Skocz do zawartości
Mrozik

mini-ITX - moje wątpliwości

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm,

zwróćcie uwagę na zasilacz -

zewnętrzny 230V zmienne -> 12V stały (zapewne kolo 5-7A)

i wewnętrzna przetwornica z tych 12V na np. gniazdo zasialania ATX :!:

co prawda masa mobo (nieznanej firmy) daje mozliwosc instalacji nawet Pentium III, jednak nie sądzę zeby taki zasilacz wyrobił - pozostaje więc zainstalowny VIA C3 733MHz

cóz - tak czy owak - ciekawa zabawka ;-)

hmm - jeszcze jeden minus - napęd tylko CDrom - i to tylko slim... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie zasilacze to akurat standart w przypadku epi na zachodnich rynkach. Sa nawet wersje ponad stu watowe. Co do napędów to hdd jak najbardziej można tam włorzyć. Tyle tylko że musi byc to napęd laptopowy 2,5" Do płytek zaś można wstawić nawet combo cdrw + dvdrw i nie musi być to tylko cdrom. Wszystko zależy od funduszy:) Tak czy siak ta oferta jest za droga według mnie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie zakupiłem podobną obudowę do mojej drugiej epi:) Róznica wielkości w porównaniu ze zwykłym pc jest kolosalna:) Jednak najwieksza zaleta to oczywiście ta bezgłośna przetwornica. Czas zabrać sie do budowania:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@przygod:

kupiles moze tą CP2699 z allegro od ram256 :?:

wlasnie do mnie dotarła - piełłłłkne cacko :D

http://www.morex.com.tw/2699.htm

Dołączona grafika

(szkoda że nie czarna)

cóż - teraz trza kupic EPIĘ...

jesteś z GD - masz jakieś namiary na sklepy tansze niż komputronik :?:

no i kwestia napędu optycznego - chce kupić DVD - na allegro widze używane po 120 - 200 - jakieś sugestie co do tego elementu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dokładnie tą kupiłem. I z chęcia bym zakupił drugą:) Epie bym radził kupic mimo wszystko na allegro. Sam kupiłem nowa z fakturką o dużo taniej niż w komputroniku i innych firmach z polski i rodzimego gdańska.

Co do napędu DVD to przedewszystkim musisz wybierać model ze stadartowym złaczem do którego masz przejsciówkę w tej obudowie. Nadal niektóre modele maja jeszcze inne, niepasujące złacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi