Skocz do zawartości
schumi

poszly kondensatory na mobo

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zauważylem ze poszly 3 kondensatory na plycie glownej (sa wybrzuszone) Komp mi sie wlacza ale poszly oba COM`y , napiecia w biosie sa z kosmosu po 16V , temp systemu pokazuje 255C ,niepokazuje predkosci wiatraka. To tyle co narazie zauwazulem ,te kondenasatory mocna sie grzeja teraz.Plyta to GA-7VAX.

Zwiazku z tym mam pytanie czy takie cusik gdzies naprawiaja czy mam czekac az plyta skonczy swoj zywot calkowicie oraz czy to moze doprowadzic ze pojda inne podzespoly przy dalszym korzystaniu z niej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro znajdziesz odpowiednie kondzie do abitów. musisz kupić zamienniki o takich samych lub podobnych parametrach, tzn mogą być na wyższe napięcie i o większej pojemności (w granicach rozsądku).

Jest jeden problem: płyta to nie abit tylko Gigabyte :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zauważylem ze poszly 3 kondensatory na plycie glownej (sa wybrzuszone) Komp mi sie wlacza ale poszly oba COM`y , napiecia w biosie sa z kosmosu po 16V  , temp systemu pokazuje 255C  ,niepokazuje predkosci wiatraka. To tyle co narazie zauwazulem ,te kondenasatory mocna sie grzeja teraz.Plyta to GA-7VAX.

Zwiazku z tym mam pytanie czy takie cusik gdzies naprawiaja czy mam czekac az plyta skonczy swoj zywot calkowicie oraz czy to moze doprowadzic ze pojda inne podzespoly przy dalszym korzystaniu z niej

Helo.....bardzo porządna płyta więc myślę ,że jej naprawa to gra warta świeczki.....miałem problem z NF7-S padła kość biosu pomogli mi goście z www.lupi.pl sprzedali za pare zł ......naprawiają też płyty ....skontaktuj się z nimi napewno pomogą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro znajdziesz odpowiednie kondzie do abitów. musisz kupić zamienniki o takich samych lub podobnych parametrach, tzn mogą być na wyższe napięcie i o większej pojemności (w granicach rozsądku).

Jest jeden problem: płyta to nie abit tylko Gigabyte :lol:

wiem ale są kondzie do abitów bo w abitach padały, a powinny być takie same. chodzi po prostu o kondzie do mobo a często nazwa aukcji jest "kondensatory do abitów" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...