Skocz do zawartości
jasda

Jaka Temperatura Athlona 1800XP+ jest dopuszczalna!

Rekomendowane odpowiedzi

Czy 60 stopni Celsiusza to za dużo dla mojego Athlona czy też może być??

Zmieniłem wentylator z radiatora z 6800 na 3000 chydzi rewelacyjnie cicho ale jest 60 stopni celsiusza temperatura procka. Nie wiem ile było przed zmianą. :? :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dużo ja na Volcano 7+ (3500rpm) mam zwykle 37 stopni w windowsie a 42-3 w grach

ale nie za dużo. Do 70 stopni zwykle nie ma problemu

Sprawdzałem po 30 minutach 3Dmarka 2001

Athlon1800XP+, Gigabyte VTXE+, Gigabyte Radeon 8500 Pro (250/500), SB Live 5.1, Baracuda IV 80GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaką masz paste i jakie temperatury w goronce dni??

Sprawdzałem to wczoraj było zaj..iście gorąco i bez pasty! Bo ją przypadkiem zmazałem. A nie miałem skąd wziąć!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaką masz paste i jakie temperatury w goronce dni??
Arctic Silver III w gorace dni tak max 48-9 stopni ale to gdy w pokoju mam 38 stopni raz mi się zdażyło że miałem 70 stopni i myślałem ze to pogoda ale to ten badziew dołączany do Volcano regulator obrotów poprostu nawalił i wentylator przestał się obracać podczas gry w flashpointa...........ale następnym razem gdy było 88 wydało mi się to podejrzane 8) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy 60 stopni Celsiusza to za dużo dla mojego Athlona czy też może być??

Zmieniłem wentylator z radiatora z 6800 na 3000 chydzi rewelacyjnie cicho ale jest 60 stopni celsiusza temperatura procka. Nie wiem ile było przed zmianą.  :?  :oops:

no jak nie masz pasty to wiadomo dla czego taka temperatura.

a a ja mam zwykła i w windowsie mam 43 stopnie podczas grania 48 jak w pokoju 24/25 stopni.

a jak w pokoju 28 to mam 47 w windowsie i 51 podczas grania.ale paste mam zwykła białą. zmieniam na ASIII

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatura 60 stopni. Miałem tyle samo (i więcej na Athlonie 1600+), ale powolutku zbijałem w dół.

Skoro masz wolniejszy cooler, to nic dziwnego, że temperatura skoczyła.

Zamontuj sobie dodatkowe wiatraki w obudowie, to temperatura spadnie o pare stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdanie to juz troche za dużo powinno być do 50 stopni a konfort to góra 40  :D  :D

moim zdaniem gadasz bzdury.. w takie upaly 60 stopni to norma... w zime bedzie mial max 53 stopnie gdzies...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przez te upały to otworzyłem obudowę, jakoś znosze szum Titana, a temperatura (odpalony QCD, Corel, Photoshop) to: 35-40, po katowaniu GTA3 skacze do 45-48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj sciągnąłem z netu program speedfan 4.05 pokazuje temperature procka chipsetu i czegoś jeszcze. Procka normal w zależności od wiatraka w stresie od 45 do 51 stopni. chipset 37-44 w stresie w zależności od wiatraka. A ta trzecia temperatura 81 - 82 stopnie od razu po włączeniu kompa i pozostaje taka cały czas.

Mam teorię że to temperatura zasilacza ale chya też nie powinna być taka wysoka! U kompla na takim samym programie ta temp 3 ma wartość 51 ztopni. Co jest ? Pomóżci mi zanim coś spalę! :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj sciągnąłem z netu program speedfan 4.05 pokazuje temperature procka chipsetu i czegoś jeszcze. Procka normal w zależności od wiatraka w stresie od 45 do 51 stopni. chipset 37-44 w stresie w zależności od wiatraka. A ta trzecia temperatura 81 - 82 stopnie od razu po włączeniu kompa i pozostaje taka cały czas.

Mam teorię że to temperatura zasilacza ale chya też nie powinna być taka wysoka! U kompla na takim samym programie ta temp 3 ma wartość 51 ztopni. Co jest ? Pomóżci mi zanim coś spalę! :mrgreen:

A może nie masz włączonego Smarta i nei może odczytać temp. z dysku bo tu chyba o nią chodzi.

A tak wysoka ona chyba świadczy o jakimśbłędzie odczytu.

Bo u mnie jest jakaś 4 tmperatura (poza dyskiem, cpu i wewnętrnym w budzie-to chyba chipset) i pokazuje dwadzieścia parę stopni, a tak mało to ja nawet nie mam w pokoju. Normalnie jest ok. 35 w budzie (otwarta), ak dużo bo słonmeczko daje czadu a ja nie mam gdzie kompa przestawic, cpu-ok.40 (przy cpuburn - 45),a dysk max. ok.50.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to prawda że dobra pasta czytaj: Arctic Silver III potrafi ochłodzić procesor o całe 5 stopni :?:  :?:  :?:  :?:  :?:

Zależy do czego porównujemy. Jeśli do braku jakiejkolwiek pasty to jak najbardziej to możliwe. Jeśli masz jakąś na srebrze (jak np. ta z titana) to różnica wyniesie góra 1-2 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to prawda że dobra pasta czytaj: Arctic Silver III potrafi ochłodzić procesor o całe 5 stopni :?:  :?:  :?:  :?:  :?:

Zależy do czego porównujemy. Jeśli do braku jakiejkolwiek pasty to jak najbardziej to możliwe. Jeśli masz jakąś na srebrze (jak np. ta z titana) to różnica wyniesie góra 1-2 stopni.
Mam zwykłą białą i podobno w porównaniu do takie właśnie :?: :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mam rozumieć że masz siliconową. Więc jest to możliwe. Tylko zastanów się nad tym że AS3 kosztuje 30 pln a ta z titana 5-10 pln, a różnica niewielka(ok. 1-2 stopnie).Choć tej as to na dłłuugo starczy. Twój wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. Ja mam Athlona 2000+ , pasta srebrna dołączona do Titana, na tym radiator i wentyl Titana - 3000 rpm.

Mam 43C w idle i 50-53C pod hotcpu.

To chyba w miare dobrze... aha... napiszcie mi czy to jest dobry wentyl ten TITAN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może nie masz włączonego Smarta i nei może odczytać temp. z dysku bo tu chyba o nią chodzi.

A tak wysoka ona chyba świadczy o jakimśbłędzie odczytu.

Bo u mnie jest jakaś 4 tmperatura (poza dyskiem, cpu i wewnętrnym w budzie-to chyba chipset) i pokazuje dwadzieścia parę stopni, a tak mało to ja nawet nie mam w pokoju. Normalnie jest ok. 35 w budzie (otwarta), ak dużo bo słonmeczko daje czadu a ja nie mam gdzie kompa przestawic, cpu-ok.40 (przy cpuburn - 45),a dysk max. ok.50.

Zamieniłem speedfan na cpucool bo obsługuje moją płytę ale pokazuje jeszcze dziwniesze rzeczy najpierw 82 a po pół minuty temperatura marzeń każdego overclockera ( -55 stopni celsiusza ). No takiej temperatury to nie ma u mnie w zamrażalniku a tym bardziej w komputerze to musi coś być nie tak!! :? :x :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatura 60 stopni. Miałem tyle samo (i więcej na Athlonie 1600+), ale powolutku zbijałem w dół. 

Zamontuj sobie dodatkowe wiatraki w obudowie, to temperatura spadnie o pare stopni.

Czym go teraz chlodzisz? Jaki wentylator, jaki radiator, ile obrotow i CFM?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym go teraz chlodzisz? Jaki wentylator, jaki radiator, ile obrotow i CFM?
Cooler składany z dwóch Radiator z Coolmaster HHC-001 cały miedziany i 520 g, a wiatrak z Glacialtech igloo 2310 3000rpm. niewiem jaki przepływ powietrza. temperatura w idle z programem cpucool 43 stopnie, w stresie 57-58 po 4 godzinach męczenia Warcrafta III :lol: albo :lol: Jedi Knight II.

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[Zamieniłem speedfan na cpucool bo obsługuje moją płytę ale pokazuje jeszcze dziwniesze rzeczy najpierw 82 a po pół minuty temperatura marzeń każdego overclockera ( -55 stopni celsiusza ). No takiej temperatury to nie ma u mnie w zamrażalniku a tym bardziej w komputerze to musi coś być nie tak!! :?  :x  :roll:

Jeśli -55 to znaczy jasno że nie masz tego czujnika (lub nie podłączony, albo nie jest obsługiwany przez ten program).Czyli jasno: Nie przejmuj się tą temperaturą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...