turzol Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Witam wszystkich uczestnikow forum tweak.pl !!! Jestem tu pierwszy raz, bynajmniej mysle ze nie ostatni i mam od razu na wjazd kilka nurtujacych mnie pytan: 1. Co oznacza w biosie DRAM timing by SPD oraz DRAM Drive Strenght ? (Soltek 75 KAV) 2. Oznaczenie mojej pamieci to Hyundai PC133U-333-522 - czy oplaca sie zapuszczac cas2? 3. Co da jezeli recznie w biosie przestawie Ram na 133? 4. Sandra 2002 pokazuje w RAM Benchmark:(RAM 100MHz/CAS2) 741, 731 a gdy zapuszcze DRAM Timing by SPD (993,987) - o co biega? 5. Po podkreceniu Durona 800@1000 (100x10) temp proca w porywach osiaga prawie 59C. (cooler Jamicon) - co o tym sadzicie? 6. Jak ustawic ponizsze wpisy w biosie: PCI Dynamic Bursting CPU to PCI Write Buffer AGP Fast Write PCI Master 0 WS Write AGP Master 1 WS Write AGP Master 1 WS Read Z gory dzieki za pomoc, ale dopiero niedawno utracilem gwarancje na proca no i wiecie olowek poszedl w ruch :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPit Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 co do pytania nr 5 to zmień coolera, z tańszych polecam colorful s462-cośtamBcośtam troche głośny ale nieźle chłodzi z droższych i cichszych volcano 6Cu bez plusa. Co do AGP fast writes. Sprawdź czy twoja karta graficzna to obsługuje - jeżeli nie to nie włączaj. co do reszty się nie wypowiem, bo nie wiem. Jeżlei chodzi o durona to lepiej zmniejsz mnożnik i podkręć FSB na 133 - uda Ci się przy odrobinie szczęścia. Ustawisz wtedy pamięci na 133 (chyba że już są) i wtedy będziesz miał dużo większy skok wydajności. pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Watpie czy moja karta obsluguje FastWrites - Voodoo3 3000, a tak po za tym to gdzie to sprawdzic? Moze Powerstrip... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTD Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 nie wiem jak na innych plytach ale co do pamieci to ja mam w soft menuIII cos takiego jak 'Dram Clock' i wystarczy ze tam ustawie host clk + pci clk i mam bez ruszania magistrali pamiec na ladne 133mhz(off cozz to ciagle tylko SDR) ..tak bezpieczniej..sprawdz czy nie masz takiej opcji gdzies w biosie zaszytej pozdrawiam CTD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...