Madridista Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Mam dwie karty sieciowe: jedną zintegrowaną z mobo i drugą na PCI. Za pomocą tej drugiej łączę się z siecią osiedlową (internet). Dziś do tej wbudowanej podlączylem siec z moim drugim kompem za pośrednictwem skrętki. Skonfigurowałem IP takie jakie było w poradniku KŚ (192.168.0.1) i na drugim kompie: 192.168.0.2 . Gdy wchodzę do sieci lokalej (nazwałem ją LAN) wyświetla się mój i tamten komputer jednak nie idzie jejść do tamtego. Udostępniłem plik poprawnie (włączyłem konto gościa, dostęp dla wszystkich). Nie idzie wejść do drugiego kompa. Co jest źle?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 jakie masz IP w osiedlowce :?: moze sie gryza numerki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madridista Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Mam inne IP na drugiej karcie. Zresztą próbowałem tą kartę z której korzystam z internetu ustawić jaką tą LAN-ową i jest to samo. Więc to nie jest spowodowane dwiema kartami, ani konfliktem IP Co może być przyczyną? Może trzreba coś włączyć w systemie aby był dostęp do tego komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatboyx Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Jak łączysz dwa komputery bezposrednio (bez switcha/huba) potrzebujesz kabel crossujący (zkrosowany - jak kto woli) - masz taki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Łinołsowe firewalle wyłączone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...