Skocz do zawartości
Jacek

"paski" zamiast filmu ...

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż otwierając film w divx czy xvid-die (ze zwykłymi tez sa pewne problemY) pojawia się czarny obraz i 3-4 paski ustawione pod pewnym kontem jakieos tam koloru... Usuwałem już wszystkie sterowniki, zaintalowałem jeszcze raz winzgroze (na siebie) lecz nic nie pomogło :| Wczesniej pojawił się problem z mpgami a teraz to .. Szajs.

Problem pojawił sie jakby sam z siebie bo nei przypominam sobie abym instalowa jakies kodeki itp :(

Jakieś sugestpie? Wole sprobowac to zrobić niż isntalowac od nowa winde :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm takie 4-5 paskie... niby w sumie w poziomie.. ale nieco przechykone w rawo ;) Nie moge zrobić screena bo nic z teo nie wychodi.. tak np. w winampi jest zielony obrac i kilka takiach nievo w pozjiomie ustawioych pasków zas w best playerze obraz jest bardziej ciemny i te same paski .... :/ max dziwne ;)

do dekodowania uzywałm teraz.. samego divx-a, kode lite packa, czy np. ffvfw czy innych tego typu..

Probowałem na sile pousówac jak nawiecej tych najmniej potrzebnych kodeków ale i tak nic to nie dało :/

Paski długie na cała szerokowsc ekrau nieco przechykone w dół....

ps sory ale jestem mało trzeźwy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Primo: wywal ten cały śmietnik z kodekami, filtrami i innymi duperszmitami włącznie z czyszczeniem rejestru (ale z tym czyszczeniem to może nie dzisiaj)

Secundo: Zainstaluj tylko ffdshow'a.

http://www.ligh.de/software/mirrors.phtml

byle nie tego najnowszego, bo to jeszcze alpha - najlepiej jakiegoś sprawdzonego np. z 03 05 2003. Do dekodowania obrazu nic więcej nie jest potrzebne. Skonfiguruj go tak, żeby dekodował te rodzaje filmów z którymi masz problem no i zdaj relację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wooow jestem zdumiony!!!

Wielki dziękI!!!

Ściagnałem ten pliczek: ffdshow-20031028.exe usunwaja wczesniejsze wersje kodekó.....i wszysk gra jaknelży!! Ni edzwi bym się tak bardzo bo jednak instalowałem ffdshowa.. ale na pewno inna wersje a tu dział wszyzy wszystko znakomicie :D

Dzięki!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi