GenghisKhan Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 jak 12.6 jest dopuszczalne, to jak by nie patrzec 12.7 jest juz poza :Ptak tak - wiesz co? lepiej sprzedaj ten zasilacz kup lepszy bo wiesz przez te 0.1V to dom Ci w powietrze wyleci no to w najlepszym wypadku :evil: :x :arrow: :cry: :arrow: :roll: :arrow: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 a ja mam 3 dyski dwie 80 jedną 120 caviara msi k7n2 delta ilsr fx 5600 ledteka 9 wentyli 2 optyczne podpięte i chieftec znosi wszystko i niejąka się a mialem codegena odfrunął radek 9100:) po co plakać o 12,1 V przecież niewysadzi to kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 tak a propo nie weim czy ktoś juz to tu pisał ale w srodku jest potencjometr mozesz sobie podkrecić lub cofnąc jak chcesz jest pod wtyczką zasilania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Pisal pisal :D http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=510...altake+chieftec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 genghiskhan ma rację! Na temat napiec panuje jakas fobia! Wszyscy pisza, ze maja 12.7x V i to jest koniec bo zaraz cos wybuchnie i sie spali! Poza tym Chieftec jest do pupy!!! Tak! Oczywiscie, lepiej kupic Codegena!!! Przestancie obserwowac programy monitorujace napiecie to bedzie lepiej dla waszego zdrowia! :) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 genghiskhan ma rację! Na temat napiec panuje jakas fobia! Wszyscy pisza, ze maja 12.7x V i to jest koniec bo zaraz cos wybuchnie i sie spali! Poza tym Chieftec jest do pupy!!! Tak! Oczywiscie, lepiej kupic Codegena!!! Przestancie obserwowac programy monitorujace napiecie to bedzie lepiej dla waszego zdrowia! :) Pozdrawiam! wreszcie zwierzaczki się uspokoją:) ja też mialem manię patrzenia na monitory napięć ale jak kupilem dla swiętego spokoju chiefteca to olewam te 12,1 V bo wiem że dobry zasilacz i mogę spać spokojnie i się niemartwić o to że wyfrunie mi komp za okno:)i niegapię się w monitory napięć bo znowu mi się cos niespodoba a tak mam święty spokój i czyste sumienie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 memorando i to jest wlasnie dobre podejscie!Chiefy to naprawde super zasilacze i nie obawiam sie, ze kompa mi wystrzeli w kosmos! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 ja w sumie do niedawna mialem zasilke 235W gdzie 12v bylo duzo ponad 13 i tez sie jakos nie martwilem:( komp jak chodzil od roku tak by dalej dzialal - no ale jednak po zmianie zasilki 200MHz wiecej wycisnalem:) z proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 to po jakiego ch*ja monitoruje sie napiecie 12v? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 to po jakiego ch*ja monitoruje sie napiecie 12v? :|nie wiem bo np. w codegenie to mozesz miec rowne 12V a i tak moze wybuchnac :lol: i sie spalic :P czy to wazne jakie napiecie? wazne chyba tylko to ze w normie i ze wsio chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 był miernik :) były pomiary i co : - napięcia all idealne Koniec tematu ps. widze że temat ten zebrał kope różnych wypowiedzi :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 był miernik :) były pomiary i co : - napięcia all idealne Koniec tematu ps. widze że temat ten zebrał kope różnych wypowiedzi :) Pozdrawiam sory ale człowieku narobiłęś takiego zamentu ze hoho.Zamiast odrazu dorwać miernik i napiecia obadać.Juz 3 zasilacze kupiłem chiefteka(jedan dlamnie i dwa dla kumpli) i wszystko idze extra.Kupiłem dwa 360W pasiv PFC i jednego 300W do kompa antek 2000+ 0.18 um (czyli grzałka) 2x 60gb seagyte, gigabyte 7vaxp i gf4ti4200 i napiećia są eleganckie.POlecam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 czy to źle ??? że poznaliśmy przy okazji troche różnych wypowiedzi przynajmniej temat chieftec-a 420 w będzie zamknięty , bo zostało napisane o nim już chyba wszystko :) Pozdrawiam ps. oby tak było z każdym tematem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flix Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 A jak z glośnością tego Chiefteca 420? Aktualnie mam jakiegoś Codeshita, i hałasuje toto niemiłosiernie. Niestety mogę się porównać tylko z Modecom ATX-300GT 300W (PFC), i jest on BARDZO cichutki (oczywiscie w porównaniu do mojego Codeshita). Czy ten Chieftec bedzie również cichy (oczywiście nie mówię, że wogóle bezgłośny)? W końcu to dwa wentyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 A jak z glośnością tego Chiefteca 420? Aktualnie mam jakiegoś Codeshita, i hałasuje toto niemiłosiernie. Niestety mogę się porównać tylko z Modecom ATX-300GT 300W (PFC), i jest on BARDZO cichutki (oczywiscie w porównaniu do mojego Codeshita). Czy ten Chieftec bedzie również cichy (oczywiście nie mówię, że wogóle bezgłośny)? W końcu to dwa wentyle.Chiefteki maja kontrole obrotów w zależnosći od temperatury.Z moich obserwacji wychodzi ze chieftek z dwoma wentylami chodzi ciszej niz z jednym bo te dwa wentyle kręcą sie wolniej o około 200 rpm czyli w okolicy 1500-1700 rpm(w zależnosći czy ktosma otwartą/dobrze wietrzona bude).Można wiec rzec ze chiefteka 4200 dual fan nie usłyszysz jak masz w kompie wentyle które maja >2000 rpm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Można wiec rzec ze chiefteka 4200 dual fan nie usłyszysz jak masz w kompie wentyle które maja >2000 rpm Dokąłdnie wcale go niesłychac , zatrzymam wszystkie wentyle a chiefa dalej niesłychac leciutki przewiew powietrza z bliska słychac , naprawde jest duzo cichcszy , wczesniej miałem codegena 300 to na oko chief jest cichszy ze 3-4razy, zreszta nawet na benchmark.pl napisale ze to najcichcszy zasilacz obroty mam w zaleznosci od obciazenia i temp otoczenia 1400rpm - na starce i ok 1600rpm do 1750rpm podczas pracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 to moj chcieftec jest bardzo dziwny bo nawet gdy w momencie wyłaaczania sie jego obroty nie przekraczają 1500rpm w zyciu nie widziałem zeby miał wyższe obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 to moj chcieftec jest bardzo dziwny bo nawet gdy w momencie wyłaaczania sie jego obroty nie przekraczają 1500rpm w zyciu nie widziałem zeby miał wyższe obroty Ty masz chiefa 360W on może inaczej jakoś reguluje sobie obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Jedna rzecz nie została tu powiedziana, mianowicie że u Szefa jako u jednego z niewielu działa zabezpieczenie przeciwprzeciążeniowe :) za to co niektórym ;) (Amd) wyłącza się komputer :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul_Train Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Dokąłdnie wcale go niesłychac , zatrzymam wszystkie wentyle a chiefa dalej niesłychac leciutki przewiew powietrza z bliska słychac , naprawde jest duzo cichcszy , wczesniej miałem codegena 300 to na oko chief jest cichszy ze 3-4razy, zreszta nawet na benchmark.pl napisale ze to najcichcszy zasilacz obroty mam w zaleznosci od obciazenia i temp otoczenia 1400rpm - na starce i ok 1600rpm do 1750rpm podczas pracy 693756[/snapback] Czy z moim zasilaczem (model o którym mowa) może być coś nie tak jeżeli obroty obu wentylatorów są cały czas na poziomie 2000rpm? Jest strasznie głośno. Obudowa jest otwarta. Czy możliwe jest to że wentl ze spodu Chiefa wciąga ciepłe powietrze z procka? Chociaż procek ma max 40 stopni? Proszę o radę. Pozdro all. Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez Soul_Train Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul_Train Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Tak poza tym to myślę, że może coś z zasiłką ponieważ chodzi na takich obrotach od początku startu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul_Train Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Wrzuciłem temat na główny więc jak ktoś coś może pomóc to prosze pisać tam. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 witam! Jakos 6 miesiecy temu kupilem Chiefa 420W HPC-420-302-DF , az do dzisaj jego bezawaryjna praca sie skonczyla (( , jak włączylem rano kompa huk,bum swiatlo zgasło w domu i tak za kazdym nastepnym razem odpalenia kompa , zasilacz blyska i strzela . Zawiozlem do sklepu tam gdzie go nabylem i mi powiedzieli ze go odesla do dystrybutora, czas oczekiwania niby 2 tyg , w zamian dostalem zastepczy Modecom 350W. Hmm czy to jest normalne ze mi go nie wymienili na miejscu (na inny egzemplarz) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 {Po co kurde powtarzas posty i zakładasz jeszcze do tego osobny topic!!! Dla mnie kandydat na punkciki od modera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...