man Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Mam zagwozdkę... Dostałem kostkę 128MB SDRAM'u, która podobno była zalana i nie chodziła. Po czyszczeniu komp widzi tylko 64MB, i chodzi dobrze. Czy nie wydaje wam się dziwne to? Jakieś pomysły jak uruchomić pozostałe 64MB? /pamięci nigdy za wiele/... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 ja wszyscy widz (i wiedza) na kostce sa takie male krzemy moze poprostu tylko niektore nie dizalaja jesli kosc jest dwustronna to wtedy cos innego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 u kumpla bylo tak ze mial starego kompa i kupil 128mb :roll: wlozyl i widzialo mu tylko 64mb bo plyta nie wykrywala tak duzej ilosci ramu:) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 A na jakiej płycie ? Może upgrade BIOS się przyda ? Ostatnio właśnie kumpel dokupił 128 i widziałeo mu jako 64 ( jakiś abit starszy pod celerona) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Z pamieciami sa zawsze jaja, pewnie pamiec jest za nowa do plyty. Raz kupilem taka co to tylko z via chodzila. I815 i sis735 nie wstawaly, a VX (pamietacie cos takiego??:lol::lol:) zobaczyl 32MB (ze 256). Pozdraw --------------------------------------------------------- pamieci nigdy zawiele P75@100 TX(uszk.) 256MB 40GB u6 2GB WDC ,Alliance 1MB PCI, Eth100Mbit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Też miałem identyczny problem - czasem przy uruchamianiu komp widział 64 zamiast 128MB - u mnie problemem byla plyta - wystarczylo poruszac gniazdem pamieci zeby znowu widzial 128 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
man Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 po kolei: DJ - kostk dwustronna... :((( Nyny - ciesz się... płyta pod Intela ;)))..A tak poważnie, kostka jest zwalona, ponieważ na innych płytach jest tak samo (tylko 64MB). Trust: Abit ZM6 - spoko obsługuje, mam w niej już kostkę 256MB i chodzi bezproblemowo, to nie wina mobo tylko pamięci... zastanawiam się, czy przypadkiem brud się nie wepchał w jakieś dziurki... Kość była w kompie w piwnicy i w tamtym roku zalało kompa (pamiętacie te ulewy na wakacje)... Miałem nadzieję, że ją jakoś zreanimuję, moczyłem nawet w acetonie... padlina: e.. tam... mobo spoko bo na ZX (to samo co BX, tylko że zmniejszona ilość PCI do 4-ch /chociaż i tak jest 5/ i jest od BX'a szybszy). A z tego co mi wiadomo, stare chipsety Intela chodzą bezproblemowo ze wszystkimi SDRAMami. grzesiu: spox... gniazdka są dobre, nie zakurzone, anie nie rozwalone... ewidentna wina kostki ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Man: Ostatnio na via693 mialem ten sam problem kostka 256 a widzi 128 (jednostronna kosc). Wymienili na innego producenta (tez jednostronna) i to samo. W VX moja kosc 256 widzi jako 64MB(dwustronna) a nowa 256 jako 32MB (jednostronna). Pozdrawiam ------------------------------------ jakis komp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
man Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Cytat Ostatnio na via693 mialem ten sam problem kostka 256 a widzi 128 (jednostronna kosc). Wymienili na innego producenta (tez jednostronna) i to samo. W VX moja kosc 256 widzi jako 64MB(dwustronna) a nowa 256 jako 32MB (jednostronna). Pozdrawiam ------------------------------------ jakis komp heheh! to już wiesz dlaczego ja INTEL ONLY! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Ja niby tez, ale na i815 tez nie chca dzialac. Mialem taka co nie dzialala na sa6. Ogolnie wszystko dziala na moim VX :)))) (teraz tx tez daje rade) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
man Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 \ napisał(a): Ja niby tez, ale na i815 tez nie chca dzialac. Mialem taka co nie dzialala na sa6. Ogolnie wszystko dziala na moim VX :)))) (teraz tx tez daje rade) o kurde... to masz sprzęta historia! a co tam włożyłeś (ile MHz)??? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 ja mam plyte na tx i widzi tylko 64mb ale obsugiwala mi kazde ramy co mialem a specjalnie od kumpli pozyczalem zeby sprawdzic czy bedzie dzialac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Hehe to moj komp do neta, teraz ma P75@100 256MB ramu 40 gigowka na nim dziala (ale trzeba windowsa zbootowac z mniejszego). Raz mialem P133@200 :) ----------------------------------------------------------------------- C1.1T P6S5AT 2x40GB 256MB Creative Gf256DDR (jakis dziwny bo 120/268@155/342) SB live 5.1 itp btw: moj netowy zyska p166MMX :))))))) kiedys mi sie nudzilo w chacie jak przyjechalem to se zlozylem ze zlomu co sie po pokoju walal Moge XT zlozyc (nawet zasilacz do niego gdzies znajde +hercules(64Kb ram) +30MB MFM (widzial ktos taki dysk?) - to bedzie antyk :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...