..::SNAP::.. Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 :) pierwsze kroki, pytania jak skonfigorowac, dlaczego nie dziala itp ... zeby byl porzadek w dziale :wink: TUTAJ JEST INSTRUKCJA JAK DOLACZYC DO DRUZYNY I ZAINSTALOWAC NAKLADKE NA SETI ( PRZYSPIESZA LICZENIE ) ORAZ JAK TO WSZYSTKO USTAWIC ZEBY BYLO OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 jakby sie komus nie chcialo bawic, podaje wersje prostsza: -sciagamy klienta tekstowego http://setiathome.berkeley.edu/download.html -sciagamy setidrivera http://www.wakeassoc.com/setidriver/ -wrzucamy wszystko do jednego katalogu -odpalamy setidrivera i klkamy new client i wybieramy klienta -wrzucamy jeszcze raz klienta do katalogu z setidriverem -ustawiamy desired cache size na liczbe dodatnia (np: 10) i klikamy transmit -pojawi sie okienko dosowe w ktorym albo zakladamy nowe konto albo logujemy sie na istniejace -wchodzimy na strone http://setiathome.berkeley.edu/fcgi-bin/fc...name=Tweak%2Epl i klikamy join opis kolorów anten setidrivera: czerwony- kupa czyli nie dziala (dziala nie) zolty- chce cos wyslac albo uzupe?nic (albo oba jednoczesnie) niebieski- liczy i nie ma nic do wyslania i pobrania (nalezy nie dotyac kompa i dac mu liczyc SETI w spokoju) zielony- cos wysyla albo pobiera (oczywiscie lepiej zeby wysylal) opis opcji setidrivera: new client - wybiera nowego klienta tekstowego transmit - wysyla przeliczone jednostki i pobiera nowe exit - tego przycisku nie wolno wciskac: powoduje zaglade nuklearna naszej planety save config - zachowuje ustawone ustawienia maximum processes - liczba procesow pracujacych w jednym momencie (jak nie masz p4ht albo platformy wieloprocesorowej to zapomnij) desired cahce size - ilosc nieprzeliczonych jednostek w zapasie hide processing - ukrywa to tandetne okienko dosowe auto transmit - autowmatycznie wysylaj przeliczone jednostki i pobieraj nowe display transmit - pokaz takie okienko dosowe z info o transmisji jednostki SETI client priority - priorytet klienta seti (lepiej nie dawac high, chyba ze komp ma liczyc tylko seti, oc oczywiscie jest w pelni poierane) no proxy/socks - bez proxy/socks proxy server - wlacz wysylanie przez serwer proxy socks server - serwer skarpetek?? use seti dirver - sprawia ze seti driver liczy :] use seti spy - umozliwia uzycue programu seti spy use 24hr clock - jak nie lubisz tych debilnych pm i am to wlacz to a uzyskasz zegar dwudziestocztero godzinny upadate progress now - uaktualnie wskaznik (ten niebieski pasek) postepu liczenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 cze! Chyba tu walnę, ze względu na kłopoty WP i rychłe zejście (moje konto dla SETI jest na @wp.pl) mam 2 pytania. 1. Czy jak WP zejdzie wraz z kontami email to SETI dalej będzie pomykać na mój profil? 2. Jak nie czy jest możliwość zmiana kąta i dalszego liczenia na stary profil? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 http://setiathome.ssl.berkeley.edu/account_area.html zmien sobie maila w profilu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Możecie pomóc w ściągnięciu klienta seti? Nie mogę ściągać tarów (blokada na proxy) i trzebaby mi to zassać, zmienić rozszerzenie np. na jpg i wysłać mailem na jenot@wp.pl Jeśli życzliwa osoba jest z Chełma, to zapraszam na piwo. Podaję URL: ftp://alien.ssl.berkeley.edu/pub/setiatho...c-linux-gnu.tar Chcę sprawdzić, jak to będzie śmigać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 sie robi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Dzi ęki. Pierwszy unit właśnie leci. Szybkość ok. 0.5%/min. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Jak zrobić by seti startowało razem ze startem systemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Jak zrobić by seti startowało razem ze startem systemudodac skrot do autostartu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 A teraz mam jakby 2 drużyny należące do druzyny tweak tylko że jedna liczy a druga nie bo przestawilem sie i jak skasowac to jedno konto?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 jak masz tam jakieś przeliczone WU, to nie kasuj, bo po co?? Ustaw nazwe xxxx.nieaktywne i już.... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 tam jest 1 wu i ktoś na to liczy tylko niewiem kto a jak by,m skasował to morze bym sie dowiedział bo temu komuś by błąd wywaliło morze?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 tam jest 1 wu i ktoś na to liczy tylko niewiem kto a jak by,m skasował to morze bym sie dowiedział bo temu komuś by błąd wywaliło morze?? moze ;) Taki błąd niespowoduje zawieszenia systemu, wiec nie ma coś się martwić ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 ale to mi na rękle bo ktoś tam coś wysła a gdyby wysła na właściewe to bym już miał 25 jednostek a nie 24!! a jak mu zawiesi to mi na reke bo sie dowiem kto. I tak trudno było ich na to namówić bo wciąz marudzą "po co to " ,"na co to". A tłumaczyć 5 minut karzdemu by sobie sprawdził i gdzie to sie sprawdza to mo sie niechce zwłaszcza że jż jednemu tłumaczyłem i instalowałem razem z nim (przez GG)to seti weług instrukcji A TEN I TAK ŹŁE ZAINSTALOWAŁ. Teraz daje gotowe pakiet na dysk c: do wypakowania i jest spokuj. update: Jełopek odnaleziony!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Jak zainstalowąc i zakamuflować i zrobić tak by seti uruchamiało sie na Lindows. I jak ogule tam to odpaliuc bo jak sciagnołem niema ządnego pliku do odpalenia (exe) NIEZNAM sie NA LINUKSIE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 czy da się na WinXP tak zainstalować Setiaka aby nie było go wogule widocznego ? tj ani w tray`u ani koło startu ? a jak da to jak to zrobić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 zainstalowac jako usluge (service) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 powiedzcie mi co znaczy set procesor affinity w setidriverze. Kolega liczy na p4 HT i ma taka opcje. ja u siebie jej nie mam. narazie jest odznaczona. co ona robi i jak ja miec ustawiona. THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 zainstalowac jako usluge (service)jak tak Fido to prosiłbym o łopatologiczne wyjaśnienie jak uruchomić Setiaka jako usługę w WinXPro, ponieważ nigdy tego nie robiłem, a nie przychodzi mi do głowy żaden pomysł na wykonanie. z gory thx© Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 powiedzcie mi co znaczy set procesor affinity w setidriverze. Kolega liczy na p4 HT i ma taka opcje. ja u siebie jej nie mam. narazie jest odznaczona. co ona robi i jak ja miec ustawiona. THX Kolega powoli dochodzi do wniosku (nie wie czy wlasciwego) ze pozwala to przy liczeniu 2WU na raz na rownomierna i nie rownomierne licznie np. przy wlaczonym 1 ma 100% druga 60% a przy wylaczonym beda szly rownoczennie ale chyba wolniej ale nie wiem :?: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 jak tak Fido to prosiłbym o łopatologiczne wyjaśnienie jak uruchomić Setiaka jako usługę w WinXPro, ponieważ nigdy tego nie robiłem, a nie przychodzi mi do głowy żaden pomysł na wykonanie. z gory thx©jasne... http://www.telepath.com/~dennison/Ted/SETI...TI_Service.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 eee wiesz Fido no ładna stronka ale jak mówiłem łopatologicznie to miałem na myśli po polsku i prosto (co gdzie wsadzić) i nie obchodziło by mnie czemu tak sie dzieje :( więc plis napisz to w kilku krótkich :?: krokach :?::?: PS z moim Angielskim nie jest najlepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sroczek Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Dołączam się do prośby "wiki-yu" ale i polecam CI ("wiki-yu") TrayServer (poszukaj go w googl'ach). Mnie zależy jednak na service's bo mam na uczelni kilka kompów do wykożystania i nie chcę by podczas logowania do domeny ładowało mi seti na pasek jak zwykłe okno, a po co ma któś kombinować jak licze dla Tweak.pl (a nóż / widelec trafi się ktoś z innego team'u i zepsuje...) :D (narazie działam na domowym ...) :( Pozdrowionka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 No dobra, wiec po pierwsze trzeba sciagnac binarke :) potem rozpakowac do jakiegos katalogu, umiescic w nim klienta seti pod nazwa setiathome.exe. Potem odpalamy: seti_control.exe install i koniec... :) chyba ze korzystacie z proxy dla seti to wtedy mozna przekazac dodatkowe parametry, np: seti_control.exe install -proxy serwer:port Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 a moze ktos napisze jakiegos prostego manuala do programu SetiQ (albo setiqueue) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 a moze ktos napisze jakiegos prostego manuala do programu SetiQ (albo setiqueue) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=60093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 ooooooooooooo jak szybko. i juz sa dwie strony :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 ooooooooooooo jak szybko. i juz sa dwie strony :Pjak bys troszke poszukal w naszym nieduzym dziale, to bys znalazl ten topic bez problemu; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 kiedys juz czytalem ten topic. tylko najlepsze jest to ze jak dalem wyszukiwanie to mi nie znalazl :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Wiki-yu -> http://www.setiathome.pl/tnt/sconfig.html :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...