jasda Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Czy 60 stopni Celsiusza to za dużo dla mojego Athlona czy też może być?? Zmieniłem wentylator z radiatora z 6800 na 3000 chydzi rewelacyjnie cicho ale jest 60 stopni celsiusza temperatura procka. Nie wiem ile było przed zmianą. :? :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 dużo ja na Volcano 7+ (3500rpm) mam zwykle 37 stopni w windowsie a 42-3 w grach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 dużo ja na Volcano 7+ (3500rpm) mam zwykle 37 stopni w windowsie a 42-3 w grach ale nie za dużo. Do 70 stopni zwykle nie ma problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 dużo ja na Volcano 7+ (3500rpm) mam zwykle 37 stopni w windowsie a 42-3 w grach ale nie za dużo. Do 70 stopni zwykle nie ma problemu mój przeżył 6 minut z 88 stopniami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 dużo ja na Volcano 7+ (3500rpm) mam zwykle 37 stopni w windowsie a 42-3 w grachjaką masz paste i jakie temperatury w goronce dni?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasda Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 dużo ja na Volcano 7+ (3500rpm) mam zwykle 37 stopni w windowsie a 42-3 w grach ale nie za dużo. Do 70 stopni zwykle nie ma problemu Sprawdzałem po 30 minutach 3Dmarka 2001 Athlon1800XP+, Gigabyte VTXE+, Gigabyte Radeon 8500 Pro (250/500), SB Live 5.1, Baracuda IV 80GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasda Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 dużo ja na Volcano 7+ (3500rpm) mam zwykle 37 stopni w windowsie a 42-3 w grachjaką masz paste i jakie temperatury w goronce dni?? Sprawdzałem to wczoraj było zaj..iście gorąco i bez pasty! Bo ją przypadkiem zmazałem. A nie miałem skąd wziąć! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 U mnie na Titanie (siakis model do 2Ghz) nie przekroczala 45 stopni. Proc przesmarowany pasta od tegoz Titana na bazie srebra czy czegos. W kazdym badz razie o zwiekszonej przewodnosci ciepla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 dużo ja na Volcano 7+ (3500rpm) mam zwykle 37 stopni w windowsie a 42-3 w grachjaką masz paste i jakie temperatury w goronce dni??Arctic Silver III w gorace dni tak max 48-9 stopni ale to gdy w pokoju mam 38 stopni raz mi się zdażyło że miałem 70 stopni i myślałem ze to pogoda ale to ten badziew dołączany do Volcano regulator obrotów poprostu nawalił i wentylator przestał się obracać podczas gry w flashpointa...........ale następnym razem gdy było 88 wydało mi się to podejrzane 8) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Czy 60 stopni Celsiusza to za dużo dla mojego Athlona czy też może być?? Zmieniłem wentylator z radiatora z 6800 na 3000 chydzi rewelacyjnie cicho ale jest 60 stopni celsiusza temperatura procka. Nie wiem ile było przed zmianą. :? :oops: no jak nie masz pasty to wiadomo dla czego taka temperatura. a a ja mam zwykła i w windowsie mam 43 stopnie podczas grania 48 jak w pokoju 24/25 stopni. a jak w pokoju 28 to mam 47 w windowsie i 51 podczas grania.ale paste mam zwykła białą. zmieniam na ASIII Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Temperatura 60 stopni. Miałem tyle samo (i więcej na Athlonie 1600+), ale powolutku zbijałem w dół. Skoro masz wolniejszy cooler, to nic dziwnego, że temperatura skoczyła. Zamontuj sobie dodatkowe wiatraki w obudowie, to temperatura spadnie o pare stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 a co do 60 stopni dla athlona. Podczas stresu to dużo ale ja bym się nie martwił. Gdyby temperatura była koło 66 to bym sie martwił, ale tak to można normalnie pracowac i prockowi to nie zaszkodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 moim zdanie to juz troche za dużo powinno być do 50 stopni a konfort to góra 40 :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 moim zdanie to juz troche za dużo powinno być do 50 stopni a konfort to góra 40 :D :Dmoim zdaniem gadasz bzdury.. w takie upaly 60 stopni to norma... w zime bedzie mial max 53 stopnie gdzies... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 jak bedziesz mial 65 w stresie to wtedy mozesz myslec cos nad dodatkowymi wentylami... w idle pewnie masz 45 -46 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FEAR Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 przez te upały to otworzyłem obudowę, jakoś znosze szum Titana, a temperatura (odpalony QCD, Corel, Photoshop) to: 35-40, po katowaniu GTA3 skacze do 45-48 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasda Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Wczoraj sciągnąłem z netu program speedfan 4.05 pokazuje temperature procka chipsetu i czegoś jeszcze. Procka normal w zależności od wiatraka w stresie od 45 do 51 stopni. chipset 37-44 w stresie w zależności od wiatraka. A ta trzecia temperatura 81 - 82 stopnie od razu po włączeniu kompa i pozostaje taka cały czas. Mam teorię że to temperatura zasilacza ale chya też nie powinna być taka wysoka! U kompla na takim samym programie ta temp 3 ma wartość 51 ztopni. Co jest ? Pomóżci mi zanim coś spalę! :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Wczoraj sciągnąłem z netu program speedfan 4.05 pokazuje temperature procka chipsetu i czegoś jeszcze. Procka normal w zależności od wiatraka w stresie od 45 do 51 stopni. chipset 37-44 w stresie w zależności od wiatraka. A ta trzecia temperatura 81 - 82 stopnie od razu po włączeniu kompa i pozostaje taka cały czas. Mam teorię że to temperatura zasilacza ale chya też nie powinna być taka wysoka! U kompla na takim samym programie ta temp 3 ma wartość 51 ztopni. Co jest ? Pomóżci mi zanim coś spalę! :mrgreen: A może nie masz włączonego Smarta i nei może odczytać temp. z dysku bo tu chyba o nią chodzi. A tak wysoka ona chyba świadczy o jakimśbłędzie odczytu. Bo u mnie jest jakaś 4 tmperatura (poza dyskiem, cpu i wewnętrnym w budzie-to chyba chipset) i pokazuje dwadzieścia parę stopni, a tak mało to ja nawet nie mam w pokoju. Normalnie jest ok. 35 w budzie (otwarta), ak dużo bo słonmeczko daje czadu a ja nie mam gdzie kompa przestawic, cpu-ok.40 (przy cpuburn - 45),a dysk max. ok.50. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 lepiej wroc do poprzedniej predpkosci wiatraka, ot tak na wszelki przypadek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasda Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Czy to prawda że dobra pasta czytaj: Arctic Silver III potrafi ochłodzić procesor o całe 5 stopni :?: :?: :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Czy to prawda że dobra pasta czytaj: Arctic Silver III potrafi ochłodzić procesor o całe 5 stopni :?: :?: :?: :?: :?:Zależy do czego porównujemy. Jeśli do braku jakiejkolwiek pasty to jak najbardziej to możliwe. Jeśli masz jakąś na srebrze (jak np. ta z titana) to różnica wyniesie góra 1-2 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasda Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Czy to prawda że dobra pasta czytaj: Arctic Silver III potrafi ochłodzić procesor o całe 5 stopni :?: :?: :?: :?: :?:Zależy do czego porównujemy. Jeśli do braku jakiejkolwiek pasty to jak najbardziej to możliwe. Jeśli masz jakąś na srebrze (jak np. ta z titana) to różnica wyniesie góra 1-2 stopni.Mam zwykłą białą i podobno w porównaniu do takie właśnie :?: :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Czyli mam rozumieć że masz siliconową. Więc jest to możliwe. Tylko zastanów się nad tym że AS3 kosztuje 30 pln a ta z titana 5-10 pln, a różnica niewielka(ok. 1-2 stopnie).Choć tej as to na dłłuugo starczy. Twój wybór. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Hej. Ja mam Athlona 2000+ , pasta srebrna dołączona do Titana, na tym radiator i wentyl Titana - 3000 rpm. Mam 43C w idle i 50-53C pod hotcpu. To chyba w miare dobrze... aha... napiszcie mi czy to jest dobry wentyl ten TITAN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasda Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Wczoraj sciągnąłem z netu program speedfan 4.05 pokazuje temperature procka chipsetu i czegoś jeszcze. Procka normal w zależności od wiatraka w stresie od 45 do 51 stopni. chipset 37-44 w stresie w zależności od wiatraka. A ta trzecia temperatura 81 - 82 stopnie od razu po włączeniu kompa i pozostaje taka cały czas. Mam teorię że to temperatura zasilacza ale chya też nie powinna być taka wysoka! U kompla na takim samym programie ta temp 3 ma wartość 51 ztopni. Co jest ? Pomóżci mi zanim coś spalę! :mrgreen: A może nie masz włączonego Smarta i nei może odczytać temp. z dysku bo tu chyba o nią chodzi. A tak wysoka ona chyba świadczy o jakimśbłędzie odczytu. Bo u mnie jest jakaś 4 tmperatura (poza dyskiem, cpu i wewnętrnym w budzie-to chyba chipset) i pokazuje dwadzieścia parę stopni, a tak mało to ja nawet nie mam w pokoju. Normalnie jest ok. 35 w budzie (otwarta), ak dużo bo słonmeczko daje czadu a ja nie mam gdzie kompa przestawic, cpu-ok.40 (przy cpuburn - 45),a dysk max. ok.50. Zamieniłem speedfan na cpucool bo obsługuje moją płytę ale pokazuje jeszcze dziwniesze rzeczy najpierw 82 a po pół minuty temperatura marzeń każdego overclockera ( -55 stopni celsiusza ). No takiej temperatury to nie ma u mnie w zamrażalniku a tym bardziej w komputerze to musi coś być nie tak!! :? :x :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Krytyczna Athlona xp to 95 stp. ale z tego co wiem to nie powinno się zbliżać do 65. Ja mam Athlona (TB) i mam w stresie przy upałach 55 stp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Temperatura 60 stopni. Miałem tyle samo (i więcej na Athlonie 1600+), ale powolutku zbijałem w dół. Skoro masz wolniejszy cooler, to nic dziwnego, że temperatura skoczyła. Zamontuj sobie dodatkowe wiatraki w obudowie, to temperatura spadnie o pare stopni. Czym go teraz chlodzisz? Jaki wentylator, jaki radiator, ile obrotow i CFM? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasda Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Temperatura 60 stopni. Miałem tyle samo (i więcej na Athlonie 1600+), ale powolutku zbijałem w dół. Skoro masz wolniejszy cooler, to nic dziwnego, że temperatura skoczyła. Zamontuj sobie dodatkowe wiatraki w obudowie, to temperatura spadnie o pare stopni. Czym go teraz chlodzisz? Jaki wentylator, jaki radiator, ile obrotow i CFM?Cooler składany z dwóch Radiator z Coolmaster HHC-001 cały miedziany i 520 g, a wiatrak z Glacialtech igloo 2310 3000rpm. niewiem jaki przepływ powietrza. temperatura w idle z programem cpucool 43 stopnie, w stresie 57-58 po 4 godzinach męczenia Warcrafta III :lol: albo :lol: Jedi Knight II. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 [Zamieniłem speedfan na cpucool bo obsługuje moją płytę ale pokazuje jeszcze dziwniesze rzeczy najpierw 82 a po pół minuty temperatura marzeń każdego overclockera ( -55 stopni celsiusza ). No takiej temperatury to nie ma u mnie w zamrażalniku a tym bardziej w komputerze to musi coś być nie tak!! :? :x :roll:Jeśli -55 to znaczy jasno że nie masz tego czujnika (lub nie podłączony, albo nie jest obsługiwany przez ten program).Czyli jasno: Nie przejmuj się tą temperaturą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...