ZbYcH_In_FlameS Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Ostatnio kupilem baracude 80 gb :o z wyjsciem serial ata i mam problem poniewarz komputer nie rozpoznaje tego dysku w biosie :cry: a menadzer do Raidu go widzi. Co mam zrobic zeby zaczoł działać. Czy to moze byc spowodowane tym ze mam podlaczone jeszcze 2 dyski z serial ATA? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkia Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zbychu..... Coś same problemy u ciebie z tymi dyskami :?: _____________________ FUCK FISKUS 22% mniej radości ze sprzętu i internetu!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Ostatnio kupilem baracude 80 gb :o z wyjsciem serial ata i mam problem poniewarz komputer nie rozpoznaje tego dysku w biosie :cry: a menadzer do Raidu go widzi. Co mam zrobic zeby zaczoł działać. Czy to moze byc spowodowane tym ze mam podlaczone jeszcze 2 dyski z serial ATA? :?: Jeśli jest to zewnętrzny nie zintegrowany z chipsetem płyty (southbridgem) to nie zobaczysz nigdy dysku w BIOS. Ale kontroler go widzi więc wszystko jest ok. Dyski masz dobrze podłączone. Podaj model płyty. Bo nie wiem czy chodzi o sprzęt z podpisu, jeśli tak to masz pewnie kontroler SATA na PCI. Przy instalacji Win200/XP nie zapomnij wciśnąć F6 na początku setupu i włożyc dyskietki z driverami do SATA. Inaczej setup Windowsa nie zauważy dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbYcH_In_FlameS Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Moja płyta głowna to :asus a7n8x deluxe Minika tym razem to nie mój dysk :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...