Skocz do zawartości
gulises

415 GPU na radku 9500 ?

Rekomendowane odpowiedzi

arer - chyba masz racje , puszcze dzis proca na 200fsb i zobacyzmy co to da.

pozatym zapomnialem ze to 9500 PRo nie 9700 :P

a z 3dmarka03 napewno wiecej wyciagne bo testowalem dzis rano na z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ej windzie nie spiac 2 nocy :) a dzis mam studniwoke jeszcze :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3dmark 03  - 4200 (380/330)  :(  dlaczego tak mało.

To wcale nie jest malo. Wynik raczej duzy. :D, czegos Ci brakuje w tym 2k1, to moze byc wina FSB, bo 2k1 preferuje wysokie szyyny

Jest to na pewno wina niższego FSB. 3Dmark01 jest prawie tak zachłanny na przypustowość pamięci jak Quake 3. Wynik 3Dmark03 całkiem porządny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sprzedalem dzis radka Powercolor(szachownica) , wersja BOX 128mb itp , krecil sie na 415 (wiecej nie moglem) , 335 . wynik w granicach 13000 ale na procy 2000(166).

zadziwiaja mnie te radki , kiedys to 330 lub 360 było nie do przejscia a teraz byle karta ( 2 sztuki ) na 415 lata !

oem mint na 415 sie zawiesza. 410 jeszcze przechodzi .

trzeba sprzedawac poki gorace :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm no ja swojego herca meczylem jedynie na 380/630 ,bo na wiecej na razie mi nie trzeba i max co na razie uzyskalem przy procku 2.1GHz to 15k w 3dm2k1 i prawie 4600 w 3dm2k3. Dzis bede mial nowego procka to zobaczymy ,czy cos wiecej wycisne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wy to robicie panowie ja na swoim radku bez problemu odblokowalem 8 potokow

i zero artefaktow ale moj za to nie wiem jak procesor ale pamieci nie chca sie prawie wcale krecic ???

moze maxymalnie poszlyby na 290-295 a dodam ze moj radek to 9500 hercules niby 64MB i ma pamiatki infineon 3.0 (sorki za bledy)

zasilacz w obudowie to chyba modecom i ma 300W bo obudowa cala to

modecom cyber mirror

czemu mam tak marny wynik krecenia pamieci uzywam do tego riva tuner lub power stripa ????

Pozdrawiam !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie najlepszym testerem są DivX-y... Jak miałem Ti200 Gainwarda, rdzeń chodził bez problemu na 265 Mhz i sie nie wieszał, ale miałem dziwne kropki w filmach. Myślałem, że coś nie tak z kodekami, ale "zdjąłem" 10 Mhz i kropki zniknęły. To samo było z moim Radkiem, w grach bez problemu na 380, a po DivX-ach musiałem zejść do 360. A pamięć mi na 310 również śmigała bez problemu, aż do momentu, gdy włączyłem AA i AF - po 10 sek. totalna kaszana. Teraz działam na 360/300 i jesk OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie najlepszym testerem są DivX-y... Jak miałem Ti200 Gainwarda, rdzeń chodził bez problemu na 265 Mhz i sie nie wieszał, ale miałem dziwne kropki w filmach. Myślałem, że coś nie tak z kodekami, ale "zdjąłem" 10 Mhz i kropki zniknęły. To samo było z moim Radkiem, w grach bez problemu na 380, a po DivX-ach musiałem zejść do 360. A pamięć mi na 310 również śmigała bez problemu, aż do momentu, gdy włączyłem AA i AF - po 10 sek. totalna kaszana. Teraz działam na 360/300 i jesk OK.

Herezja : )

Najbardziej kaprysny jest 3dmark2k3 i aquamark3

Tyle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde, dalem proca na 2300Ghz przy 1.6V (11.5x200) i przy timignach pamieci 11-4-4-CL2 wynik 15000 :(

wczesniej na 2083 (12.5x166) pamieci 2-2-2-CL2 i wynik niewiele gorszy bo okolo 14300 chyba.

Co jest grane ? myslalem ze wiecej mi da szyna 200 FSB , dobre pamitki beda dzis :D wiec CL2 wroci :D

PS. niemoge zrobic 3dmark03 , wyspuje sie bład na tescie 4 - mother nature- jakis bład z pamiecia grafiki chyba ! !? co to moze byc. jak spowoliniel ram to czasem przeszedl inny razem nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Herezja : )

Najbardziej kaprysny jest 3dmark2k3 i aquamark3

Tyle :D

Cóż, nie u mnie, nie na GF3 i nie na Radku 9500. A AM3 nie mam, bo nie chce mi się ściągać ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi