floyd Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 witam all własnie zakupiłem taki zasialcz i napięcie v12 spadło do 11,60 (a czasami jeszcze niżej) , reszta napięć all right o co w tym chodzi ?? czyżby ten zasilacz był przereklamowany ?? config kompa procek 1700+ @2200ghz 3hdd 120 2 napędy grafa radek 9700 jedna kośc ramu na 433 14 ventyli sieciówka : jeśli ktoś coś wie w tym temacie to prosze o wypowedz na forum Pozdrawiam all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 no te 14 wentyli to juz trzeba miec sprzet dlatego siada ci 12v i do tego grafa :lol: chieftec to nie hi-end tylko dobra klasa srednia;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 zapytam inaczej : czy to napięcie jest bezpieczne dla sprzętu w budzie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 zapytam inaczej : czy to napięcie jest bezpieczne dla sprzętu w budzie ?? nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 to zajebiscie 300zł w plecy :( powiem że czegoś nie rozumie bo na ch... megabajcie 350w miałem lepsze napięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 to zajebiscie 300zł w plecy :( powiem że czegoś nie rozumie bo na ch... megabajcie 350w miałem lepsze napięcia mnie nie pytaj czemu;)? tego ci juz nie odp :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 A to sa odczyty z miernika czy z mobo? BTW jaka masz plytke glowna? Bo jak bierze z 12v na proca to moze przez to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 ja powiem inaczej ... czym miezyles napiecia ?? bo jak mniemam to napewno odczytywales z plyty twoj sprzet napewno niezle obciaza zasilke ale sprawdz miernikiem to sie dowiesz prawdy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 płyta główna abit nf7-s rev.2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 napięcia czytane z programu winbond i z biosa (takie same odczyty) :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 napięcia czytane z programu winbond i z biosa (takie same odczyty) :(no to miernik w ręke i mierz napiecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 napięcia czytane z programu winbond i z biosa (takie same odczyty) :( taki starz na forum a jeszcze patrzysz na odczyty z płyty 8O moja mobo 12v odczytuje na poziomie 11.655 a po sprawdzeniu miernikiem z odpalonymi prime i ud w tle 12v wynosi 11.98 i ani drgnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 wiesz przyjacielu :) własnie zamontowałem to niby (cudo ) i mi ciśnienie skoczyło :/ musze skołować miernik i all sie wyjasni dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 no te 14 wentyli to juz trzeba miec sprzet dlatego siada ci 12v i do tego grafa :lol: chieftec to nie hi-end tylko dobra klasa srednia;) te 14 wentyli to jest maly pikus dla zasilacza, poczytaj sobie na tabliczkach znamionowych ile one pradu ciagna :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 spis wetyli : -vulcano 11 -3szt. w kieszeni -4szt na hdd -1 wciagowy do budy -1wyciagowy z budy -1 na nb -1 na grafie -2 w zasilaczu ps. niektóre są malutkie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 wentylami sie nie przejmuj, one zra bardzo mala, razem pewnie z 10wat tyle co dysk jak sie rozbuja.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Widziałem kompy 2 razy bardziej pradożerne rzędu radek 9800 i Pentium 4 2,4Ghz@3,06 i na chieftecu 420W na piecia jak żyleta idealne. MIernik w łąpe i do roboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 ja moge powiedzieć tyle : wentyle to pikuś dla zasilacza ale jak juz ma koniec mozliwości odłacznei paru wiatraków moze poprawić stabilność mysle ze to jednak chieftec wymieka u mnie też nie daje rady mam 9 witraków i na procu 2.25v w tym momencie chieftec mi kompa wyłącza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 ja moge powiedzieć tyle : wentyle to pikuś dla zasilacza ale jak juz ma koniec mozliwości odłacznei paru wiatraków moze poprawić stabilność mysle ze to jednak chieftec wymieka u mnie też nie daje rady mam 9 witraków i na procu 2.25v w tym momencie chieftec mi kompa wyłącza myśle że 420W by ci stkneła juz spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 tylko na jak długo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 zapytam inaczej : czy to napięcie jest bezpieczne dla sprzętu w budzie ?? nie :)ale konstruktywna wypowiedz jakbys Ciu... nie wiedzial to dla 12V jest tolerancja 5-6% co daje okolo 0.5- 0.6V +- - wiec jak masz 11.5 czy 12.5 to sie nic nie dzieje wsio jest jak ma byc..... jak juz cos piszesz to popieraj to czyms oke? a jak nie wiesz to nie pisz 8) wentylami sie nie przejmuj, one zra bardzo mala, razem pewnie z 10wat tyle co dysk jak sie rozbuja....to ja myslalem ze nowe dyski 7,2k rpm jedza okolo 30-40W pradu no ale widze ze sie mylilem i juz od dawna sa dyski w nowych technologiach wykonane ktore jedza tylko 10W - a gdzie takie kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 zapytam inaczej : czy to napięcie jest bezpieczne dla sprzętu w budzie ?? nie :) ale konstruktywna wypowiedz jakbys Ciu... nie wiedzial to dla 12V jest tolerancja 5-6% co daje okolo 0.5- 0.6V +- - wiec jak masz 11.5 czy 12.5 to sie nic nie dzieje wsio jest jak ma byc..... jak juz cos piszesz to popieraj to czyms oke? a jak nie wiesz to nie pisz 8) Tolerancja standardu atx2.o3 jest 5% czyli sie pomylilem zwracam honor zaden czlowiek jest nie omylny :oops: pozdrawiam 8) a jak tak to on powiedzial ze mu spada jeszcze nizej mastachu;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 o popieraj to czyms oke? a jak nie wiesz to nie pisz 8) wentylami sie nie przejmuj, one zra bardzo mala, razem pewnie z 10wat tyle co dysk jak sie rozbuja....to ja myslalem ze nowe dyski 7,2k rpm jedza okolo 30-40W pradu no ale widze ze sie mylilem i juz od dawna sa dyski w nowych technologiach wykonane ktore jedza tylko 10W - a gdzie takie kupic? No troche sie myliles sie kolezko, ale to juz twoj problem. w kazdym dobrym sklepie kupisz. chwile mi to zajelo, oto dane dla seagete barracuda 7200rmp 200GB: Seek 12.5 watt Read/Write 12.0 watt Idle/Standby 7.5/.7 watt http://www.seagate.com/docs/pdf/datasheet/...acuda7200.7.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Ja jestem posiadaczem Chiefta 420 i jestem Bardzo zadowolony na moim sprzecie ma napiecia 12V-12.040 / 5V-5.060 / 3.3V-3.320 wszystko w spoczynku w czsie stresu 12V -12.010 /5-5.20 /3.3V-3.300 .Dla mnie ten zasilacz jest najlepszy jaki miałem .Moze twoj egzempasz jest wadliwy albo sprawdz miernikiem bo bios albo Aida moga czasem przekłamywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 o popieraj to czyms oke? a jak nie wiesz to nie pisz 8) wentylami sie nie przejmuj, one zra bardzo mala, razem pewnie z 10wat tyle co dysk jak sie rozbuja....to ja myslalem ze nowe dyski 7,2k rpm jedza okolo 30-40W pradu no ale widze ze sie mylilem i juz od dawna sa dyski w nowych technologiach wykonane ktore jedza tylko 10W - a gdzie takie kupic? No troche sie myliles sie kolezko, ale to juz twoj problem. w kazdym dobrym sklepie kupisz. chwile mi to zajelo, oto dane dla seagete barracuda 7200rmp 200GB: Seek 12.5 watt Read/Write 12.0 watt Idle/Standby 7.5/.7 watt http://www.seagate.com/docs/pdf/datasheet/...acuda7200.7.pdf wiesz si-GEJ-ta to se mozna o kant duzy rozbic cos mi sie nie wydaje zeby 15W wydzielaly przynajmniej te obecne - 80gb innych firm no ale nie wazne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 o popieraj to czyms oke? a jak nie wiesz to nie pisz 8) wentylami sie nie przejmuj, one zra bardzo mala, razem pewnie z 10wat tyle co dysk jak sie rozbuja....to ja myslalem ze nowe dyski 7,2k rpm jedza okolo 30-40W pradu no ale widze ze sie mylilem i juz od dawna sa dyski w nowych technologiach wykonane ktore jedza tylko 10W - a gdzie takie kupic? No troche sie myliles sie kolezko, ale to juz twoj problem. w kazdym dobrym sklepie kupisz. chwile mi to zajelo, oto dane dla seagete barracuda 7200rmp 200GB: Seek 12.5 watt Read/Write 12.0 watt Idle/Standby 7.5/.7 watt http://www.seagate.com/docs/pdf/datasheet/...acuda7200.7.pdf wiesz si-GEJ-ta to se mozna o kant [gluteus maximus] rozbic cos mi sie nie wydaje zeby 15W wydzielaly przynajmniej te obecne - 80gb innych firm no ale nie wazne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 ciezki jestes fasola: http://www.maxtor.com/en/documentation/dat..._data_sheet.pdf jak wyliczysz zapotrzebaowanie pradu na 12v i 5v to tez nie przekroczysz 13 watt EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 poprostu dziwne mi sie to wydaje - to ciekawe ze te 15-13W potrafi zabic swym cieplem wiekszosc dyskow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 witam all własnie zakupiłem taki zasialcz i napięcie v12 spadło do 11,60 (a czasami jeszcze niżej) , reszta napięć all right o co w tym chodzi ?? czyżby ten zasilacz był przereklamowany ?? : jeśli ktoś coś wie w tym temacie to prosze o wypowedz na forum Pozdrawiam all pisales cos o megabajcie, ze lepiej trzymal napiecia, ale wez pod uwage, ze on mogl podawac wyzsze napiecie a BIOS klamie i pokazywal np. 12,00 a teraz Cheftec daje 12,00 a BIOS dalej klamie i pokazuje mniej, owe 11,60V wiec miernik w lape i przy okazji dowiesz sie czy zasilacz jest wadliwy lub o ile BIOS cie oszukuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 witam all własnie zakupiłem taki zasialcz i napięcie v12 spadło do 11,60 (a czasami jeszcze niżej) , reszta napięć all right o co w tym chodzi ?? czyżby ten zasilacz był przereklamowany ?? : jeśli ktoś coś wie w tym temacie to prosze o wypowedz na forum Pozdrawiam all pisales cos o megabajcie, ze lepiej trzymal napiecia, ale wez pod uwage, ze on mogl podawac wyzsze napiecie a BIOS klamie i pokazywal np. 12,00 a teraz Cheftec daje 12,00 a BIOS dalej klamie i pokazuje mniej, owe 11,60V wiec miernik w lape i przy okazji dowiesz sie czy zasilacz jest wadliwy lub o ile BIOS cie oszukuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...