MacieX Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 da sie cos takiego wrzucic ? i zrobic jako PWR Button ... tzn. wklepac kombinacje liczb i tak jak w nowych beemkach odpalić maszyne ? [jesli takjak] zaintrygowalo mnie .. jakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Jeśli byś zaprojektował układ do obsługi tego ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 NIepowinnno być trudno. Znajdż schemat zamka cyfrowego - on ma za pomocą zworek lub w pamieci ustwioną kombinacje, i potem daje jednostkowy sygnal. Wytarczy to podpiąc do przekaznika i jush mash gotowe - z tym ze niewiem ile to by cie kosztowalo - ale jest jaknajbardziej do zrobienia NP takie cos http://www.elektroda.pl/dla_domu/zamekszyfrowy.html ale na elektrodzie jest tego pelno - wystaczy poszukac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 mysle ze to cos w stylu WAKE UP w biosie... ale chyba mozliwe do zrobienia .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 mysle ze to cos w stylu WAKE UP w biosie... ale chyba mozliwe do zrobienia ....mysle ze to cos w stylu WAKE UP w biosie wstukiwanego hasla z klawiatury... kiedys jak przyjechala do mnie siostra to odlaczylem powera i wstukiwalem sobie z klawiatury :D, a biorac pod uwage ze jest lewa to nie umiala kompa wlaczyc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Jest to do zrobienia trzeba prubować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Tutaj nie ma co próbować. Standard ATX czyli wystarczy na chwilę zrobić zwarcie dwóch styków. Mikrokontroler AT89C2051 (bo mały) za 5zł, kwarc + kondensatory jakieś 2zł i przekaźnik za 50gr. Programator można zrobić na porcie LPT (trochę kabli tylko i podstawka), koszt 50gr :D. Prosty program który zczytuje klawiaturę i porównuje z wartością w pamięci w Bascomie chyba każdy napisze (jak będą problemy to ja mogę klepnąć w ASMie, Bascoma nie cierpię). Zasilanie sobie bierzesz z zasiłki od kompa (wyłączona daje 5V gdzie trzeba :D ). Przekaźnik wpinasz zamiast przycisku reset i jest ok. Można to zrobić na chama bez płytki w pudełku od zapałek, chociaż trochę za duże nawet :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 @Armadon jestem pewien że wszyscy z ogromną ochotą wysłuchamy dalszej części howto .... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 skoro to takie proste to moze bys zrobil, porobil fotki i wrzucil do FAQ. to naprawde fajny pomysl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 OK, w środę wrzucam schemat, program i rysunek płytki (bo wcześniej czasu brak). Wszystko z dokładnym kosztorysem i opisem jak zaprogramować scalak. Jak zdążę do środy kupić stację lutowniczą to zdjęcia też będą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 to ja sobie takie cosik napewno zrobie :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...