Slayer Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Dziwna sprawa- na dużej, bo 130 GB partycji NTFS(niesystemowej) już któryś raz z rzędu program wynajduje jakieś "niepotrzebne" pliki, kompresuje i kasuje oddzyskując dosyć pokaźną ( od 13:00 do teraz-właśnie skończył ;)) , bo już 6 GB miejsca i ciagle rośnie 8O Nie zauważyłem znikania plików ani przedtem ani teraz z folderów ani problemu z ich odtworzeniem ( trochę muli się, ale to przez ten program-100% urzywania proca). Pytanie- co tak zawala mi co jakiś czas dysk?!!! 8O Mowa oczywiście o partycjach niesystemowych. Zaznaczam, że to chyba nie jest System Recovery, bo mam to wyłączone na stałe na wszystkich partycjach. :roll: Inne pytanie- czemu do ****** nędzy system nie trzyma ustawień np. wyglądu zawartości folderów, chociaż w opcjach zaznaczam, żeby stosował wskazane do wszystkich pozostałych???? :| Update- skubany znowu mi znalazł jakieś pliki do skompresowania i wywalenia- prawdopodobnie następne 5 GB 8O 8O Nie łapię, skad on to wszystko bierze?!!!!! 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Jedyne co przychodzi mi na mysl to kompresja plików z których dawno nie korzystałes. Przy tak dużej partycji napewnoi zawsze jakieś się znajdą. Przy kompresji plików mozna ustawić po jakim czasie ma to robić, ustaw na 500 dni jak nie chcesz zeby to robił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Hej, ale czy to gra, czy film wszystko działa jak trzeba. Żadnych problemów nie widze, bo mam spis i wyrywkowo co odpalam i zero problemu!!! A co do tych 5GB- cos mu sie pop...., bo doszło jakieś za 2 razem 120 MB :? Kolejny Upate- znalazłem winowajcę-NTFS :!: Nie usuwa on żadnych zbędnych plików, ale je KOMPRESUJE!!!! Nie wiem, czy to dobrze, pewnie powoduje to jakieś spowolnienie dostepu zapisu/odczytu :roll: I teraz pytanie- warto to wyłączyć, czy moze zostawić jak jest. Czy jak zacznę używać czegoś, co zostało skompresowane, czy nastąpi jego ...dekopresja?!!! :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Przejrzyj po plikach/folderach, czy niektóre nie maja nazw w kolorze niebieskim(tak są oznaczane pliki skompresowane). Nawet jak są skompresowane to nie ma to wpływu na ich działanie, po prostu zajmują mniej miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 No zauważyłem ten niebieski kolorek już dawno, ale nie wiedziałem co to jest ;) No w sumie pożyteczna sprawa- zawsze to trochę więcej miejsca ( a ostatnio mi go brakuje :P) No i wkońcu się wyjaśniło, czemu gra na dysku zajmuje (np. Tiberian Sun- ale zaraz, ja w niego dosyć często pogrywam np. dzisiaj 8O ) 137 MB, a w rzeczywistości 160 MB hmmm...dziwne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...