Skocz do zawartości
Dzi@dzi@

Sound Blaster Live 5.1 - na zwykłych głosnikach ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam głosniki wbudowane w monitor (monitor flatron 776fm) i chcem sobie kupic SB 5.1 ale nie wiem jak bedzie na nich dzwiek (czy nie bedzie trzasków?) Posiada ktos taki monitorek z wbudowanymi glosnikami i karta sound blaster 5.1 ??? Doradzcie mi bo nie wiem czy kupic :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam głosniki wbudowane w monitor (monitor flatron 776fm) i chcem sobie kupic SB 5.1 ale nie wiem jak bedzie na nich dzwiek (czy nie bedzie trzasków?) Posiada ktos taki monitorek z wbudowanymi glosnikami i karta sound blaster 5.1 ??? Doradzcie mi bo nie wiem czy kupic  :?

A co ma piernik do wiatraka ?. SB 5.1 będzie działał nawet z tajwańskimi głośniczkami za 5zł :). To że masz głośniczki w monitorze niczego nie zmienia - będzie grało , tylko że 2 kanały (ale to chyba jasne).

Jeśli masz jakąś dzwiękówkę na płycie to nie ma sensu kupować tego SB bo na głośniczkach z monitora i tak wszystko brzmi tak samo. A co do trzasków - jak nie bedzię za głośno to trzasków pewnie też nie będzie :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma piernik do wiatraka ?

Właśnie ma - zarówno jedno i drugie jest na 7 liter i kończy się na "k" :)

A tak poważnie - można było się spotkać z problemami dotyczącymi SBLive i płyt głównych opartych na mostku południowym VIA 686B:

In December 2000 VIA announced their new 686B Southbridge, in conjunction with the KT133A chipset. The new Southbridge differed from its predecessor by including native support for ATA100. 

With the new Southbridge and KT133A motherboards, various users started experiencing data corruption problems as well as system instability when transferring files, listening to music, or anything that utilized the PCI bus. Typically, users with a KT133A chipset, 686B Southbridge and a Creative Labs Sound Blaster Live sound card were affected. 

* tekst pożyczony z serwisu kxproject

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi