Skocz do zawartości
j.h.hudy

kto ma asrcka k7vt4-4x niech wejdzie

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi o to czy jak piszczy ?to piszczy i w speakerze i wyjsciu na glosniki??

bo jak wlaczam kompa to mam beep i w speakerze i w kolumnach

Później można ją nieznacznie skorygować, jeżeli czwarty obraz testowy jest zdecydowanie zbyt ostry albo trochę rozmyty. Ostatni krok to ostateczny test: patrząc na wyświetlany w tym momencie obraz, przekonamy się, czy wszystkie dotychczasowe ustawienia dały oczekiwany efekt. Ponadto można sprawdzić kanały dostępnego systemu 5.1 Dolby Surround poprzez wskazanie symbolu głośnika testowanego kanału. Po pierwsze, prototypy wykorzystujące 4K UHDTV tak naprawdę zaprezentowano jeszcze w 2003 roku, ale 4K miało długą i skomplikowaną drogę od fazy projektu, aż po komercyjne telewizory. Te ostatnie tak naprawdę pierwszy raz zaprezentowano na targach w Berlinie, zatem można uznać ten fakt za ich debiut. Wcześniej w technologii 4K transmitowano niektóre wydarzenia sportowe w Japonii, a także fragmenty olimpiady w Londynie. Na rynku jeszcze w tym roku ( 2012 ) zadebiutuje telewizor LG, następne w kolejce będą Sony oraz Samsung. Firmy nie chcą podawać cen telewizorów 4K, ale mówi się o sumach zaczynających się od 20 tys. euro. Zatem, biorąc pod uwagę konkurencje ze strony OLED-ów, wspomniane ceny oraz brak materiałów 4K UHDTV - przed tym rozwiązaniem jeszcze długa droga z hal targowych do domowego salonu. Z drugiej strony, jeśli przypomnieć sobie ceny pierwszych telewizorów plazmowych ta droga wcale nie wydaje się taka długa. Czytając różne fora internetowe gdzie rozbrzmiewają pytania typu - a na co nam to ? -  odpowiedź jest banalnie prosta ... po prostu coraz większe ekrany musimy wypełnić coraz większą ilością szczegółów. Na dzisiaj matryca rzędu 46° jest już standartem ... a pomyślmy jak będzie wyglądał tzw. obraz FullHD na matrycy 80

Edytowane przez j.h.hudy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o to czy jak piszczy ?to piszczy i w speakerze i wyjsciu na glosniki??

bo jak wlaczam kompa to mam beep i w speakerze i w kolumnach

tego to ci nie powiem bo speaker wywalilem od razu po zakupieniu obudowy ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi nie o speaker w obudowie tylko o glosniki podpiete do wzmacniacze ktory jest wpiety w wyjscie line out

tam tez piszczz!!

Tak  jakby drugi speaker

looknij w bios moze masz takowa f-kcje wlaczona a jezeli nawet piszczy to co to komu przeszkadza :D. MOj abit tez sobie w glosnikach czasem pisknie ale nie rusza mnie to :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi nie o speaker w obudowie tylko o glosniki podpiete do wzmacniacze ktory jest wpiety w wyjscie line out

tam tez piszczz!!

Tak  jakby drugi speaker

Potwierdzam u mnie też tak jest- piszczy w normalnych gl. jeden raz krótko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...