Skocz do zawartości
Zet

P4 mnoznik...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanko... Mianowicie duzo razy widzialem na roznych stronkach jak ktos tam pisal ze ma P4 z odblokowanym mnoznikiem (jakas wersja dla testerow czy cos...) Mam straszliwego gula na zakup czegos takiego (ciekawe jestem jak to sie kreci :P) tylko nie wiem gdzie i czy wogole mozna cos takiego dostac. Jesli ktos ma jakies informacje na ten temat to pliz help me :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za podpowiedzi. Musze cos poknuc w tej sprawie. Postaram sie znalezc kogos kto ma cos takiego do sprzedania ew. zrobic napad na Intel Polska i ukrasc procesor (przynajmniej jak wyjde z wiezienia to bede mial wypas :D )

Pozdroofka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam coś takiego :), Celeron 2.6Ghz, kupiony na giełdzie elektronicznej w Warszawie (w rych podziemiach). Jest dziwnie. Mnożnik mogę zmieniać tylko w dół - i ine wiem, czy to bios, czy proc ogranicza. Po wymuszeniu 133MHz plus zmniejszenie mnożnika (MB Soltek 85ERV), maszyna idzie, knoppix i BSD się odpalaja, ale XPPro zwisa po drodze. Ponieważ zdarzały się zawieszenia maszyny podczas działań intensywnie obliczeniowych, (długa historia, wiele póB) obniżyłem napiecie zasilające proca z 1.5V na 1.3V. Działa teraz cudnie. Jak będę miał czas, to znowu się pobawię. Konfigurację mam przyzwoitą: ZALMAN CNPS7000-AlCu, CHIEFTEC HPC-420-302 DF, dodatkowy wentylator wyciagowy w obudowie, więc to raczej nie tu jest problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko ze posiadasz cos takiego :) Powiem tak zazdroscilbym gdyby to bylo P4. Celiny mnie raczej nie interesuja ale i tak wypas skoro mowisz ze chodzi. Chcialbym tylko dorwac P4 2.4 z odbl. mnoznikiem wtedy dopiero by sie zaczelo.... :D

Pozdroofka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi