Skocz do zawartości
pisarz

Oceńcie program!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

na stronie www.atxp.end.pl jest do ściągnięcia mój program który zrobiłem w Delphi. OSTRZEGAM!! że strona JEST W BUDOWIE wiec można sie spotkać z błedami. Na to nie patrzcie. Jest tam także forum, księgo gości...... Mozna sie dopisać :P strone robił mój qmpel emblemat. oboje jesteśmy z forum PCLAB i tam buszujem :D . wiec prosze o oceny....

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam :)

no coz... w kwestii delphi powinienes sie jeszcze wiele nauczyc, chociazby tego, ze program ktory napisales na wielu kompach po prostu sie nie uruchomi.... :)

zachecam do dalszej pracy...

ps. daj szanse ludziom zobaczyc ten program i popraw bledy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Połowa funkcji programu jest nikomu nie potrzebna

2. Błędy generowane przez program powinny zostać zastapione obsługa wyjątków.

3. Explorator - Komponent delphi ma błąd wykluczający jego uzycie do tego typu programów. Po prostu niektóre typy plików nie uruchamiają się po 2-krotnym kliknięciu.

4. Nie prawidłowe umieszczenie elementów - niektóre nachodzą na siebie.

4. Notatnik - A po co przyciski które ne działają? Zresztą przy innych opcjach to samo.

5. Kalkulator - dodaj jeszcze kilka funkcji a nie zmiesci się to na ekranie o rozdzielczosci 1600x1200. Co za problem zrobic normalny kalkulator? Potrzebne było wszystkie funkcje oddzielnie?

6. Kalendarz - a czemu trzeba klikać zeby przeszedł na aktualną date?

No narazie starczy chociazwięcej błędów tam jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi