Skocz do zawartości
dareczeq

CO SIE STANIE JAK SIE WGRA DLA 9700 BIOS OD 9800PRO LUB XT??

Rekomendowane odpowiedzi

JESTEM CIEKAW :roll: CZY BEDZIE DZIALAC R9700 PO WGRANIU BIOSU OD 9800, 9800PRO LUB XT OCZYWISCIE EDYTOWANY I Z ZAPISANYMI ZEGARAMI JAKIE DANA KARTA WYTRZYMA (UPRZEDNIO SPRAWDZONE PRZY PODKRECANIU PSTRIPEM LUB RIVA TUNEREM) :?: :?: .CZY KTOS JUZ CZEGOS TAKIEGO PRUBOWAL I MU SIE UDALO :?: :?: .CZY KARTA BEDZIE DZIALALA I BEDZIE WYKRYWANA JAKO 9800??;). JESLI KTOS PROWADZIL TAKIE EKSPERYMENTY GDZIES W SIECI TO DAJCIE LINKA :wink: .PODOBNO SAM RDZEN 9700 OD RDZENIA SERII 9800 NICZYM SIE NIE ROZNI, TYLKO PODNIESIONYM NAPIECIEM RDZENIA ZEBY CHODZIL NA WYZSZYCH ZEGARACH, WIEC POWINNO CHYBA SIE UDAC;). CZEKAM NA WASZE WYPOWIEDZI;)[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JESTEM CIEKAW :roll:  CZY BEDZIE DZIALAC R9700 PO WGRANIU BIOSU OD 9800, 9800PRO LUB XT OCZYWISCIE EDYTOWANY I Z ZAPISANYMI ZEGARAMI JAKIE DANA KARTA WYTRZYMA (UPRZEDNIO SPRAWDZONE PRZY PODKRECANIU PSTRIPEM LUB RIVA TUNEREM)  :?:  :?: .CZY KTOS JUZ CZEGOS TAKIEGO PRUBOWAL I MU SIE UDALO :?:  :?: .CZY KARTA BEDZIE DZIALALA I BEDZIE WYKRYWANA JAKO 9800??;). JESLI KTOS PROWADZIL TAKIE EKSPERYMENTY GDZIES W SIECI TO DAJCIE LINKA :wink: .PODOBNO SAM RDZEN 9700 OD RDZENIA SERII 9800 NICZYM SIE NIE ROZNI, TYLKO PODNIESIONYM NAPIECIEM RDZENIA ZEBY CHODZIL NA WYZSZYCH ZEGARACH, WIEC POWINNO CHYBA SIE UDAC;). CZEKAM NA WASZE WYPOWIEDZI;)[/b]

Z tego co wiem to różnią się rdzeniem 8O 9700 ma R300 a 9800 ma R350

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9700 to 0,15u a 9800 wykonane są w technologii 0,13u

teraz juz wiem dokladnie

spox tanaka :wink: a tak w ogóle to w razie "amnezji" dotyczącej specyfilacji kart można szybciutko sprawdzić w sklepie benchmark - często nawet do karty w sklepie po prawej stronie jest recenzja, więc to szybki sposób na sprawdzanie.

Pozdrawiam :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz juz wiem dokladnie

spox tanaka :wink: a tak w ogóle to w razie "amnezji" dotyczącej specyfilacji kart można szybciutko sprawdzić w sklepie benchmark - często nawet do karty w sklepie po prawej stronie jest recenzja, więc to szybki sposób na sprawdzanie.

moja leniwość nie zna granic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz juz wiem dokladnie

moja leniwość nie zna granic

ano :lol: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak by chial z palomino zrobic barton'a :/

no nie do konca 9700 i 9800 tak samo taktowane maja takie same wyniki sa to tak naprawde te same rdzenie a te wszystkie bajki o Hyper Z III+ w 9800 usprawnionym wzgledem III w 9700 to nie prawda tak samo smoothvision 2.1 itd. choc z tym biosem to nikt nie probowal a szkoda bo chcialbym wreszcie poznac odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dareczq, ten topic już był, nie chce mi się go szukać, ale był bo sam sie w nim wpisywałem.

Tak właściwie to nie wiem czego się wszyscy boją ( łącznie ze mną ), przecież jeżeli komuś po wgraniu biosa do 9800 na karcie 9700 komp nie wstanie, to zawsze moze sobie karte PCI walnąć i wgrać biosa od nowa... Naprawde nie wiem czemu się jeszcze nikt nie odwarzył, ale ja jakoś też nie zamierzam tego robić jeżeli ktoś nie zrobi tego przedemną :P :oops:

Aha i Hajmon3 ma racje, nie ma żadnej różnicy między R300 a R350. Jak by porównać te karty z tym samym taktowaniem np 310/310 to okazało by się że mają tą samą wydajność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi