Jacek Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Otóż otwierając film w divx czy xvid-die (ze zwykłymi tez sa pewne problemY) pojawia się czarny obraz i 3-4 paski ustawione pod pewnym kontem jakieos tam koloru... Usuwałem już wszystkie sterowniki, zaintalowałem jeszcze raz winzgroze (na siebie) lecz nic nie pomogło :| Wczesniej pojawił się problem z mpgami a teraz to .. Szajs. Problem pojawił sie jakby sam z siebie bo nei przypominam sobie abym instalowa jakies kodeki itp :( Jakieś sugestpie? Wole sprobowac to zrobić niż isntalowac od nowa winde :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Jakie paski? Na cały ekran, czy małe (krótkie, szerokie itp.) Czego używasz do dekodowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 hm takie 4-5 paskie... niby w sumie w poziomie.. ale nieco przechykone w rawo ;) Nie moge zrobić screena bo nic z teo nie wychodi.. tak np. w winampi jest zielony obrac i kilka takiach nievo w pozjiomie ustawioych pasków zas w best playerze obraz jest bardziej ciemny i te same paski .... :/ max dziwne ;) do dekodowania uzywałm teraz.. samego divx-a, kode lite packa, czy np. ffvfw czy innych tego typu.. Probowałem na sile pousówac jak nawiecej tych najmniej potrzebnych kodeków ale i tak nic to nie dało :/ Paski długie na cała szerokowsc ekrau nieco przechykone w dół.... ps sory ale jestem mało trzeźwy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Primo: wywal ten cały śmietnik z kodekami, filtrami i innymi duperszmitami włącznie z czyszczeniem rejestru (ale z tym czyszczeniem to może nie dzisiaj) Secundo: Zainstaluj tylko ffdshow'a. http://www.ligh.de/software/mirrors.phtml byle nie tego najnowszego, bo to jeszcze alpha - najlepiej jakiegoś sprawdzonego np. z 03 05 2003. Do dekodowania obrazu nic więcej nie jest potrzebne. Skonfiguruj go tak, żeby dekodował te rodzaje filmów z którymi masz problem no i zdaj relację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 wooow jestem zdumiony!!! Wielki dziękI!!! Ściagnałem ten pliczek: ffdshow-20031028.exe usunwaja wczesniejsze wersje kodekó.....i wszysk gra jaknelży!! Ni edzwi bym się tak bardzo bo jednak instalowałem ffdshowa.. ale na pewno inna wersje a tu dział wszyzy wszystko znakomicie :D Dzięki!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...