Skocz do zawartości
man

Uszkodzona pamięć...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zagwozdkę... Dostałem kostkę 128MB SDRAM'u, która podobno była zalana i nie chodziła. Po czyszczeniu komp widzi tylko 64MB, i chodzi dobrze. Czy nie wydaje wam się dziwne to? Jakieś pomysły jak uruchomić pozostałe 64MB?

/pamięci nigdy za wiele/...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pamieciami sa zawsze jaja, pewnie pamiec jest za nowa do plyty. Raz kupilem taka co to tylko z via chodzila. I815 i sis735 nie wstawaly, a VX (pamietacie cos takiego??:lol::lol:) zobaczyl 32MB (ze 256). Pozdraw

---------------------------------------------------------

pamieci nigdy zawiele

P75@100 TX(uszk.) 256MB 40GB u6 2GB WDC ,Alliance 1MB PCI, Eth100Mbit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po kolei:

DJ - kostk dwustronna... :(((

Nyny - ciesz się... płyta pod Intela ;)))..A tak poważnie, kostka jest zwalona, ponieważ na innych płytach jest tak samo (tylko 64MB).

Trust: Abit ZM6 - spoko obsługuje, mam w niej już kostkę 256MB i chodzi bezproblemowo, to nie wina mobo tylko pamięci... zastanawiam się, czy przypadkiem brud się nie wepchał w jakieś dziurki... Kość była w kompie w piwnicy i w tamtym roku zalało kompa (pamiętacie te ulewy na wakacje)... Miałem nadzieję, że ją jakoś zreanimuję, moczyłem nawet w acetonie...

padlina: e.. tam... mobo spoko bo na ZX (to samo co BX, tylko że zmniejszona ilość PCI do 4-ch /chociaż i tak jest 5/ i jest od BX'a szybszy). A z tego co mi wiadomo, stare chipsety Intela chodzą bezproblemowo ze wszystkimi SDRAMami.

grzesiu: spox... gniazdka są dobre, nie zakurzone, anie nie rozwalone... ewidentna wina kostki ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Man:

Ostatnio na via693 mialem ten sam problem kostka 256 a widzi 128 (jednostronna kosc). Wymienili na innego producenta (tez jednostronna) i to samo. W VX moja kosc 256 widzi jako 64MB(dwustronna) a nowa 256 jako 32MB (jednostronna).

Pozdrawiam

------------------------------------

jakis komp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio na via693 mialem ten sam problem kostka 256 a widzi 128 (jednostronna kosc).  Wymienili na innego producenta (tez jednostronna) i to samo. W VX moja kosc 256 widzi jako 64MB(dwustronna) a nowa 256 jako 32MB (jednostronna).

Pozdrawiam

------------------------------------

jakis komp

heheh! to już wiesz dlaczego ja INTEL ONLY! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niby tez, ale na i815 tez nie chca dzialac. Mialem taka co nie dzialala na sa6. Ogolnie wszystko dziala na moim VX :)))) (teraz tx tez daje rade)

o kurde... to masz sprzęta historia! a co tam włożyłeś (ile MHz)??? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe to moj komp do neta, teraz ma P75@100 256MB ramu 40 gigowka na nim dziala (ale trzeba windowsa zbootowac z mniejszego). Raz mialem P133@200 :)

-----------------------------------------------------------------------

C1.1T P6S5AT 2x40GB 256MB Creative Gf256DDR (jakis dziwny bo 120/268@155/342) SB live 5.1 itp

btw: moj netowy zyska p166MMX :)))))))

kiedys mi sie nudzilo w chacie jak przyjechalem to se zlozylem ze zlomu co sie po pokoju walal

Moge XT zlozyc (nawet zasilacz do niego gdzies znajde +hercules(64Kb ram) +30MB MFM (widzial ktos taki dysk?) - to bedzie antyk :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...