Skocz do zawartości
Mrozik

Jak to zrobić - znów pomoc elektronika/elektryka potrzebna.

Rekomendowane odpowiedzi

mozna by jakis przekaznik zalorzyc na 12v zeby zalaczal inny obwod wtedy do zasilki w kompie podlaczasz +12 i mase do przekaznika, a 2 czesc albo bedzie zalaczala 220v albo rozkrecisz radio przylutujesz 2 kabelki i bedzie ci sie zalaczal pstryczek w radiu, mozna zrobic to jeszcze inaczej np brac z usb 5v (masz wtedy ladna wtyczuszke podlaczasz ja do kompa a 2 koniec kabla idzie do puszki (jak zrobisz obudowe :D) ktura bedzie zalaczala co tam chcesz oczywiscie w srodku przekaznik) tylko niejestem pewien czy sa przekazniki na 5v ale chyba sa :]

tu http://www.elektroda.pl/download/dwpl.php?...e/edw/56_13.pdf cus jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebujesz zwyklego przedluzacza, przekaznika na 5V i kabelka do USB. Z USB bierzesz 5V na przekaznik, a tenze wykorzystujesz do wlaczania przedluzacza. Zrobilem sobie takie cos do wlaczania monitora i brzeczykow, dziala tres bien i wszystko sie zmiescilo w srodku wzmiankowanego przedluzacza made by Taiwan Industries.

Upewnij sie jeno, ze jak wylaczysz kompa, to znika napiecie z USB.

Schematu nie mam jak narysowac, w pracy jestem. Sory gregory. Takoz sory za brak polskich fontow, nie wiem co to za kompjutr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podlacz poprostu radio do zasilacza z kompa ;)

Moze to glupie ale wydaje sie logiczne i proste.

Kazde radyjko ma w srodku transformator i z 220 chodzi na powiedzmy 12 volt, ktore mozna ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> z zasilacza.

Chyba ze chodzi ci o wieze z 100W kolumnami - to to raczej odpada ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi