MARIOSKARPA Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 umnie 42.86 max ~3200marks 45.23 ~3400marks (podpis) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieciak Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 mialem PINE EXALIBUR 64mb SDRAM 128bit - czy jakos tak gf 2 mx 400, pamiec i rdzen byla na 200 podkrecilem jedno i drugie na 280 chlodzone wiatrakiem i radiatory na pamieciach, gralo wszystko dobrze, ale jak przyszlo lato rok temu to musialem zmniejszyc do 260 :/ jedno jest pewne PINE - te karty zajebiscie dobrze sie kreca, aha a wydajnosc w grach byla malo lepsza niz defaultowe ustawienia, nie ma sie co dziwic w koncu to tylko stary poczciwy mx 400 :] pozdrawiam moj sprzet: duron 1200, 512ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zainstalowałem sobie stery 28.90 pod XP przyrost w 3Dmarku tylko 10 punktów :( czemu tak? link do orba http://service.futuremark.com/servlet/Inde...ojectId=7881834 To nie koniec niepowodzeń :cry: Puźniej zrobiłem sobie vModa tu macie fotke: http://www.sloneczko2.neostrada.pl/vmod.JPG Napięcie początkowe według obliczeń to ok 1.92V ja zmieniłem je na okło 2.39V to chyba nie dużo, w linkach które podawałem wcześniej robili sobie 2.5V. Do rzeczy po vModzie karta podkręcała się zncznie korzej pamięci nie chciały iść nawet na 175Mhz :( Czy coś źle zrobiłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Ja bym sobie zrobił moda powiedz jak to zrobiłeś jakiś link :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Jak zrobiłem? ==>patrz zamieszczone zdjęcie. Linki podałem pare postów w cześniej. Jak czegoś nie będziesz wiedział to napisz chętnie pomoge :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Nie rozumiem dlaczego tak slabo sie wam kreca te pamieci. Ja na swoim zasilaczu 250W napiecie 3.3v mam obizone do 3.1v a pamieci kraca sie BEZ radiatorow na 215MHz (Hyunai 6ns) nie chce myslec co sie bedzie dzial ona 3.6v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microfon19 Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Czytam to i czytam i ja nie mam tylu pkt na 3d mark 2001 SE :( Mój conf: AMD DURON 1300 MHz - niepodkręcalny, przy 1330 sie restartuje ECS K7VTA3 v 5.0 KT 333 256 DDR 333 MHz GF2 MX 400 : gpu/ram; 199/166 - 1591 pkt; 210/180 - 1736 pkt 215/182 - 1768 pkt; 220/183 (1308 MHz - DURON) - 1783 pkt Jak podkręcam dalej to sie komp restartuje. Mam tylko pasywne chłodzenie. Czy to normalne ze mam taki mały wynik?? I jak sprawdzic temp grafy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Możliwe, że twój mx 400 to wersja 64bit, więc wyniki będą niższe o ~40% i to by się zgadzało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microfon19 Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 No tak: szerokosc magistrali wynosi u mnie 64 bit ;/ Kto ma tez taka karte niech sie podzieli wynikami!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Wyniki masz kilka stron wcześniej :) wynik słaby bo szyna 64bitowa, ale moze pokreć jeszcze rdzeniem :) jakieś lepsze chłodzonko :) i jedziesz :) ja swoją karte tetsowałem 3dmarkiem na rdzeń 200@270mhz :twisted: pozatym grafa ta nieposiada zczytnika temperatury, więc mozesz zalozyc go na wlasna reke, lub dotknąć ręką radiator na karcie, to samo tyczy sie odwrotu karty na którym niema chłodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microfon19 Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Można kupić taki czujnik?? Gdzie moge go dostac i jak go zamontowac i podlaczyc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 niewidzialem nigdzie takich czujnikow, co lepsza w servisie komputerowym powiedzieli, ze takowych nie zaklada sie samodzielnie tylko producent od razu montuje : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 wystarczy kupic chlodzonko z takim czujnikem :| lub wymontowc z urzadzen mierzacych temperatury! gdzies to widzialem na tym forum, ale niepamietam gdzie, wiec poszukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 bylbym wdzeiczny gdyby ktos dal linka do tego "zabiegu" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microfon19 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Wyniki masz kilka stron wcześniej :) wynik słaby bo szyna 64bitowa, ale moze pokreć jeszcze rdzeniem :) jakieś lepsze chłodzonko :) i jedziesz :) Zamontowałem sobie starego coolera z Celerona 433, kręci sie 5000rpm. Myśle ze wystarczy...? Ja również byłbym szczesliwy gdyby ktos podal mi linka to tego zabiego z przełożeniem czujnika!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Możesz kupić sobie coś takiego: http://www.csklep.pl/product_info.php?manu...&products_id=86 Ale taniej powinno wyjść kupienie termometru elektronicznego do samochodu. Zanim kupisz taki sprawdź zakres mierzonych temperatur, bo możesz się niemile rozczarować (np. do -30 do +50 - a to będzie za mało jak na pomiar temperatury gpu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimmeri Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 riva tuner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 riva tuner 8O 8O 8O oszo chozi :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 GeForce 2 Mx to masakra.. :( Kiedyś wymieniałem sprzęt, to koszty niestety tak się podniosły, że musiałem zaoszczędzić na grafice.. Nie jestem żadnym maniakalnym tweak'owcem, ba, w ogóle się w te rzeczy nie bawię, ale czasem czytam te forum, bo mozna na nim znaleść parę ciekawych informacji. Ale do czego zmierzam -> wczoraj zrobiłem test w 3DMarku 2001 SE i porównując mój wynik z waszymi.. Może pierwsze sprzęt: PIV 1.7 512 DDR (szyna chyba 333:P) Mainboard Soltek 85ERV Karta - wiadomo ~~Nic nie podkręcane~~ Wynik: 3DMark Score: 1549 :( Porównajcie z wynikami Microfona19.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microfon19 Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 No wynik masz zblizony do mnie to jest OK bo masz widocznie tez tylko 64bit ;/ zainstaluj sobie POWER STRIP i na konfiguracji wydajnosci podkrecaj sobie stopniowo i rób testy:) A jak chcesz sobie podkrecic GPU powyżej 230 MHz to radze zainstalowac cooler-a. Ja mam starego z celerona 5000 rpm ale jeszcze nie podłączyłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 No widać, że KiNDer ma grafe z szyną 64bit ;) bo wynik bardzo marny :? a sprzecik dużo szybszy od mojego :? KiNDer pobaw sie ta grafą :) jak osiągniesz 2k pkt w 3dmarku to bedzoe dobry dorobek :) Ja na swoim sprzecie bez kręcenia: Tualatin 1200mhz Abit ST6 384SDR pc 133 GF 2 mx 400 128bit miałem 2500pkt, wiec różnica jednak znaczna biorąc pod uwage, ze posiadam wolniejszego i mniej wydajnego procka, mniej i slabszy ram od Ciebie :? microfon19 moja jest chłodzona zesatwikiem Titana z celka 600mhz, ostatnio jednak zwalił sie wiatrak na niej, i chłodze teraz wihajsterm z old schoolowego AMD k6-200mhz :D pOOzdrOO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Pisałem na początku posta, że nie bawie się w podkręcanie, ponieważ nie znam się na tym kompletnie, i tak planuje wymienić grafę, bo z tej i tak dużo nie wyciągne szczerze pisząc. Z kolei byłem dziś u koleżanki 8) i z ciekawości zrobiłem jej..test w3DM2001 SE, na kompie: - Celeronek 2GHz (tylko tu trochę dziwna sprawa, w system info wyszło, że ma 2 procesory 8O 2xpentium4 2ghz, a w cenniku kompa ma wyraznie napisane ze celek, oczywiscie jeden! :D) - 128 ddr raczej (ale 128!!) - Radeon 9200 I uwaga, uwaga wynik: (w przyblizeniu, bo nie pamietam koncowki): 55xx - errata: dokładny wynik: 5305 Szok..raczej moja pamiec nie zawodzi, ale co tam 5tys, czy 3tys, przy takim konfigu jak moj i jej i taki wynik!!! Tak swoja droga jakbym kupil teraz karte za ok 800zł, czy tam Radeona czy FX'a to z jaką szyną najlepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 hmm nei zebym cos mowil, ale to i tak masz skromny wynik :) ja na moim sprzecie bez podkrecania, ale na odpowiednich sterach mam okolo ~2200 Konfiguracja w oryginale :) Celeron 800MHz GeForce 4 MX440 128MB DDR 128bit with AGP8x 512MB SDRAM Procomp BVD2A na chipsecie VIA APOLLO PRO 133A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 No przeciez wiem.. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 zawsze patrz za lepszą szyną :) bo nieważne ile karta ma MB :0 przeważnei teraz każda :) ale niektóre mają szyne 256bit :) a co zatym idzie większą wydajnośc ;) btw: pc kumpla Celek2000mhz Radek9000 non pro :) szyna 64bitowa i wynik też 5570pkt. w 3dmarku, wiec ten 9200 to tez zapewno z niska szyna lub jakiś krojony jest :) pozatym karta ta nalezy do gropy low-end, wiec zbytnich rewelacji niebedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 No dobra, ale smutny GeForcik 2 MX nawet z tym radeonem odpada w cuglach : No nic, trzeba sie rozglądac za nową kartą..i za pieniedzmi na nią~~ ble Dzieki wszystkim za wskazowki 8) Pozatym, moja karta przeoczyła chyba 3 czy 4 testy w 3DMarkq01SE, na pewno test 4 gry (nature) i inne poźniejsze..nie wiem czy to wina karty(nieobsługiwane technologie, raczej tak) czy niewlaczonych funkcji, ale Radeon9200 obsuzyl wszystko.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 hmm nei zebym cos mowil, ale to i tak masz skromny wynik ja na moim sprzecie bez podkrecania, ale na odpowiednich sterach mam okolo ~2200 Na tym sprzęcie? Przecierz ty masz Gf 4 440mx, anie Gf 2 400mx! Jeśli tak, to wynik bardzo słaby. Chyba, że do swojego konfigu włożyłeś Gf 2 mx 64bit. zawsze patrz za lepszą szyną bo nieważne ile karta ma MB :0 przeważnei teraz każda ale niektóre mają szyne 256bit a co zatym idzie większą wydajnośc Rada niby dobra, ale nie do końce - co komu po 256 bitowej szynie radeona 9800 pro (niemodowalnego)? Przyrost wydajności z tego tytułu jest niewielki, a przynajmniej nie tak duży jak między 64 a 128 bit. ten 9200 to tez zapewno z niska szyna lub jakiś krojony jest Zdarzały się R9200 z pamięciami taktowanymi na 333MHz, a to już powoduje duży spadek wydajności, szczególnie w rozdzielczości 768x1024, czyli ustawienia default 3dmark 2001. Tak swoja droga jakbym kupil teraz karte za ok 800zł, czy tam Radeona czy FX'a to z jaką szyną najlepiej?Przy twoim procku karta za 800zł będzie się tylko marnować. Jeżeli planujesz wymianę procka póżniej niż za jakiś rok, to nie ma sensu kupować tak wydajnej (=drogiej) karty. Proponuję zajrzeć do topicu o Radeonie 9550. Jest tam dużo informacji o kartach, które moim zdaniem, będą odpowiednie do twojego konfigu (R9550, R9550XT, R9600Pro). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 hmm nei zebym cos mowil, ale to i tak masz skromny wynik :) ja na moim sprzecie bez podkrecania, ale na odpowiednich sterach mam okolo ~2200 Konfiguracja w oryginale :) Celeron 800MHz GeForce 4 MX440 128MB DDR 128bit with AGP8x 512MB SDRAM Procomp BVD2A na chipsecie VIA APOLLO PRO 133A kolejna jakaś krojona karta :? Pozatym, moja karta przeoczyła chyba 3 czy 4 testy w 3DMarkq01SE, na pewno test 4 gry (nature) i inne poźniejsze..nie wiem czy to wina karty(nieobsługiwane technologie, raczej tak) czy niewlaczonych funkcji, ale Radeon9200 obsuzyl wszystko.. Bo karty MX (200,400,440,460) obsługuja tylko dx.7, a test nature to już wyższe dx. :) MX-y nieobsługuja Pixel Shader! Pozatym w 3dmarku2oo1 tylko pierwsze 4 testy sa punktowane, pozostałe to tylko tetsy pokazujace mozliwości karty. Błędem z Twojej strony jest przyrównywanie MX i to jeszcze GF2 to R9200, który jest oniebo nowasza kartą, pozatym jka twierdzisz ze to jakas mega karta, to potetsuj 3dmarka2oo3 to zobaczysz czy niby taka szałowa jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 No tak..a 1,5 roku temu wydałem tyle kasy co teraz kosztuje ten Radeon, gr..ale co poradzic na ten cholerny postęp technologiczny!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 No chłopaki, to i ja się pochwale... :wink: MX, którego kręciłem to takie oto cudo: A teraz na poważnie... (jeszcze widać MX :P) Chłodzenie to przedstawiony wiatrak po spalonym codeszicie i standardowy wiatrak + radiator na procesor... Moje wyniki: Taktowanie: 215 + 200 Na durniu 850 @ 910 (wyższe taktowanie = utrata stabilności na K7VZA :cry:) w 3Dsmarku 2001 - > 1890 wynik można znaleźć na stronach futuremarku (czy jak to się tam pisze :wink:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...