Skocz do zawartości
Nelej

Puste MHz Pentium 4

Rekomendowane odpowiedzi

Dajcie sobie spokuj !

Jestescie juz dorosli a zachowujecie sie jak male gnojki !

czy to az tak wazne zeby co chwila udowadniac co jest lepsze ?

Jaki to ma sens ?

Pokazcie ze NAPRAWDE JESTESCIE ROZSADNYMI DOJZALYMI LUDZMI !

Bo ciagle klutnie do niczego niedoprowadza !

Wyluzujecie !

A Tristan i Kaeres sa najbardziej wojowniczy i ciagle robia jakies zamieszanie ! Czy wy niemacie jakis kompeksow ?(pytanie retoryczne ! )

Z Bogiem !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Dajcie sobie spokuj !

Jaki to ma sens ? 

Wyluzujecie ! 

A Tristan i Kaeres sa najbardziej wojowniczy i ciagle robia jakies zamieszanie ! Czy wy niemacie jakis kompeksow  ?(pytanie retoryczne ! )

Z Bogiem !

Ja osobiscie uwielbiam takie watki i udawadnianie niektorym w jakim zyja bledzie. Kompleksy mam i to duze, ze nie stac mnie na P41,6A :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ja osobiscie uwielbiam takie watki i udawadnianie niektorym w jakim zyja bledzie. Kompleksy mam i to duze, ze nie stac mnie na P41,6A :(

udowadniasz jaki to mądry jesteś :lol: tylko nie wiem komu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Tak to jest interesujace ! Nie miec czegos ale uwazac ze jest to najlepsze na swiecie :)

Dla mnie jest tym czyms Volvo (i nie chodzi tu o modele po 200tys zl tylko o zabytkowe zawijacze asfaltu :))

Ale nie wydaje sie Tobie przypadkiem ze takie gadki tylko pod<span style="color:red;">[ciach!]</span>iaja ludzi a nie zmuszaja do jakiej kolwiek sensownaej polemiki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Tak to jest interesujace ! Nie miec czegos ale uwazac ze jest to najlepsze na swiecie :)

Dla mnie jest tym czyms Volvo (i nie chodzi tu o modele po 200tys zl tylko o zabytkowe zawijacze asfaltu :))

Ale nie wydaje sie Tobie przypadkiem ze takie gadki tylko pod<span style="color:red;">[ciach!]</span>iaja ludzi a nie zmuszaja do jakiej kolwiek sensownaej polemiki ?

Interesujesz sie motoryzacja ?

Fajnie, moze pogadamy sobie na forum tunning.pl ? - zapraszam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

no właśnie. naczytasz się róznych żeczy jednych prawdziwych innych nie a od siebie to g możesz dodać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Interesujesz sie motoryzacja ?

Fajnie, moze pogadamy sobie na forum tunning.pl ? - zapraszam :)

Hehe moze lepiej nie :) juz i tak tu maja mnie dosyc :)

Ale dzieki za zaproszenie :)

Przejzalem sobie stronke :) Ale to nie moje klimaty ja wole oldtimery :)

Hihi :) i lowridery :) A te a maxa wytuningowane bryczki zle mi sie kojaza :) Wiesz dresy i te sprawy a ozatym one nie maja duszy i histori :)

Ale to moje zdanie :) i nie bede wdawal sie w zadne klutnie :) w tym temacie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Intel to jest wogole nie porozumienie. Nie wiem jak ta firma moze miec tak wygorowance ceny. Tutaj u mnie AMD 2000+ XP kosztuje $220CAN a Intel P4 1.6A $230CAN. To jest wogole paranoja. W zyciu nie kupi Intela. Intel ma takie ceny bo ma monopolie na rynku (nadal :x )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Intel to jest wogole nie porozumienie. Nie wiem jak ta firma moze miec tak wygorowance ceny. Tutaj u mnie AMD 2000+ XP kosztuje $220CAN a Intel P4 1.6A $230CAN. To jest wogole paranoja. W zyciu nie kupi Intela. Intel ma takie ceny bo ma monopolie na rynku (nadal :x )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

jakbym mieszkal w Toronto to moze tez bym tak myslal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

jak bys mieszkal w toronto i bys sie dobrze zakrecil to bys mial p4 2.53 super fure i tak dalej :)

Hehe, bardzo mozliwe. napewno wieksze mozliwosci rozwoju niz w PL :)

Cytat

Kaeres zdradz tajemnicę co dostajesz od intela że go tak wywyższasz i dlaczego tak mało że masz nadal celerona

Ja calej kasy nie laduje w kompa, mam o wiele wazniejsze wydatki.

Np. wole sie ubrac za 200 pln niz kombinowac nad upgrade sprzeta.

Tobie rodzice daja to masz spox.[/code]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

jak bys mieszkal w toronto i bys sie dobrze zakrecil to bys mial p4 2.53 super fure i tak dalej :)

Hehe, bardzo mozliwe. napewno wieksze mozliwosci rozwoju niz w PL :)

Cytat

Kaeres zdradz tajemnicę co dostajesz od intela że go tak wywyższasz i dlaczego tak mało że masz nadal celerona

Ja calej kasy nie laduje w kompa, mam o wiele wazniejsze wydatki.

Np. wole sie ubrac za 200 pln niz kombinowac nad upgrade sprzeta.

Tobie rodzice daja to masz spox.[/code]

ale walnąłeś :lol: :lol: :lol: od rodziców nie pamiętam kiedy kasę wziąłem. oprócz kompa pakuje kase w uczelnie samochód i wiele innych pierduł. więc z takimi tekstami to nie do mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ostatnio duza furorę w swiecie hardware zrobil produkt Intela Pentium 4 1600mhz na rdzeniu Northwood. Jak wszyscy wiemy wykonany jest on w 0,13um i ma duzy potencjal podkrecania i przez to jest tak popularny i rozchwytywany. Wydajnosc niepodkreconego P4 1600A jest bardzo slaba ale jak wszyscy mysla wynagordza im to dobra podkrecalnosc co teoretycznie przynosi wysoka wydajnosc. Ludzie nabieraja sie na marketing Intela pustych Mhz np. mowia kupie soboe P4 1,6A podkrece na 2,5Ghz i nikt mi nie podskoczy (grubo sie myla). Zeby uswiadomic wam co robicie podepre sie artykulem z IN4  http://www.in4.pl/recenzje/asus_giga_i845e/index.htm nie podkrecony P4A 1600mhz w 3dmarku wyciagal 8000pkt. Procesor ten udalo sie podkrecic az do 2720mhz! na FSB 170mhz! (bardzo dobry egzemplarz) lecz dalo to tylko wynik 10090pkt!. Tak wiec 1100mhz dodalo tylko 2000pkt! nawet mozemy mowic ze mniej! bo przepustowosc FSb z 100mhz na 170mhz odgrywa tu tez znacznie swoja role!. Tak wiec co daja te puste mhz??? NIC!. Aha dodam jeszcze ze procesor byl testowany na plytach opartych o i845E i pamieci DDR czyli wydajna platforma jak dla P4 (nie liczac RIMM). Tak wiec wiekszosc z nas nabiera sie na puste Mhz Intela. Nastepnym dla niektorych plusem Intela jest to ze ten procesor sie nie grzeje i nie potrzebuje lepszego chlodzenia niz boxowe. Procesor @2720mhz po godzinnym wygrzewaniu osiagal temp 61C!. U mnie na Athlonie XP na 10x173 przy Vcore 1,85V maxymalna temp to 56C na coolerku za 25zl! (Titan TTC D5TB). TAK WIEC NIECH NIKT NIE MOWI ZE AMD TO GRZEJNIK. Aha nie zawsze P4A 1600mhz bedzie krecil sie na 2,7Ghz zadazaja sie egzemplarze ktore ida max na 2,2ghz (np proc Liska). Moim zdaniem Kupno drogiego P4A mija sie z celem!. 

Nie to zebym wywolywal wojne Intel vs AMD tylko chce wam pokazac ze ten P4A nie jest wcale taki "różowy"

Hmm 2000 punktow to malo? Przeciez w 3Dmarku nawet jak bys zmienil z P4 1.6N na 2.4 to by ci to dalo bardzo malo! Mysl a potem pisz! A pozatym 3Dmark i tak nie wykozystuje calego potencialu P4 ale to juz inna bajka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Dla mnie AMD to jest totalne nieporozumienie! Przeciez jak mozna taki szajs sprzedawac wogule? Biora stare Athlony Tundery i podkrecaja je troche a potem sprzedaja!? Co to ma byc!? A pentiumy 4 sa solidne troche wolniejsze ale lepiej podkrecalne. I sa wydajniejsze nie tylko w grach.

AMD sa podkrecone a Intel dal wybor :wink:

Cytat

Dajcie sobie spokuj !

Jaki to ma sens ? 

Wyluzujecie ! 

A Tristan i Kaeres sa najbardziej wojowniczy i ciagle robia jakies zamieszanie ! Czy wy niemacie jakis kompeksow  ?(pytanie retoryczne ! )

Z Bogiem !

Hehehe dzieki :lol: Ale ja mam 16 lat 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam niecale 18 ! Dokladnie bede mial 08.01.2003

Ale to nieznaczy ze nie mozna zachowywac sie jak dorosly czlowiek !

A pozatym nie wmowisz mi ze niechce byc traktowany jak dorosly (nie biore pod uwage spraw karnych :))

A tego co napisales o amd nie bede komentowal !

Bo bede zprzeczny z tym co pisalem na samym poczatku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Dla mnie AMD to jest totalne nieporozumienie! Przeciez jak mozna taki szajs sprzedawac wogule? Biora stare Athlony Tundery i podkrecaja je troche a potem sprzedaja!? Co to ma byc!? A pentiumy 4 sa solidne troche wolniejsze ale lepiej podkrecalne. I sa wydajniejsze nie tylko w grach.

Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Tak fanatycznej wypowiedzi jeszcze nie widziałem NO Comment. dajcie sobie wszyscy spokój jeżeli kogoś strasznie podniecają te gigaherce to niech sobie kupuje to P4 i tyle co kto lubi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam 11 585 w 3d 2oo1 se 330, i a do tego jezdze na wydajnych i drogich rambusach, kture i tak maja zamala przepustowosc do mego proca,(ale to z czasem sie zmieni) powiem tak, nieiwem moze ktos to juz pisal ale niechcialo mi sie czytac wszystkich wypowiedzi, 3dmark jest syntetyczny, i praktycznie nieuzywam go do mierzenia wydajnosci bo mi to nic niedaje a czasem tylko zniecheca, wlaczam kfaka 3 i widze co sie dzieje i ile mam wydajnosc lepsza, moda na 3d mark minela, poza tym 3d mark nawet ten nowy nejest aktualizowany po nowe rzeczy, ktos teraz powie ze jak to nie, przeciez nowa latka wyszla, to ja mowie ze gdyby zbudowali 3dmarka od nowa pod kontem nowych procuf i graf to bys zobaczyl jak te tfpje puste megaherce rwa sie w kosmos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

mam 11 585 w 3d 2oo1 se 330, i  a do tego jezdze na wydajnych i drogich rambusach, kture i tak maja zamala przepustowosc do mego proca,(ale to z czasem sie zmieni) powiem tak, nieiwem moze ktos to juz pisal ale niechcialo mi sie czytac wszystkich wypowiedzi, 3dmark jest syntetyczny, i praktycznie nieuzywam go do mierzenia wydajnosci bo mi to nic niedaje a czasem tylko zniecheca, wlaczam kfaka 3 i widze co sie dzieje i ile mam wydajnosc lepsza, moda na 3d mark minela, poza tym 3d mark nawet ten nowy nejest aktualizowany po nowe rzeczy, ktos teraz powie ze jak to nie, przeciez nowa latka wyszla, to ja mowie ze gdyby zbudowali 3dmarka od nowa  pod kontem nowych procuf i graf to bys zobaczyl jak te tfpje puste megaherce rwa sie w kosmos

Ta włączam quaka3 w 640x480 i sie podniecam jaki mój p4 wspaniały szybki itd. Aha co do akutalizacji pod nowe rzeczy możesz mi wyjaśnic o co ci biega ???Przecież 3d mark wykorzustuje SSE2 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

mam 11 585 w 3d 2oo1 se 330, i  a do tego jezdze na wydajnych i drogich rambusach, kture i tak maja zamala przepustowosc do mego proca,(ale to z czasem sie zmieni) powiem tak, nieiwem moze ktos to juz pisal ale niechcialo mi sie czytac wszystkich wypowiedzi, 3dmark jest syntetyczny, i praktycznie nieuzywam go do mierzenia wydajnosci bo mi to nic niedaje a czasem tylko zniecheca, wlaczam kfaka 3 i widze co sie dzieje i ile mam wydajnosc lepsza, moda na 3d mark minela, poza tym 3d mark nawet ten nowy nejest aktualizowany po nowe rzeczy, ktos teraz powie ze jak to nie, przeciez nowa latka wyszla, to ja mowie ze gdyby zbudowali 3dmarka od nowa  pod kontem nowych procuf i graf to bys zobaczyl jak te tfpje puste megaherce rwa sie w kosmos

Ta włączam quaka3 w 640x480 i sie podniecam jaki mój p4 wspaniały szybki itd. Aha co do akutalizacji pod nowe rzeczy możesz mi wyjaśnic o co ci biega ???Przecież 3d mark wykorzustuje SSE2 .
Pewnie chodzilo mu o mozliwosci kart graficznych. Drugie wcielenie pixel shadera, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Ja jeszcze nie upadlem na glowe.

Pentium 4 2.53B GHz Retail $865 CAN. To wogole jest chore!!!!

Pentium 4 2.4 GHz Retail $605

a

Athlon XP 2200+ Retail $373

Roznica w predkosci jest prawie zadna!!!!

:evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...