Karolek81 Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Uprzejmie proszę :D - pomóżcie mi :-) Kupiłem Bartona 2600 i mam pytanie - skąd mam wiedzieć, czy mnożnik jest odblokowany (nie mogę sprawdzić, bo nie wiem, które cyferki dokładnie odpowiadają tygodniowi produkcji i od kiedy dokładnie jest już zablokowany?). Więc ładnie proszę, aby ktoś mi pomógł z drugim rzędem cyferek i literek, a idzie to tak: AQZFA 0344MPMW Czy ktoś wie, ile mogę go podkręcić i czy ma odblokowany mnoznik wnioskując po tych oznaczeniach ? Dziękuję z góry za odpowiedź :!: Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia, a później wieczoru :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 poszukaj troche na forum :evil: 44tydzien wiec napewno zablokowany :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 a opisz dokładnie kolor rdzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChoosenOne Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 To ja się też podepnę do tematu bo mam Bartona2500+ z lekko fioletowawym rdzeniem (nie pamiętam oznaczeń). Niezbyt dobrze trafiłem bo mnożnik ma zablokowany i 11x200 idzie stabilnie dopiero przy 1.825v a są takie, które bez podnoszenia napięcia lub z lekko podniesionym napięciem spokojnie tyle śmigają!!! I jaki ma wpływ kolor na proca bo jestem w tym trochę nieobeznany co do kolorów??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Kolor powinien być jednolity , bez przebarwień, tzw, redish-blue, z wyraźnym odblaskiem białego światła lub zielonkawym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 To ja się też podepnę do tematu bo mam Bartona2500+ z lekko fioletowawym rdzeniem (nie pamiętam oznaczeń). Niezbyt dobrze trafiłem bo mnożnik ma zablokowany i 11x200 idzie stabilnie dopiero przy 1.825v a są takie, które bez podnoszenia napięcia lub z lekko podniesionym napięciem spokojnie tyle śmigają!!! I jaki ma wpływ kolor na proca bo jestem w tym trochę nieobeznany co do kolorów??? :) moj idzie na 11x210 na 1,675v a na 11x200 na standardowym napieciu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChoosenOne Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 :) moj idzie na 11x210 na 1,675v a na 11x200 na standardowym napieciu To miałeś niesamowite szczęście!!! Nawet niewiesz jak ci zazdroszczę!!! HeHe Może się wymienimy??? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek81 Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Rdzeń jest taki odcienia fioletowego, ale bardzo jasny (biel) - pod światło patrząc. Więc co to znaczy :?: To dobrze, czy nie za bardzo, jeśli chodzi o podkręcanie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek81 Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 A tak jeszcze na marginesie, to dziękuję za odpowiedzi i chęć pomocy... i nie gniewajcie się ludzie, ale szukałem trochę na forum i jakoś nie wpadłem na identyczny problem, co mój... być może źle szukałem :? Ale ja dopiero doszedłem, więc sami rozumiecie mam nadzieję :D POZDRAWIAM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami18[CK] Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 do rozkodowania procka polecam program Universal AMD Tool v1.0 wpisujesz dane z procka a on juz ci wszystkie dane wypisze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Kolor powinien być jednolity , bez przebarwień, tzw, redish-blue, z wyraźnym odblaskiem białego światła lub zielonkawym.Mavers to pewne? Mozesz rozwniac mysl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 To ja się też podepnę do tematu bo mam Bartona2500+ z lekko fioletowawym rdzeniem (nie pamiętam oznaczeń). Niezbyt dobrze trafiłem bo mnożnik ma zablokowany i 11x200 idzie stabilnie dopiero przy 1.825v a są takie, które bez podnoszenia napięcia lub z lekko podniesionym napięciem spokojnie tyle śmigają!!! I jaki ma wpływ kolor na proca bo jestem w tym trochę nieobeznany co do kolorów??? :) moj idzie na 11x210 na 1,675v a na 11x200 na standardowym napieciu I co się chwalisz :P, mój też tak idzie :P na standartowym napięciu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 To ja się też podepnę do tematu bo mam Bartona2500+ z lekko fioletowawym rdzeniem (nie pamiętam oznaczeń). Niezbyt dobrze trafiłem bo mnożnik ma zablokowany i 11x200 idzie stabilnie dopiero przy 1.825v a są takie, które bez podnoszenia napięcia lub z lekko podniesionym napięciem spokojnie tyle śmigają!!! I jaki ma wpływ kolor na proca bo jestem w tym trochę nieobeznany co do kolorów??? :) moj idzie na 11x210 na 1,675v a na 11x200 na standardowym napieciu I co się chwalisz :P, mój też tak idzie :P na standartowym napięciu :D A moj tak idzie na 1.58 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Kolor powinien być jednolity , bez przebarwień, tzw, redish-blue, z wyraźnym odblaskiem białego światła lub zielonkawym.Mavers to pewne? Mozesz rozwniac mysl? 1. kryterium doboru to seria, ale to tylko warunek konieczny, ale nie wystarczający. 2. warunek wystarczający (uzupełnienie): to kolor rdzenia opisany j.w. (analogia jak do thoroughbreda), są też różowawe ale to loteria 50/50 (szalone lub badziewne). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 "]do rozkodowania procka polecam program Universal AMD Tool v1.0 jakiś błąd mi wyskakuje (Run-time Error 13 Co to znaczy :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami18[CK] Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 najpierw odpal plik RUN ME FIRST a jak nie zadziala bo na moim 2 kompie byl z tym problem to skopjuj plik superknob.ocx do katalogu X:WINDOWSsystem lub system32 jak masz XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Nic to nie dało. Dalej występuje ten błąd. Ale olać to - chciałem tylko zobaczyc programik, bo do nieczego nie jest mi potrzebny. Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 mam pytanko jak program uAMD tool pokazuje downgarded from np.2700+ to dany proc może pójść na tej częstotliwości? bo tak by wynikało z tego że mam antka 2000 + i wpisałem jego dane to pokazał właśnie te 2700+ CZYLI TYLE NA ILE TEN PROC SPOKOJNIE CHODZIŁ ,teraz mam jeszcze nowego bartona 2500+ i przy nim pokazuje downgarded from 4000+ a proc mi chodi spoko na 2530mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 To downgraded form to jedna wielka bzdura. Wieki temu było o tym na forum. Widziałeś kiedyś procka 4000+ ?? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 To downgraded form to jedna wielka bzdura. Wieki temu było o tym na forum. Widziałeś kiedyś procka 4000+ ?? 8Ono mojego :twisted: jak mu wpisze moje ustawienia czyli 11x230 w tym programie to pokazuje 4100+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 jestem ciekaw przypadków innych urzytkowników , niech sprawdzą w tym programie swoje proce i porównaja wynik z programu z tym co osiągneli przez podkręcanie , może będzie sposób na określenie co NAPEWNO się uzyska z danego proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 MAVERS ILE RAZY JUZ TŁUMACZYŁES LUDZIOM NA CZYM POLEGA DOBÓR BARTKA ITP. szkoda mi słów POCZYTAJ SOBIE http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=712204#712204 MAVERS - KIEDYS W JAKIMS TOPICU WAŁKOWALISMY RAZEM O BARTKACH I SERIACH MOZE SOBIE PRZYPOMNISZ PRZYKLEIŁ BY TO KTOS ALBO ZRÓBMY COS TAKIEGI I PRZYKLEJMY BO CO WCHODZE NA TO FORUM TO WIDZE TE SAME TEMATY I PYTANIA O BARTONY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...