Zet Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Mam takie pytanko... Mianowicie duzo razy widzialem na roznych stronkach jak ktos tam pisal ze ma P4 z odblokowanym mnoznikiem (jakas wersja dla testerow czy cos...) Mam straszliwego gula na zakup czegos takiego (ciekawe jestem jak to sie kreci :P) tylko nie wiem gdzie i czy wogole mozna cos takiego dostac. Jesli ktos ma jakies informacje na ten temat to pliz help me :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 :arrow: mozesz dostac takiego procka, jesli masz bardzo dobre znajomosci w Intel Polska ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Jak dobrze pamiętam do mobile mają odblokowane mnożniki. A najlepiej przeczytać ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zet Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Dzieki za podpowiedzi. Musze cos poknuc w tej sprawie. Postaram sie znalezc kogos kto ma cos takiego do sprzedania ew. zrobic napad na Intel Polska i ukrasc procesor (przynajmniej jak wyjde z wiezienia to bede mial wypas :D ) Pozdroofka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmm777 Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Mam coś takiego :), Celeron 2.6Ghz, kupiony na giełdzie elektronicznej w Warszawie (w rych podziemiach). Jest dziwnie. Mnożnik mogę zmieniać tylko w dół - i ine wiem, czy to bios, czy proc ogranicza. Po wymuszeniu 133MHz plus zmniejszenie mnożnika (MB Soltek 85ERV), maszyna idzie, knoppix i BSD się odpalaja, ale XPPro zwisa po drodze. Ponieważ zdarzały się zawieszenia maszyny podczas działań intensywnie obliczeniowych, (długa historia, wiele póB) obniżyłem napiecie zasilające proca z 1.5V na 1.3V. Działa teraz cudnie. Jak będę miał czas, to znowu się pobawię. Konfigurację mam przyzwoitą: ZALMAN CNPS7000-AlCu, CHIEFTEC HPC-420-302 DF, dodatkowy wentylator wyciagowy w obudowie, więc to raczej nie tu jest problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zet Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Spoko ze posiadasz cos takiego :) Powiem tak zazdroscilbym gdyby to bylo P4. Celiny mnie raczej nie interesuja ale i tak wypas skoro mowisz ze chodzi. Chcialbym tylko dorwac P4 2.4 z odbl. mnoznikiem wtedy dopiero by sie zaczelo.... :D Pozdroofka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...