepszy program do radia z karty tv naprawde polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 komunikat irq_driver_not_less_itd :)ten komunikat wsakuje na problem z przerwaniem radze przelozyc karte do innego slotu pci moze pomuc... Wiec tak borg obsluguje pilota czego dscaler i moretv nie potrafia a w jtv nie moglem uruchomic swojego :/tu klania sie bremote lub btremote :) More tv ... nie obsluguje duzej liczby kartobsluguj wszystkie karty na bt8xx ale trzeba wiedziec jak je ustawic :) zapraszam na http://moretv.prv.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Co do resetow xp to nie wina programu tylko samego xp ktory niechetnie wspolpracuje z tunerami tv przynajmiej tymi na bt878 848Bardzo ciekawe. Mi się na moretv jakoś jeszcze nigdy XP nie zawiesił ani nie zrestartował(obecnie na win2003, również działa bezproblemowo). Na oryginalnym oprogramowaniu tak samo. A wystarczyło uruchomienie borga i bsod. Wina leży tylko i wyłącznie po stronie borga. Co do jednego masz racje, bradio jest jest dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yak Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Ludzie jest jakas inna godna polecenie alternatywa dla borga ??? narazie bylo powiedziana ze JTV imoretv ale wg mnie to shity ;/ Dscallera zassysam i potestuje ;] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yak Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Eureka !! ;] DScaller zapowiada sie naprawde sooper :) tylko mam 3 pytanka: - jak w nim ustawic syganł audio na line in ?? - probowalem w mixerze ale nie dziala. - na jakim kraju najlepiej szukac polskich stacji ?? z moich prob Niemiecki jest prawie dobry ale nadal brakuje kilku stacji... a niechce mi sie ich recznie dodawac... - idzie zapisać do pliku spis kanalow jakie sie juz ma wyszukanae co by ich w razie formata od nowa nie szukac ?? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edyta_mia Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 spis kanalow znajduje sie w pliku tekstowym program.txt C:Program FilesDScaler, chyba żę wybrałes inną lokalizację ja zeskanowalam Eastern European Cable, zawsze można dać tez Full Frequency W mikserze ma ustawione Mixer device: Via Audio Mixer Line: Line In Sprawdz tez czy masz w regulacji glosnosci zaznaczoną opcję Line in w opcjach nargrywania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yak Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Sprawdz tez czy masz w regulacji glosnosci zaznaczoną opcję Line in w opcjach nargrywania Wszystko mam na jline in i nic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 a kable ok podłączyłeś :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...