Songoku Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Witam Mam do zrobienia do szkoły prezentacje w powerponcie o Linuxie .Ale dla bardzo początkujących ,takich co wogule nic nie wiedzą .W necie nawet tego jest i juz troche mam .Ale poszukuje własnie dokłądnie opisane poruszanie sie w linuxie razem ZE ZDJECIAMI .Pulpit to mam i opis kilku podstawowych programów .Tylko brakuje mi screenów w trakcie urzytkowania linuxa ,np jak cos sie <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> albo jak wyglada proces np rozpakowywania plików .Wszystko w srodowsiku graficznym .No i przydały by mi sie też ze 2 zdjecia konsoli ,Zdjątek ma być koło 30 .Mam nadzieje że pomożecie. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 a nie lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> knopixa do szkoly??? i na nim to pokazac ?? mysle ze to by bardziej przekonalo mlodziez:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 W środowisku graficznym? Przecież to nie będzie przedstawienie linuksa tylko x'ów które są dostępne na większość środowisk nix'owych. Poza tym sorry, ale przedstawianie linuksa w ppt to obraza ;>>> Wracając do meritum: przydałoby się zacząć trochę od historii, budowy systemu, różnic między dystrybucjami... Jak chcesz pomocy to się zgłoś wieczorem na gg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Wiem wiem ,no ale coż taka praca .Ok ParanoiK zgłosze sie na gg wieczorem .A tak myśałem i na początek dam historię systemu ,budowy nie dam bo to ma być dla laika .potem opisze kilka dystrybucji Poźniej troche samej konsoli a potem juź to już poruszanie sie w srodowisku x'ów i o postatwowych mozliwosciach i programach .A żę to powerpoint to potrzebuje do każdego z tych króków po kilka screenów .Wiec koledzy proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Powiedz dokladniej co potrzebujesz to moze wieczorkiem zapodam jak bede miec mozliwosc :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 a nie lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> knopixa do szkoly??? i na nim to pokazac ?? mysle ze to by bardziej przekonalo mlodziez:) Heh nieco lipna jest ta dystrybucja :/ Moze tylko u mnie.. pewnie tak ale zauwazyłem ze lubi sobie zamknąć jakąs aplikacje nie wiadomo z jakiego powodu :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Powiedz dokladniej co potrzebujesz to moze wieczorkiem zapodam jak bede miec mozliwosc :>Potrzebne mi sa screeny w czasie poruszania sie po x'ach .Screny prezentujące mozliwosci linuxa ale takie podstawowe przydatne zwykłemu zjadaczowi chleba i przydał by sie mniejwiecej jasny opis a ja sobie tylko go rozwine .Z samej konsoli tez przydały by mi sie ze 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...