szczeniak Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Kiedy po jakims ( nawet krotkim ) czasie pracy z Windows 98 SE , usuwam przykladowo plik to system zamarza na kilkadziesiat sekund . Czy jest to problem z odswiezaniem ? Czy raczej cos innego ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gusioo Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 To zależy czy tan plik jest duż czy mały ja też tak nie kiedy mam :cool: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Miałem na 98 to samo - zawsze, i na wszystkich kompach. Polecam programik cacheman. Po wnikliwym przeczytaniu hepla powinno Ci się udać znacznie zredukować to zjawisko. BTW: jakim odświeżaniem? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Efekt ten byl tak drazniacy, ze przesiadlem sie na XP. Tak sie sklada, ze wystepuje tylko na nowszych komputerach. Na starszych maszynach nie widzialem takiego efektu. Dijkstra, on dobrze napisal. Czesto spotykalem cos takiego, ze usuwalem folder lub plik, a on dalej byl w oknie. Znikal dopiero po kliknieciu w Odswiez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Ja się pytałem tylko, nie zajarzyłem, bo odświeżanie mi się kojarzy z hercami monitora ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeniak Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Dijkstra wlasnie o odswiezanie monitora/grafiki mi chodzilo wydawalo mi sie ze ekran zamarza np podczas przesuwania WInampa zostawal slad ramek ale ogolnie problem ten jest o tyle dziwny gdyz kiedys nie mialem tego majac Celerona COpperminea 600 E pozniej P3 866 bylo ok ( mialem tez Sound Blastera Live Player 1024 ) pozniej spalilem procka i dostalem 466 celka na jadrze P2 windows 98 odrazu zaczal chodzic inaczej , wieszac sie zamarzac itp .. procka nie krecilem wogole XP i WIn2k chodza bez zarzutu ehh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 To zostawanie ramek aplikacji po przesunięciu/minimalizacji okna to normalka na win98 ;] Po kilka razy dziennie tak miałem. Wydaje mi się, że to się dzieje tym częściej, im więcej masz pamięci. A na pewno jest 100% racji w tym, co powiedział 2002JSQ, że na starych kompach się tak nie działo... podejrzewam, że to problem z brakiem synchronizacji działania wszystkich cache systemu przy szybszych pamięciach i procesorach. I pisz z jednego konta, Graham. To zbanowałem :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 To zostawanie ramek aplikacji po przesunięciu/minimalizacji okna to normalka na win98 ;] Po kilka razy dziennie tak miałem. Wydaje mi się, że to się dzieje tym częściej, im więcej masz pamięci. A na pewno jest 100% racji w tym, co powiedział 2002JSQ, że na starych kompach się tak nie działo... podejrzewam, że to problem z brakiem synchronizacji działania wszystkich cache systemu przy szybszych pamięciach i procesorach. I pisz z jednego konta, Graham. To zbanowałem :evil: coz chyba przyjme taka wersje do wiadomosci sprobuje pobawic sie cachemanem gdyz pod WIN XP i 2K nie zauwayzlem takich awarii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...