BartAss Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Witam! Moje pytanie dotyczy chłodzenia procka w notebooku- otóż mam notebooka, jednego z tych "składaków" montowanych z klamotów w lokalnej firmie. Problem polega na tym, że o ile normalne notebooki działają bezgłośnie to ten jest piekielnie głośny. Dokładnie mówiąc to chłodzenie procka (Celeron Tualatin 1300) działa jak suszara - w końcu procek nie jest z "mobilnych" tylko zwykły desktopowy a wentyl to maleństwo więc zasuwa ile sił... Stąd pytanie - czy ktoś może mi pomóc z tych cholerstwem, czy da się pracować na tym procku tylko z pasywnym chłodzeniem (jest tam jakiś wątły radiator) ? A może jest na to inna metoda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Mobile polegaja na tym ze pobieraja mniej pradu i mniej sie grzeja.... i chyba w tym wypadku chlodzenie pasywne jezeli jest to zwykly proc bedzie niemozliwe :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Mobile polegaja na tym ze pobieraja mniej pradu i mniej sie grzeja.... i chyba w tym wypadku chlodzenie pasywne jezeli jest to zwykly proc bedzie niemozliwe :(Zawsze mozesz sprobowac dac inna paste termo, mojemu znajomemu tak pomoglem wlasnie i zapackalem mu CPU w laptopie Arctic Silver II :D Ale jesli chodzi o samego proca to bardzo zle, ze masz desktopowego. Ile CI trzyma z tym bydleciem bateria. Mozesz go sprobowac spowolnic i obnizyc napiecie, o ile bios pozwoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chirurg Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Ja mam jak w podpisie na cel 2.4 mobil - również huczy jak diabli więc albo się przyzwyczaisz albo ustawisz niższe taktowanie, albo zmienisz na centrino :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartAss Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Ile CI trzyma z tym bydleciem bateria. Mozesz go sprobowac spowolnic i obnizyc napiecie, o ile bios pozwoli. No bateria faktycznie padaka ;) a bios jest ubogi jak mózgownica Leppera... chyba faktycznie pozostaje obniżyć taktowanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...