Dares Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Witajcie ostatnio często podczas uruchamiania XP Prof leci mi scandisk. A na dysku C gromadzi się coraz więcej katalogów "Found": Na pozostałych dyskach znajduje się katalog "Found.000". Czy katalogi te zawierają jakies odzyskane pliki? Jeśli tak to jak je odzyskać ? Czy pojawianie się tych katalogów moze świadczyć o problemach z dyskiem ?? Co zrobić z tymi katalogami ?? Poza wyjebutaniem z dysku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 niech zgadne masz partycje w fat32 :) w folderach found znajduja się ucięte pliki (musiały bys restarty na twardo itp.) dobra rada convertuj partycje na ntfs :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 niech zgadne masz partycje w fat32 :) Dokładnie :D w folderach found znajduja się ucięte pliki (musiały bys restarty na twardo itp.) Uciete pliki powiadasz. Ostatnio podczas uruchamiania kompa wywala mi komunikat w stylu "nie mozna odczytac pliku boot.ini. Rozruch z C:windows". Czy to moze oznaczac, ze plik "boot.ini" podczas restartu, sie "skaszanil" (zostac pociety) :?: :?: Jesli tak to czy mozna z tych odzyskanych plikow go jakos odzyskac :?: Te katalogi "found" to domenta FAT32? dobra rada convertuj partycje na ntfs :) Na istniejacy system da rade np. za pomoca PMagica, czy potrzebny formacik :D :?: W zwiazku z tym lepiej przekonwertowac tylko partycje systemowa, czy wszystkie z obydwu dyskow :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 1 dokładnie został pocięty 2.jeszcze nie spotkałem nikogo kto by to odzyskał :) (może ty bedziesz pierwszy :) ) 3.konwertujesz na istniejący system komenda w wierszu poleceń lub PM (komenda " convert c:/fs:ntfs ") 4.Najlepiej ntfs na wszystkich dyskach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 1 dokładnie został pocięty 2.jeszcze nie spotkałem nikogo kto by to odzyskał :) (może ty bedziesz pierwszy :) ) 3.konwertujesz na istniejący system komenda w wierszu poleceń lub PM (komenda " convert c:/fs:ntfs ") 4.Najlepiej ntfs na wszystkich dyskach oki dzieki za odpowiedz. Rozumiem ze ntfs zapewni mi wieksza stabilnosc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 dokładnie idzie weekend, bedzie co robic. Dzieki za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 ale wydajnosc spadnie (malo, ale zawsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 ale wydajnosc spadnie (malo, ale zawsze) czyli nie ma złotego środka :?: :?: Qrde a co sie stanie jak wywale te katalogi? Utrace tylko te pliki w nich "odzyskane"? A co zrobic z tym nieszczesnym "boot.ini" :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 qrde dzis ucielo mi katalog z poczta :evil: Serio nie mozna tego jakos odzyskac ?? Qwa a moze faktycznie dyski zaczynaja sie sypac?? Moglby ktos przypomniec nazwe progsa do sprawdzania stanu Seagate'a ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj.MaX Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 A własnie istnieje mozliwosc zeby zkonwerterowac tylko partycje systemowa na NTFS?? tzn wiem ze istnieje ale czy to ma sens ? i nie powoduje konflktów?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Dares a moze podkrecales szyne systemowa i za duzo masz na dysku? Bo to nie jest normalne ze takie bledy sie robia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Dares a moze podkrecales szyne systemowa i za duzo masz na dysku? Bo to nie jest normalne ze takie bledy sie robia :P nie, proc chodzi na 2.4 GHz. A nawet jeśli podkręcam, to zostawiam PCI/AGP na 33,33/66,66 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 A dawno ci się zaczeło tak robić? Bo znam przypadki że po prostu taśma ATA100 padała a ludzie myśleli że dysk się wysypał albo że mają trojana :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 A dawno ci się zaczeło tak robić? Bo znam przypadki że po prostu taśma ATA100 padała a ludzie myśleli że dysk się wysypał albo że mają trojana :D może z miesiąc temu. Qrde ale o "szmacie" nie pomyślałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...