DeR Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Witam Jaki układ jest najlepszy? Tutaj przedstawiłem dwa sposoby połaczenia tego typu bloku na CPU i tu mam pytanie bo widziałem obydwa sposoby na tym forum, ale szczerze to nie znalazłem komentarzy co do nawydajnieszego podłaczenia tych rurek zaraz po wyjsciu z bloku CPU. Czekam na opinie, może są jakieś lepsze pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matee Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 polaczenie nr. 1 bo jest wiekszy przeplyw wody przez blok na gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 jesli dobrze widze, to w polaczeniu nr 1 puszczasz jeden wylot cpu na gpu, a drugi wprost do rezerwuaru? moim zdaniem bedzie to mialo nastepujace skutki: - mniejszy opor ukladu (+) - slabsze chlodzenie gpu (-) - nierownomierny przeplyw przez 2 wyloty cpu (-) dlatego wybieralbym wariant 2 (lub dolozylbym bloczek na nb w pierwszym) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Nr 2 oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasd Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 A jakby zapodac po pompce trojnik potem rownolegle gpu i cpu i 3 rownolegle wyjscia do zbiornika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Wtedy większość wody popłynie przez mniej restrykcyjny blok na GPU.. ..kombinuj dalej.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanG Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 polaczenie nr 1 calkowicie odpada, Twoje gpu bedzie praktycznie nie chlodzone a i rozplyw wody w bloku cpu bedzie nieprawidlowy. jesli miedzy wylotem a cpu a rezerwuarem mialbys jeszcze jakis blok (najlepiej identyczny jak na gpu) chlodzacy np. nb to rozwiazaanie wchodziloby w gre, ale tak jak narysowales - tylko i wylacznie nr 2 ma sens. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Tez mialem ten sam dylemat i tak myslalem ze rozwiazanie nr 2 jest najlepsze teraz juz wiem ze mialem racje :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasd Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Wpadlem na niwy pomysl idzie tak: Pompka->GPU->nagrzewnica->CPU->(2 wejscia)Rezerwuar->pompka Pytanie tylko czy dodotkowe przewody, a moze ich dlugosc sie nie zmieni, albo tylko minimalnie maja wiekszy opor niz trojnik Y czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 IMHO nr2 :) A tak na marginesie to nie zamierzasz dac zadnej chlodnicy? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeR Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Nie no jak najbardziej bedzie chłodniaca, ale uznałem że nie musze jej rysować ma być tam gdzie kieruje strzałka z rezerwuaru :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Sorki ze sie podłacze mam jedno pytanie jakie najlepiej powinny byc wielkosci wlotow a wylotow chodzi mi o to czy wlot powienien byc wiekszy niz wyloty czy moze mniejszy a wyloty wieksza a moze wszystkie powinny byc takie same Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 ta ostatnia koncepcja prawdopodobnie zachowa sie dokladnie jak nr 2 z pierwszego posta. wiec przemysl to jeszcze pod katem montazu w budzie i mozliwie najkrotszych wezy/najmniejszej ilosci kolanek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...